reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Gizas merytorycznie nie jestem w stanie pomóc bo nie miałam takiej sytuacji i nie mam wiedzy ... ale wierzę że na przekór wszystkiemu te maluchy które są z Tobą zostaną na dłużej - trzymam mocno kciuki :tak:

DIewczynki kochane, skarbnico wiedzy czy wiecie jak to jest z progesteronem po crio? Dzisiaj mam 3dpt Blastki a PR to 6,04 ng/ml. Nie wiem
Co o tym myślec, wiem ze po crio to jakoś inaczej jest.

Genna a Ty byłaś na cyklu sztucznym czy naturalnym? i ile bierzesz Luteiny?
Generalnie z PRG jest 'problem' bo np. mój dr. w Gamecie miał inne zdanie i normy niż np. stosuje Invicta czy mój obecny lekarz ;-) Dr. z Gamety twierdził że po crio nie powinno być poniżej 10 jednostek - ja miałam ok 17-18 i twierdził że jest ok (dodam że taki poziom miałam przy 3x3 Luteiny '100' - z wcześniejszych crio wiedziałam że ich standardowe 3x2 to dla mnie za mało i sama sobie dołożyłam po 1 tab. do każdej dawki).
Natomiast np. w Invicta z tego co pisały dziewczyny starają się aby nie spadał poniżej 30 i nawet przy wynikach jak moje czyli ~20 by mi trochę zwiększyli.

Także praktyka różna ale przy wyniku <10 ja bym jednak bezwzględnie zwiększyła.
Jeszcze jedno - widziałam również opinie (chyba na forum Kliniki Novum albo Bocian) że po crio badanie PRG w ogóle nie ma sensu :dry: Szczerze mówiąc - wiedząc po co PRG jest i jak działa szczególnie we wczesnej ciąży takich opinii nie rozumiem w ogóle, niestety temat nie był na tamtym forum szerzej wyjaśniony ...

Genna nie mam pojęcia jak jest przy crio ale na świeżym ja miałam 11,58 (przy lutce 600 dziennie) i lekarz kazał zwiększyć (do 1400 dziennie), niestety u mnie przesadzili bo dowalili podwójne dawki dowcipnie i jeszcze dołożyli doustnie i w następnym wyniku było ponad 600 :szok:

A u mnie progesteron jest 11,69 przy crio, ale ja nie mam pojęcia czy to dobry wynik, bo moja klinika nie bada progesteronu :( Biorę 3x200 luteiny. Jak myślicie - zwiększać?

Dziewczynki ja miałam crio na sztucznym i wiem ze wtedy PR jest niższy niz przy naturalnym ale właśnie nir wiem czy jest jakaś norma przy sztucznym,
Infinity a czy jak miałaś wizyte w klinice po udanym crio tommialas zrobic tylko bete czy PR tez?
Dziękuje za wasze odpowiedzi , wiedziałam że na was można liczyć :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry