Czekamy na info po transferze PowodzeniaJa już w drodze po kropeczkę
reklama
Devin
Moderator
My mielismy 3x blastki 5ja z pytaniem czy jest moze któs kto miał ładne blastki do transferu głownie bl.4.2.2 ktore sie nie zagnieżdzają? podobno mamy problem z zarodkami
jestesmy w novum oni nie badaja genetycznie zarodków
czekamy na telefon co w naszym przypadku bo mamy jeszcze 2 bl 3,2,2 5 dniowe i nie wiem moze podac je razem zeby im razniej bylo
??? jestem wykończona ostatnimi wiadomosciami
4x blastki 4
I jedna blastka 3
1. Transfer blastka 5- poroniona
2. Transfer blastka 5 - beta 0
3. Transfer blastka 5-nie rozmroziła się prawidłowo (stracona) więc podali blastke 4. beta 3 ( badana 8 czy 9 dpt, podejrzewam że 6dpt była wyższa) potem beta 0
Potem pół roku przerwy bo badałam endo gdzie wyszło zapalenie, immuno ok, komórki nk niby w normie.
Zostały 4 zarodki
4. Transfer blastki 4- poroniona
5. Transfer blastki 3 („najgorszej”) ale lekarz zasugerował czy podajemy dwie blastki 4 (bo lepiej podać dwie o tej samej morfologii niż np 4 i 3). Obawiałam się bliźniaków więc podaliśmy blastke 3 i aktualnie 16 tc
Dwie blastki 4 zostawiliśmy na kiedyś albo do adopcji
Smerfetka1212
Zaciekawiona BB
histeroskopie mialam 2 lat temu, kariotypy mamy okiMy mieliśmy trzy ładne zarodki, jeden 5BB i dwa 4AB. Żaden się prawidłowo nie zagnieździł. Nie były badane i zdaniem lekarza przyczyną niepowodzeń mogły być wady zarodków. Ale wyszło, że mam też podwyższone komórki nk w macicy i nieprawidłowości w genie pai1 w krzepnięciu krwi.
A miałaś robioną histeroskopie? Badaliście kariotypy, immunologie? Jaki pomysł ma lekarz na kolejny transfer?
Skąd w klinice wiedzą, że jest problem z zarodkami skoro nie były badane..
immunologia nie badana
dzisial bedzie decyzja co dalej
Smerfetka1212
Zaciekawiona BB
jak byłaś obstawiona lekami po transferze domyslam sie że duphaston i cyclogest clexane ale dali ci cos dodatkowego np decapeptyl albo embryoglue?My mielismy 3x blastki 5
4x blastki 4
I jedna blastka 3
1. Transfer blastka 5- poroniona
2. Transfer blastka 5 - beta 0
3. Transfer blastka 5-nie rozmroziła się prawidłowo (stracona) więc podali blastke 4. beta 3 ( badana 8 czy 9 dpt, podejrzewam że 6dpt była wyższa) potem beta 0
Potem pół roku przerwy bo badałam endo gdzie wyszło zapalenie, immuno ok, komórki nk niby w normie.
Zostały 4 zarodki
4. Transfer blastki 4- poroniona
5. Transfer blastki 3 („najgorszej”) ale lekarz zasugerował czy podajemy dwie blastki 4 (bo lepiej podać dwie o tej samej morfologii niż np 4 i 3). Obawiałam się bliźniaków więc podaliśmy blastke 3 i aktualnie 16 tc
Dwie blastki 4 zostawiliśmy na kiedyś albo do adopcji
Devin
Moderator
Do 4 transferow ( podchodziłam prywatnie) brałam zawsze nacięcie otoczki (ah) i embryogkue.jak byłaś obstawiona lekami po transferze domyslam sie że duphaston i cyclogest clexane ale dali ci cos dodatkowego np decapeptyl albo embryoglue?
Teraz na refundacje nie pozwolili nacięcia otoczki bo „pacjent nie może dopłacać” a klej lekarka stwierdziła że nic nie daje. No i udany.
Zawsze miałam luteinę, później utrogestan albo besins
Katarzyna1588
Początkująca w BB
Progesteron odstawiłam po pierwszym nieudanym transferze. Dziś mi powiedział, że mój organizm sam go produkuje i więcej nie potrzeba. Profilaktycznie sprawdzę w 3dpt czy nie była to bujda
Przy progu 14, kazała ci zejść z cyclogestu?
Smerfetka1212
Zaciekawiona BB
dzieki za info pocieszyłaś mnieDo 4 transferow ( podchodziłam prywatnie) brałam zawsze nacięcie otoczki (ah) i embryogkue.
Teraz na refundacje nie pozwolili nacięcia otoczki bo „pacjent nie może dopłacać” a klej lekarka stwierdziła że nic nie daje. No i udany.
Zawsze miałam luteinę, później utrogestan albo besins
jestes dobrym przykładem że jak ma być dobrze to bedzie tylko trzeba byc cierpliwym i wytrwałym w działaniu
ja jeszcze sie nie poddaje ale moj organizm czasami nie nadaża za wiadomościami i czuje sie przebodźcowana
zobaczymy co powiedza dzisiaj wieczorem
Devin
Moderator
Kurczę pierwszy raz widzę przypadek że lekarz nie daje progaProgesteron odstawiłam po pierwszym nieudanym transferze. Dziś mi powiedział, że mój organizm sam go produkuje i więcej nie potrzeba. Profilaktycznie sprawdzę w 3dpt czy nie była to bujda
Motylkowa!
Fanka BB :)
Ja już po jadę po fryteczki dziękuję za wszystkie kciuki
reklama
Agunia1401
Moderator
Teraz niech się kropek wgryza fryteczki i to zakręcone weź i zwykle żeby było podwojnie szczęście przyklepaneJa już po jadę po fryteczki dziękuję za wszystkie kciuki