reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

U Sydora.
Nie jeszcze bo nie miałam jeszcze wizyty.
Wydaje mi się że on nie uznaje immunologii i nie wiem jak zareaguje Na to że robiłam dodatkowo badanie .
A tak wgl to czy ewentualnie ginekolog może przepisać takie leki jak acoffil czy encorton? (Te leki co immunolog by przepisał?
Jak ja potrzebowałam kolejną receptę na accofil bo mi się skończył, to jak pokazałam zalecenia od immunologa to nawet internista na czacie w luxmedzie mi dał, byłam w szoku szczerze mówiąc 😅

reklama
U Sydora.
Wydaje mi się że on nie uznaje immunologii i nie wiem jak zareaguje Na to że robiłam dodatkowo badanie .
A tak wgl to czy ewentualnie ginekolog może przepisać takie leki jak acoffil czy encorton? (Te leki co immunolog by przepisał?
Zależy co dokładnie immuno ci tam wpisał. Bo jak zapisał że do rozważenia przez ginekologa to różnie może być. Ale jeśli wpisał że powinnaś brać to możesz probowac nawet u internisty jeśli masz w miarę życzliwego.

U Sydora.
Mi encorton po transferze normalnie gin przepisał. I też niby nie uznaje grzebania w immunologii, a encorton dał bez żadnych dodatkowych badań.

Zależy co dokładnie immuno ci tam wpisał. Bo jak zapisał że do rozważenia przez ginekologa to różnie może być. Ale jeśli wpisał że powinnaś brać to możesz probowac nawet u internisty jeśli masz w miarę życzliwego.
No nic okaże się na wizycie.
Zapytam najwyżej jak on to widzi
II byleby do stycznia bo chce już zacząć 😊😊

U mnie to była ciąża naturalna, ale gdybym miała przełożyć to na DPT to było by to 5dpt

Trzeba pamiętać, że implantacja ma prawo trwać i u jednych ma prawo być wcześniej u drugich później. Tam jest praktycznie cały tydzień na te implantacje więc naprawdę nie ma co się sugerować według mnie.
Wiem, że nie jest łatwo ale trzeba mieć te malutką iskierkę nadziei. Dla mnie każda z was jest tu prawdziwą bohaterką ❤️
A u mnie z implantacja zarodka było tak 5 czerwca miałam transfer a 13 czerwca miałam plamienia implantacyjne zarodek był 3 dyniowy .
Gratulacje! Masz jakieś objawy po tym transferze ? Jak się czułaś ?
Objawów po transferze nie miałam żadnych bardziej po lekach byłam trochę śpiąca i bolały mnie piersi ale to progesteron tak wpływa.

reklama
Do góry