reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

kwiatuszekq20 może żeczywiście chcieć sprawdzić jeszcze ciebie ja tez długo myślałam, że jestem całkowicie zdrowa ponieważ tak mi wmawiała poprzednia lekarka opierała swoją opinie na tym, że w usg wszystko było super miesiączki jak w zegarku i owulacja też za każdym razem a po stymulacji z obu jajników naraz ale jednak zmieniłam lekarkę zrobiliśmy laparo no okazało się ze w środku jest bałagan czyli endometrioza 2 stopnia no i w połączeniu ze słabszym nasieniem jest tak jak jest. A jak do tej pory wyglądało wasze leczenie?

reklama
Wow dziewczyny ale mamy jutro kumulację, kciuki mam tylko dwa ale postaram się trzymać za Was wszystkie - Smerfeta, Gizas, Blueskye, Genna. Oczywiście za Lawendowy poprzebieram nogami bo natańczyłam się wczoraj i nóżki troszkę bolą ;-):-D

Ostatnia edycja:
Kochane ja tak szybko,dzisiaj ostatnia tabletka anty wzięta jupijajej ........... niedawno wrocilismy z działki od teściów , więc troszkę was nadrobilam juz, agusiapela niech tWoj bąbelek ładnie sie wgryza, a niestety złe samopoczucie słyszałam ze to normalne , no nie u wszystkich ale ciebie to dopadlo, tyle chemii w sobie masz ze organizm sie buntuje, Kasik a ty znowu balowalas?:szok:, szalej szalej dziewczynko,juz niedługo:)
gizas , lawendowy za was kciuki i tańce boogie i czary odprawiam:) blue za twoje najmocniej trzymam, zeby były prawidłowe i zdrowiutkie:)
ja lecę spakulkać jutro rano podróż to 3miasta i biopsje endo:) zachacze tez o wystawę human body:)

Dziewczyny zaraz wyjeżdzam:sorry:nie pospałam z wrażeń w nocy:sorry:
Jeszcze od wczoraj mam kocioł w głowie czy dopłacac do imsi 800 zł, bo mój M ma morfologię 2 % a dowiedziałam się że np w katowickiej provicie imsi traktuja jako rządówkę:eek:
Nie wiem co zrobić:crazy:
W maju miałam mieć imsi, bo dr M powiedział że to najskuteczniejsza metoda. Do wczoraj byłam przekonanan że wezmę ale nie wiedziałam że może być bez dopłaty ale nie wiem czy w mojej klinice w której jet mega bałagan:eek:
Trzymajcie kciuki
Lawendowy uśniemy razem, za pęchole tańce połamańce

Witam was kochane :-)
GIZAS,LAWENDOWY-myślami jestem z wami :tak:

Ja w nocy miałam rewolucję gdyż wymiotowałam jak dzika kotka.Budziłam się co godź i do kibelka.Zadzwonię dziś do kliniki i porozmawiam z panią co jest grane bo się wykończę jak tak dalej będzie:-(

u nas emek przeszedł leczenie tamoxifenem ,undestorem , pozniej bral mega dawke l-karnityny niestety nic nie pomoglo, teraz badalismy kariotypy i czekamy na wyniki
my robilismy hiv hcv , chlamydia , vdrl, ale zóltaczki nie mielismy
ja sobie dodatkowo zbadałam toxoplazmoze bo mam duzy kontakt z zwierzakami, zrobilism tez sobie grupy krwi w razie czego
tak sie denerwuje przed sroda ale dam c znac jak poszlo ciekawe ile skasuje

Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Jestem ciekawa czy jest tu ktoś jeszcze z kliniki Gameta w Kielcach? Jestem po pierwszym podejściu, niestety klapa. Czekam na @ i walczę dalej!

reklama
U mnie ok. Niespodzianka:szok::-)pobrano mi 6 pęcherzyków:szok::-) nie wiem gdzie się te 2 ukryły:szok::-)W piątek miałam 3 dominujące 19, 17, 16 i jeden sporo mniejszy a te dwa to chyba z księżyca. Teraz czekam z niecierpliwością na telefon od embiologa, ma dzwonić jutro. Zostało icsi-embriolog powiedziała że mają super sprzęt i jeśli M ma tyle plemników (10-15 mln) to będzie z czego wybrać.
Pierwsza ciąża z rządówki jest własnie z mojej kliniki :-)

Czuję się ok, dostałam 3x4 luteiny dopochwowo i fraxiparyne 0,3 od jutra, a od dziś biore przez 5 dni Zamur-antybiotyk. Dodatkowo kwas foliowy. Ja i tak biorę więcej suplementów i encorton do dnia bety.

Lawendowy a co u Ciebie? ile pobrano, jak sie czujesz?
Smerfeta a Ty masz dziś betę prawda?
Genna Ty natomiast scratching, jak poszło?
Agusia może to na podłożu stresu?:eek: sprawdź działania niepożądane leków i skontaktuj sie z lekarzem. Pij dużo wody bo nie możesz się odwodnić.

Ze mną na punkcji była dziewczyna 30 lat, a AMH 0,2, miała tylko jeden pęcherzyk, tak bardzo się bała ale myślę że ją spotkam w środę na transferze, doradziłam jej żeby zbadała jeszcze w innym labo AMH, bo może wyjść powyżej 0,5 i uda się jej z rządówką

Do góry