reklama
Artemida90
Fanka BB :)
pytanie nie do mnie ale też mam późny transfer bo dzis 25dc@ic5289 ty miałaś tak oddalony transfer że w 23 dniu? Dobrze pamiętam? Jaki był powód? Na naturalnym czy sztucznym?
Transfer na sztucznym cyklu. Lekarz czekał aż endo będzie odpowiednie. To był mój 3 transfer teraz - w grudniu beta nie drgnęła a w październiku biochem.@ic5289 ty miałaś tak oddalony transfer że w 23 dniu? Dobrze pamiętam? Jaki był powód? Na naturalnym czy sztucznym?
Devin
Moderator
Nie do mnie pytanie ale ja też raz miałam bodajże w 23 dc transfer. Czy to późno to nie wiem. W sztucznym nie ważne czy się ma w 18dc czy 23dc bo to zależy od grubości endometrium.@ic5289 ty miałaś tak oddalony transfer że w 23 dniu? Dobrze pamiętam? Jaki był powód? Na naturalnym czy sztucznym?
Na naturalnym musi być 5 dni po owulacji (jeżeli zarodek ma 5 dni) więc książkowo wychodzi około 20 dc.
No ale jak ktoś ma owulację 17dc to transfer będzie miał 22 dc
Agunia1401
Moderator
Bo u Ciebie jak u mnie, do kwalifikacji było wymagane a jak jest już kwalifikacja z innej przyczyny to nie wymagają.U nas była wymagana zgoda genetyka ale w naszym przypadku badanie zarodków było czynnikiem przez który zdecydowaliśmy o in vitro ( dwie ciąże naturalne z wadami genetycznymi ).Żeby dostać kwalifikacje do programu klinika wymagała żeby genetyk dał na piśmie iż mamy wykonać PGTA .Nasza wizyta u genetyka to była czysta formalność ,trwała dosłownie 5 min .
raisonnablement
Najlepiej dzień przed według najnowszych badań do in vitro im świeższe nasienie tym lepiejTak w ogóle, to chyba ze Starym trochę odwaliliśmy lekarz nic nie mówił, a ja kompletnie zapomniałam, że trzeba zrzucić materiał przed punkcją
Czy jeżeli punkcja będzie w sobotę to jak zrobimy to dziś popołudniu będzie jeszcze okej, czy już trochę za późno?
W sumie ostatnio było w niedzielę, ale myślę, że to może być za wcześnie.
Smerfetka1212
Zaciekawiona BB
ja z pytaniem czy jest moze któs kto miał ładne blastki do transferu głownie bl.4.2.2 ktore sie nie zagnieżdzają? podobno mamy problem z zarodkami
jestesmy w novum oni nie badaja genetycznie zarodków
czekamy na telefon co w naszym przypadku bo mamy jeszcze 2 bl 3,2,2 5 dniowe i nie wiem moze podac je razem zeby im razniej bylo
??? jestem wykończona ostatnimi wiadomosciami
jestesmy w novum oni nie badaja genetycznie zarodków
czekamy na telefon co w naszym przypadku bo mamy jeszcze 2 bl 3,2,2 5 dniowe i nie wiem moze podac je razem zeby im razniej bylo
??? jestem wykończona ostatnimi wiadomosciami
Lilli2
Dzięki dziewczyny za odpowiedźBo u Ciebie jak u mnie, do kwalifikacji było wymagane a jak jest już kwalifikacja z innej przyczyny to nie wymagają.
U nas genetyka nie jest przyczyną kwalifikacji, więc mam nadzieję że nie będzie problemu z badaniem zarodków, tym bardziej że mamy to omówione i wpisane do procedury.
A konsultację z genetykiem zrobimy na spokojnie, oddzielnie.
Sunflowerxxx
@Motylkowa! @Artemida90 powodzenia ️️
reklama
Sunflowerxxx
Normalnie, jak zawsze. A Ty?@Sunflowerxxx jak się dzisiaj czujesz ?