reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

DW, dziękuję jest dobrze na razie. Doktorek próbował się dodzwonić do mnie bo dostałam SMSa z poczty głosowej po chwili ja dzwoniłam i nie odebrał i nie oddzwonił. Dzwoniłam na oddział ginekologiczny u mnie w szpitalu i jedyne co mogą zrobić to USG i zostawić mnie żebym leżała u nich i brała leki które i tak biorę. Więc mam być w domu i leżeć brać leki a jakby coś się pogorszyło przyjechać. Na szczęście po nocy była tylko maleńka kakaowa kropka więc nie panikuję tylko leżę i czekam do jutra żeby jechać albo do dr Śl albo do mojego stacjonarnego gina.

reklama
Genna
ogromne &&&

moja klinika jest nieczynna w niedziele ... cos mi się wydaje że moze gdybym miała pierwszy transf i teraz to crio w niedziele to by było ok bo wtedy musiałam miec transf w sobote - 2 dniowy zarodek, a teraz ten poniedziałek to chyba troche za późno bo plamienie pojawiło sie juz w 5-6 dpt ... ale moge sobie gdybac, w sumie drka wie co robi i chyba nie marnowałaby zarodka, jak myslicie???
coraz więcej wątpliwości ...

Genna dziś Twój wielkie dzień, trzymam kciuki za bezproblemowy transfer no i żeby maluszek został z Tobą na zawsze:tak:
Anuszka transfer można wykonać zarówno w 2,3 jak i 5 dobie, ale do 5 doby trzymają jak nie ma problemów z podziałem zarodków. A Ty masz jeszcze jeden zarodeczke a w której dobie był mrożony? w 5? Kiedy masz zamier po niego wrócić?

Smerfeta widzę że weszłaś w immunologię na całego:sorry:strasznie to kosztowne a nie wiadomo czy pomoże czy nie zaszkodzi.... ehh trudne to wszytko. Ja już nawet immunologii nie tykam bo mam tyle innych problemów....życzę żeby po wynikach najlepiej nic nie wyszło złego i żebyś mogła wrócić po maluszka

M trochę się przejął swoimi wynikami:zawstydzona/y:niby tego nie okazuję ale widzę że jest w szoku, bo niby suplemntowałam go od zimy, nie miał grypy tylko zapalenie zatok ale nie pozwoliłam mu brac antybiotyków i się męczył, brał tylko wiosną antybiotyk an trądzik różowaty ale to minęło te 70 pare dni. A stan nasienia fatalny:eek: w listopadzie do ivf mial 9 mln a ruch B 44%, nie wiem co do morfologii ale wcześniej maił 2 @, ale z 9 mln bylo co wybierać, nawet na naturalsa jest jakaś szansa a teraz 0,1 mln i nic się nie rusza to i przy morfologi to pewnie to kilkaset albo kiladziesiąt było prawidłowej budowy:zawstydzona/y: ja nie wiem, brał l karnityne 1000, zestaw witamin męskich,nie pali, schudł 10, odżywiamy się zdrowow, alkohol weekednowo i nie każdorazowo:baffled: a w patologiach chleją,palą, niedojedzą a dzieci sie rodzą jak krórki... nie rozumiem tego:zawstydzona/y:

Betę robię 12 czerwca pod warunkiem że nie dostanę @ wcześniej. Już wiem czemu zaplaciłam tyle za leki potransferowe, dostałam luteinę 200 i luteinę 100 a one są drogie no i fragmin 5000 za którego zapłaciłam prawie 150 zł. Czyli przyjmuję 600 mg luteiny dopochwowo, aplikuję sobie załączonym aplkitaorem i chyba nie będę miec takich podrażnień jak wcześneij gdy ratowała sie rumiankiem

CZERWIEC :

01.06.2014 Genna crio transfer

02.06.2014 Chloe wizyta start stymulacji
03.06.2014 Infinity USG prenatalne
06-07.06.2014 Medalikara wysoka beta
09.06.2014 Magda_7891 wizyta serduszkowa
11.06.2014 Agulla wizyta przed transferem
12.06.2014 GizaS wysoka beta
13.06.2014 Hania wizyta
14.06.2014 Anulla28 wizyta przed crio
14.06.2014 Ewelina wizyta pecharzykowo/ serduszkowa
....06.2014 anuszka wizyta przed crio ostatniego pingwinka

Anuszka transfer można wykonać zarówno w 2,3 jak i 5 dobie, ale do 5 doby trzymają jak nie ma problemów z podziałem zarodków. A Ty masz jeszcze jeden zarodeczke a w której dobie był mrożony? w 5? Kiedy masz zamier po niego wrócić?

dostałam luteinę 200 i luteinę 100 a one są drogie no i fragmin 5000 za którego zapłaciłam prawie 150 zł. Czyli przyjmuję 600 mg luteiny dopochwowo,

zarodki miałam mrożone w 5 dobie
mam obawy do pierwszego crio że podali mi 5 dniowy za poźno ...
dostałam już @ więc czekamy na owu, 10/06 mam wizyte więc się okaże czy wracam po ostatnie maleństwo w czerwcu ...
a co do lutki ... ja dostałam 1x100 (aplikowałam sobie więcej jak dostałam plamień) ale to chyba zależy od wyników prog?
miałaś niski prog że taka dużą dawke dostałaś?

CZERWIEC :

01.06.2014 Genna crio transfer

02.06.2014 Chloe wizyta start stymulacji
03.06.2014 Infinity USG prenatalne
06-07.06.2014 Medalikara wysoka beta
09.06.2014 Magda_7891 wizyta serduszkowa
10.06.2014 anuszka wizyta przed crio ostatniego pingwinka
11.06.2014 Agulla wizyta przed transferem
12.06.2014 GizaS wysoka beta
13.06.2014 Hania wizyta
14.06.2014 Anulla28 wizyta przed crio
14.06.2014 Ewelina wizyta pecharzykowo/ serduszkowa

ImageUploadedByForum BabyBoom1401617339.709699.jpg
Dziewczynki wracam z kropeczką do domq :) dziekuje za kciukaski.......mąż był ze mną przy transferze pierwszy raz , widziałam ze sie bal ale jakoś dał radę i powiedział ze bardzo cieszy sie ze mógł ze mną byc i zobaczyć co przechodzę :) i zobaczył jak kropeczką wpada do mamusi :).....a na zdjęciu moje dziecię :) tylko nie wiem do kogo podobne :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1401617339.709699.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1401617339.709699.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 53
Genna pierwsze zdjęcie do albumu dziecka, super :-) Oby dni do wysokiej bety minęły jak najszybciej :tak: Mój M też był podczas transferu i dobrze się z tym czułam, w końcu wypadałoby żeby tatuś był przy poczęciu ;-):-D

reklama
Anuszka wcześniej tez miałam spore dawki ale luteiny 50 chyba 4*3 czyli też 600 mg a innym razem miałam 3*2 luteiny podjęzykowej i 3*1 duphaston, a za pierwszym razem miałam tylko duphaston 3*2 i nic więcej. Dr wie że mam plamienia od 7-8 dpt i dlatego pewnie dostałam też znowu dużą dawkę progesteronu, wiec wrazie plamień to nawet nie ma co zwiększać bo dawka tak jest duża

Genna kropeczka przecudowna, fajnie że mogłaś być z M, tera odpoczywaj i nie pręż za bardzo brzucha:tak:Jesteś na l4? Kiedy planujesz zrobić betę? Robisz weryfikację czy tylko betę końcową? Jakie leki masz po?

Do góry