reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
ja z pytaniem czy jest moze któs kto miał ładne blastki do transferu głownie bl.4.2.2 ktore sie nie zagnieżdzają? podobno mamy problem z zarodkami
jestesmy w novum oni nie badaja genetycznie zarodków
czekamy na telefon co w naszym przypadku bo mamy jeszcze 2 bl 3,2,2 5 dniowe i nie wiem moze podac je razem zeby im razniej bylo
??? jestem wykończona ostatnimi wiadomosciami
My mielismy 3x blastki 5
4x blastki 4
I jedna blastka 3

1. Transfer blastka 5- poroniona
2. Transfer blastka 5 - beta 0
3. Transfer blastka 5-nie rozmroziła się prawidłowo (stracona) więc podali blastke 4. beta 3 ( badana 8 czy 9 dpt, podejrzewam że 6dpt była wyższa) potem beta 0
Potem pół roku przerwy bo badałam endo gdzie wyszło zapalenie, immuno ok, komórki nk niby w normie.
Zostały 4 zarodki

4. Transfer blastki 4- poroniona
5. Transfer blastki 3 („najgorszej”) ale lekarz zasugerował czy podajemy dwie blastki 4 (bo lepiej podać dwie o tej samej morfologii niż np 4 i 3). Obawiałam się bliźniaków więc podaliśmy blastke 3 i aktualnie 16 tc

Dwie blastki 4 zostawiliśmy na kiedyś albo do adopcji

My mieliśmy trzy ładne zarodki, jeden 5BB i dwa 4AB. Żaden się prawidłowo nie zagnieździł. Nie były badane i zdaniem lekarza przyczyną niepowodzeń mogły być wady zarodków. Ale wyszło, że mam też podwyższone komórki nk w macicy i nieprawidłowości w genie pai1 w krzepnięciu krwi.
A miałaś robioną histeroskopie? Badaliście kariotypy, immunologie? Jaki pomysł ma lekarz na kolejny transfer?
Skąd w klinice wiedzą, że jest problem z zarodkami skoro nie były badane..
histeroskopie mialam 2 lat temu, kariotypy mamy oki
immunologia nie badana
dzisial bedzie decyzja co dalej

My mielismy 3x blastki 5
4x blastki 4
I jedna blastka 3

1. Transfer blastka 5- poroniona
2. Transfer blastka 5 - beta 0
3. Transfer blastka 5-nie rozmroziła się prawidłowo (stracona) więc podali blastke 4. beta 3 ( badana 8 czy 9 dpt, podejrzewam że 6dpt była wyższa) potem beta 0
Potem pół roku przerwy bo badałam endo gdzie wyszło zapalenie, immuno ok, komórki nk niby w normie.
Zostały 4 zarodki

4. Transfer blastki 4- poroniona
5. Transfer blastki 3 („najgorszej”) ale lekarz zasugerował czy podajemy dwie blastki 4 (bo lepiej podać dwie o tej samej morfologii niż np 4 i 3). Obawiałam się bliźniaków więc podaliśmy blastke 3 i aktualnie 16 tc

Dwie blastki 4 zostawiliśmy na kiedyś albo do adopcji
jak byłaś obstawiona lekami po transferze domyslam sie że duphaston i cyclogest clexane ale dali ci cos dodatkowego np decapeptyl albo embryoglue?

jak byłaś obstawiona lekami po transferze domyslam sie że duphaston i cyclogest clexane ale dali ci cos dodatkowego np decapeptyl albo embryoglue?
Do 4 transferow ( podchodziłam prywatnie) brałam zawsze nacięcie otoczki (ah) i embryogkue.
Teraz na refundacje nie pozwolili nacięcia otoczki bo „pacjent nie może dopłacać” a klej lekarka stwierdziła że nic nie daje. No i udany.

Zawsze miałam luteinę, później utrogestan albo besins

Do 4 transferow ( podchodziłam prywatnie) brałam zawsze nacięcie otoczki (ah) i embryogkue.
Teraz na refundacje nie pozwolili nacięcia otoczki bo „pacjent nie może dopłacać” a klej lekarka stwierdziła że nic nie daje. No i udany.

Zawsze miałam luteinę, później utrogestan albo besins
dzieki za info pocieszyłaś mnie
jestes dobrym przykładem że jak ma być dobrze to bedzie tylko trzeba byc cierpliwym i wytrwałym w działaniu
ja jeszcze sie nie poddaje ale moj organizm czasami nie nadaża za wiadomościami i czuje sie przebodźcowana
zobaczymy co powiedza dzisiaj wieczorem

reklama
Do góry