reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

CZERWIEC :

06-07.06.2014 Medalikara wysoka beta 
08.06.2014 Genna wysoka beta
09.06.2014 Magda_7891 wizyta serduszkowa
10.06.2014 anuszka wizyta przed crio ostatniego pingwinka 
10.06.2014 Kasik wizyta
11.06.2014 Agulla wizyta przed transferem
12.06.2014 GizaS wysoka beta
13.06.2014 Hania wizyta
14/16.06.2014 Anulla28 wizyta przed crio
14.06.2014 Ewelina wizyta pecharzykowo/ serduszkowa
17.06.2014 Mimozama wizyta i rozpiska
23.06.2014 Heiza wizyta u immunologa
23.06.2014 Kasik wizyta u immunologa

reklama
Milena witaj:) Życzę owocnej stymulacji:)
Genna, co do tych zastrzyków, to któraś z dziewczyn pisała - tylko nie pamiętam czy tu, czy na "kto po in vitro", że wstrzykuje razem z powietrzem. Ja sama mam mieszane uczucia co do tego, bo zdaje mi się, że to bardziej boli. No ale ja jeszcze nie dostałam tych zastrzyków, więc nie chcę nic sugerować:) Swoją drogą jestem przerażona, jak piszecie, że takie tępe igły:(
Magda, podziwiam Cię, że ogarniasz tabelkę, ja tylko jakiś czas temu napisałam, że moja wizyta to albo 14, albo 16.06 a Ty to wyłapałaś i wpisałaś oba terminy;-) No ale chyba nie ma co mnie wpisywać do tabelki, bo tak jak termin 14.06 jest aktualny, tak 16.06 chyba przełożę na następny dzień. Jakoś zawsze coś wypada i muszę przekładać wizyty. Ale to nic pewnego jeszcze:)

Anulla, spokojnie najwyżej na ostatnią chwilę zmienię datę Twojej wizyty, jak nas o niej poinformujesz oczywiście ;)
Z wizytą loteria szczególnie jak ma się zgrać z @ bo ta wtedy zawsze jakiś nr odstawia :p

A dziewczyny takie pytanie o te zastrzyki z tępymi igłami nie można do nich założyć igieł kupionych w aptece czy to jest taki gotowy pen jak Gonal? Sorki tak z ciekawości ja tego nie brałam i tak się zastanawiam ;)

Ostatnia edycja:
Bernadka ja byłam przed całą stymulacja na bioenergoterapii metoda Domancica-jedyną potwierdzoną medycznie i akceptowaną przez medycynę konwencjonalną, a na Słowenii skąd jest twórca jest prowadzone leczenie onkologiczne, stwardnienia rozsianego i wielu wielu innych chorób równolegle własnie z tradycyjną medycyną i bioenergoterapią. Trzeba wybrać 4 terpaie pod rząd każdego dnia, płacisz tyle ile sumienie ci podpowiada i na ile cię stać. W przyszłości sama zrobię kurs pierwszego stopnia żeby pomoc sobie i swojej rodzinie.
terapeuci - Terapeuci Domancica - PSTMZD Polskie Stowarzyszenie Terapeutów Metodą Zdenko Domancica
tu jest link z terapeutami pracującymi w Polsce.
Moja Krysia która robila mi terpaie ( w sumie wraz z mężem) bo śmiali się że chcą żeby mi się szybko udało) mówiłam że jedna para po dwóch terapiach zaszła w ciąże naturalnie a bardzo długo siestarali-nie dobrnęli do ivf ale wazne że im się udało. Ja byłam sama, bo M trochę sceptyczny ale już go urabiam. Moi rodzice ida od wtorku do piąktu bo już ledwo co chodza a mamie grozi operacja na nogi.

Także ja wierzę że energię, akupunkutee i inne cudawianki.

Magda no właśnienie da się wyminić igły a trochę tepe są:dry: a najlepsze jest to że jak będe w ciązy to kucie chyba do końca pierwszego trymetru-to już nie będziemiejsca bez zasinienia:szok:

dziewczyny-prawidłowo wykonany zastrzyk - łapiemy fałd skóry..podajemy cały czas trzymając fałd. a teraz zdradzę Wam tajemnicę którą mi zdradziła moja pani doktor z pogotowia.zeby mniej bolało i zeby siniaki się nie robiły(albo choć mniejsze) fałd skóry ściskamy mocno-tak jakbyśmy sie uszczypnęły. żeby tkanka podskórna zrobila sie taka twardawa i wtedy wbijamy igłę..cały czas tak dośc mocno trzymając.aż do konca wstrzyknięcia.wstrzykujemy powoli. opanowałam.i teraz po fragminie miałam tylko jednego siniaka.reszta takie mini kropeczki. a i jak się mocno trzyma tą tkanke to i mniej boli. tkanki nie łapcie duzo..tak zeby po scisnięciu było z centymetr między palcami. róbcie raz po jednaj..raz po drugiej stronie. :*
jeśli chodzi o pępek...
zacznijcie od ok 2 cm od pępka...i każde następne ukłucie centymetr-2 nizej...tak jakbyście chciały taki uśmiech zrobić.potem centymetr obok pierwszego wkłucia..ten uśmiech jakby większy. mnie na przyklad bolało bardziej na dole a bardziej w boki nie.ale warunkiem był mocno uciśnięty fałd.

Ostatnia edycja:
Temat był ale nie mogę coś znaleźć. Napiszcie mi proszę co podajecie swoim mężczyzną.Mój bierze L-karnitynę, Maca i Androwit.Pytałam Profesora nic mu więcej nie zalecił:no: a niestety nasienie mój G. nie ma najlepsze.

reklama
Blue, dzięki za opis - na pewno niedługo się przyda - przynajmniej u mnie:) Może dlatego pielęgniarka w klinice jak robiła, to tak mi brzuch ścisnęła, że potem tylko czułam ból w tym miejscu od uciśnięcia, a nie ukłucie:)
Kasik, to chyba zależy na jaką pielęgniarkę trafi się u nas w klinice, bo mi nie powiedziała o tym uśmiechu i wbijałam gdzie popadnie:)
Mimozama, mimo chęci, nie pomogę z lekami, bo mój nie musiał póki co brać żadnych tabletek.

Do góry