reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziewczyny wiadomość dnia ku pokrzepieniu serc, @mika dzisiaj urodziła zdrowego synka Maksia, waży 3130 g mierzy 55 cm długości :tak::-)Napisała, że urodził się w 15 minut :szok: i czują się dobrze :-) GRATULUJEMY szczęśliwej mamusi i witamy Maksia na świecie :tak::-):tak: To chyba pierwsza z naszego wątku?
Edit: co ja gadam, jaka pierwsza, przecież Lawendowy sen już dawno tuli Zosię w swoich ramionach :sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Magda7891 ja miałam dwa razy takie jednorazowe bezowo/brązowe upławy i to był efekt luteiny, ona moze podrazniac i stąd takie kolory. Tak mi wtedy tłumaczył lekarz. Nie martw się, będzie dobrze ;-)

DW, Kasik, dziękuję za pocieszenie, leżę plackiem i odpoczywam. Jeśli będzie wszystko dobrze w poniedziałek idę do lekarza jak coś się będzie działo np bóle brzucha mam jechać do szpitala jutro na USG. Trochę się uspokoiłam ale przestać martwić się nie da...
Miłej nocki życzę ;)

Magda jeżeli to jednorazowe plamienie, było go niedużo i nie jest to żywo czerwona krew obstawiala bym że to nic groźnego. We wczesnej ciąży w macicy jest dużo wolnego miejsca i czesto się oczyszcza. Druga opcja to krwiaczek ale wtedy zazwyczaj krwawienie jest intensywne, jest go dużo i jest to świeża krew. Jeżeli nie masz żadnych innych objawów na pewno to nic groźnego :tak: Trzymam mocno kciuki - odpoczywaj.

Gizas nie stresuj sie teraz mamusiu :-) Wiem że masz pewnie teraz tysiąc myśli na minutę ale najważniejsze są te dwa maluchy które są z tobą -dbaj o nie :tak:

Magda... ja też dla uspokojenia mogę podać siebie za przykład... w 6 tc, dwa dni po usg pęcherzykowym zauważyłam na wkładce rano krew - była ona taka żywa... pisałam sms do doktorka, ale nawet nie czekałam na odpowiedź, tak mnie ta barwa przeraziła że od razu na izbę pojechałam... na wejściowym usg nic groźnego nie było widać - za to było serduszko już:)
dla pewności potrzymali mnie tydzień w szpitalu (leki tak jak kazali z kliniki i tylko odpoczywanie w kółko:)), mimo że krwawienie było tylko jednorazowe i tylko pierwszego dnia... okazało się że miałam niewielkie odwarstwienie kosmówki... teraz już nie ma po nim śladu, i wszystko z bąblem dobrze:)
więc wiem że martwić się i tak będziesz, ale mam nadzieję że plamienie jest jednorazowe i wszystko będzie dobrze:)
pozdrawiam

trzymam oczywiście cały czas za Was wszystkie kciuki:)

Gizasku jesteś w ciąży i tego sie trzymajmy , narazie nie myślnik niczym innym i dbaj o waszą trojeczkę :)
@mika gratuluje mamusiu i witamy Maksia:) gdyby mnie sie udało we wrześniu to tez bym była po drugiej stronie :/ no cóż mam nadzieje ze tym razem bedzie inaczej:)

CZERWIEC :

01.06.2014 Genna crio transfer

02.06.2014 Chloe wizyta start stymulacji
03.06.2014 Infinity USG prenatalne
06-07.06.2014 Medalikara wysoka beta
09.06.2014 Magda_7891 wizyta serduszkowa
11.06.2014 Agulla wizyta przed transferem
13.06.2014 Hania wizyta
14.06.2014 Anulla28 wizyta przed crio
14.06.2014 Ewelina wizyta pecharzykowo/ serduszkowa
....06.2014 anuszka wizyta przed crio ostatniego pingwinka

reklama