reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
CZERWIEC :

02.06.2014 Chloe wizyta start stymulacji 

03.06.2014 Infinity USG prenatalne 
06-07.06.2014 Medalikara wysoka beta 
08.06.2014 Genna wysoka beta
09.06.2014 Magda_7891 wizyta serduszkowa
10.06.2014 anuszka wizyta przed crio ostatniego pingwinka 
11.06.2014 Agulla wizyta przed transferem
12.06.2014 GizaS wysoka beta
13.06.2014 Hania wizyta
14.06.2014 Anulla28 wizyta przed crio
14.06.2014 Ewelina wizyta pecharzykowo/ serduszkowa

Ewelina, jedynym plusem jest to że nic mnie nie boli.
Po za kręgosłupem teraz po nocy... Wstałam rano do toalety i dobrze że mąż mnie usłyszał bo osunełam się po ścianie. Zemdlałam bo tak mnie zabolał kręgosłup. Wiedziałam że tak będzie od leżenia bo ogólnie mam problem z kręgosłupem.

Miłego dnia życzę wszystkim ;)

Chloe, powodzenia na wizycie.

Magda dziwne że tak szybko lekarz kazał ci zmniejszyć dawkę Luteiny ... w Gamecie zalecają stopniowe odstawienie ale dopiero w 12tc, do tego czasu bierze się bez żadnych zmian. Może miałaś niedobór -to też może wywołać krwawienie, podobnie jak zbyt szybkie zmniejszenie dawki...
Co do lekarza na pogotowiu to trudno mi uwierzyć w to co powiedział, mam nadzieję że sie myli :tak:
A zwolnienie to bardzo dobry pomysł :tak:
Trzymam cały czas mocno kciuki, musi być dobrze :tak:

Infinity, dziękuję. Też się zdziwiłam że lekarz mi zmniejszył dawkę luteiny ale powiedział że wyniki są super i wszystko będzie dobrze. Mam nadzieję że nie będę musiała więcej mieć nic do czynienia z tym naszym szpitalem. Wierzę że będzie dobrze :tak:

Genna a skąd taka dieta? Doktor taką zalecił? Trzymam kciuki za Twojego maluszka, aby już z Tobą został :tak:
Smerfetko moj mąż zaczął sie wypytywac na co mam uważać , co mogę , co nie , ja lubię słodkie wiec głownie o to zapytał hahaha i dr popłynął :p poprostu zabrać chłopa na transfer ;D np jak juz będę miała ochotę na coca colę to poleca zero i wcisnąć do niej cytrynę , bo wiadomo sama cola zero jest bleeee, mówił ze w nowej gamecie bedzie dietetyczka i taką pozwala pić kobietom w ciąży :) zatem dr popłynął zeby nie jest surowego i wędzonego :) a moj mąż mnie teraz pilnuje :p on miał tylko ze mną tam byc a nie zadawać pytania doktorkowi hahahaha
Aaaa wczoraj wieczorem moj stary pocałować moj brUh i powiedział żebyśmy słodko spali :) przynajmniej przez chwile poczuje sie jaki byłby moj M jak będę w ciąży :)

Smerfetko masz racje z tymi badaniami albo odzieżowe na całość albo wcale, tylko szkoda ze dr tak postąpił ze obiecał a tu dupa :/ wiec trzymam kciuki za histero i wiek stamtąd :)

Gizas jak sie czujesz i maluchy ?
Magda uważaj na was teraz !!!!! Ja tez nie wiem dlacEgo lekarz taknposràpil z tą dawką wrrrrrr a o szpitalu nie wspomnę ni i jeszcze "dziwny- kolorowy" lekarz, tym bardziej powinien sie wysolic, zreszta zostawił by cie w szpitalu dał tez duża dawkę leków i musiałabys leżeć,
Na tym etapie nic nie mogą zrobic jeszcze, wiec odpoczywaj w domq .........tak juz jest w szpitalach :/ dobrze ze moj stacjonarny pracuje w
Szpitalu ufffff troszke mniej stresu bedzie :)

Ostatnia edycja:
GizaS, Genna, dziewczyny za udany transfer, niech maluszki z Wami zostaną na kolejne 9 miesięcy:)
Magda, leż i odpoczywaj, trzymam kciuki za Twojego maluszka. Oby lekarz tylko Cię nastraszył i żeby nic złego się nie działo. Swoją drogą, to lekarze nie mają w sobie ani krzty współczucia. Zawsze coś gadają i straszą, a potem okazuje się coś innego.
Smerfeta, najważniejsze, że podjęłaś decyzję o leczeniu. Kosztuje to dużo, bo chyba najdroższa jest do leczenia immunologia, ale miejmy nadzieję, że to pomoże i już niedługo będziesz się cieszyć swoim szczęściem w brzuszku:)

Ostatnia edycja:
Magda z tymi lekarzami to jest przerąbane, zero współczucia i czlowieczeństwa:szok: wątpie żebyś miała tyle krwiaków bo tak to byś krwawiła cały czas a nie tylko jednorazowo, tego się trzymajmy i w to wierzmy, ważne że serduszko już bije i maluch chce żyć i z Toba zostać. A Ty chociaż siedź jak trudno wyleżeć.

Genna dziękuję że pytasz, brzuch mam obolały ale nie wiem czy to jeszcze po punkcji czy yto od tych wszytskich zastrzyków-ten fragmin mam tepę igły:dry: dziś maluszki mają 4 dobę, kulminacyjny moment dla nich:sorry2:tak bardzo chciałbym aby przekroczyły tą magiczną bariere i roziwjały się dalej. Dziś mam nakaz leżenia od M. Też sobie obiecałam że nie będe jeść słodyczy choć ogólnie już od dłuższego czasu ograniczam do absolutnego minimum i tylko wtedy kiedy przypląta się "pypeć" dzis wypiłam kawę na wpół z mlekiem ale jutro już sobie kupię inkę, bo mamy z M poranny rytuał wspólnej kawy. W środę zadzwonię do kliniki do embriologa i zapytam o trzeciego maluszka-chyba chce jednak wiedzieć co znim bo i tak będę ciągle o nim myśleć. A przecież te w brzuchu mogą się inaczej zachowywać:sorry2:
Myślałam że relanium na mnie nie działa, ale wczoraj już o 20 walczyłam z opadającymi powiekami pomimo przespanej nocy, usnęłam na filmie o 21 i obudziam się o 7:30.

Chloe powodzenia na wizycie:-)

Gizas myśle ze to po punkcji bo ja miałam tak samo a teraz jest bosko, nic nie boli po crio , Generalnie czuje sie swietnie , moj stary mnie tylko goni żebym juz usiadła , położyła sie bo ciagle cos robię , obiad na kuchence stał od soboty bo oczywiście M zapomniał schować wiec musiałam to zrobic no i wiadomo takie tam inne poerdołki :)

reklama
Mi dr na wizycie odnośnie diety powiedział że zero surowego mięsa, wędzonego, serów pleśniowych, kawy i herbaty max dwie filiżanki dziennie. Jeść często ale małymi porcjami.

Do góry