reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Agusia miałaś oznaczony progesteron i estradiol przed punkcją na pewno, a ja dodatkowo oznaczę sobie kilka dni po progesteronie, musze doczytac kiedy bo będe miała 2 dniowy zarodek a Ty masz 5 dniowy. Wiem że dziewczyny na in vitrowym kontrolują sobie we własnym zakresie a jak jest niski to zwiększaja sobie dawkę progestronu syntetycznego. Bo lekarze traktują nas schematowo i prawie większość z nas będzie miała podobną lub taką samą dawkę a przecież każda z nas jest inna.
Lawendowy naprawdę miałaś scratching w rządówce? a jaki koszt u ciebie w klinie jej normalnie, bo ja płaciłam 500 zł a Blue chyba tylko 80 zł:eek: Jutro ważny dzień dla nas.
Blue ja też się boję, mam tylko 3 pęchole i bardzo się o nie boję. Stres jest nieodłączny:sorry:Trzymam kciuki żebyś miała zarodki i żeby ten jeden zostal z tobą na 9 miesiecy:sorry:

Ja sie wnerwiłam na męża:zawstydzona/y:wczoraj kumplowi się urodziła córka, mają jedną 14 letnią a druga dopiero teraz im się udała, jest w wieku mojego M 35 lat, i poszedł na pępkowe i popił:baffled:a punkcja i oddanie żołnierzy już jutro.

reklama
Kachna, poprzednim razem szłam długim, a teraz idę krótkim protokołem.
Nie biorę zwolnienie, bo mam jeszcze wakacje. Ale generalnie zaleca się od punkcji do paru dni po transferze.
Chociaż to nie ma reguły na powodzenie. Jedne leżą plackiem, inne chodzą do pracy. Ja ma się udać, to się uda,
bez względu na tryb życia.

Dokładnie Lawendowy :-) mi tak samo powiedział lekarz. Ja np mialam wolne tylko na punkcje, bo była w poniedziałek. Transfer w sobotę, a w poniedziałek do roboty :-) dzięki temu udało mi się przetrwać to nieznośne czekanie. A planowany zaczęliśmy w dniu bety :-) i na wakacje pojechaliśmy już w czwórkę :-) Chociaż beta mówiła raczej o trójce, bo nie była z tych wysokich :-)
Agusia gratuluje ciężaróweczko. Kciuki zaciśnięte za wgryzanie malucha :-)
Gizas, Lawendowy - myślami jestem z Wami w poniedziałek. Z maluchami odstawimy tańce i poślemy nad morze i na Śląsk :-)
Blue - mocno wierzymy w Twoje pęcherzyki :-) Małe i duże kciukaski zaciśnięte.

A tak z innej beczki - znacie może jakieś fajne kwatery nad morzem, żeby można było z maluchami się tam udać? Zależ nam żeby były łóżeczka turystyczne i dostęp do pralki i kuchni. No i pokój wielkościowo taki, żeby te dwa łóżeczka wlazły i nie trzeba było przez nie skakać:-)

SIERPIEŃ
19 sierpień - Lawendowy_Sen 8:00 owocne jajkobranie (Invimed Gdynia)
19 sierpień - GizaS 8:00
owocne jajkobranie (Gyncentrum katowice)
​19 sierpień - Ginna bezbolesny scratching (Invimed Gdynia)
19 sierpień - Smerfeta
wysoka beta (Gameta Gdynia)
19 sierpień - Smerfeta awaryjnie udana wizyta (Gameta Gdynia)
19 sierpień - Blueskye ostanie podglądanie wielu pęcholi przed udanym IVF(Gyncentrum-Katowice)

21 sierpień -Lawendowy_Sen
podarowanie przez klinikę chłopaków (Invimed Gdynia)
21 sierpień - Blueskye
owocne jajkobranie(Gyncentrum-Katowice)
21 sierpień - Kwiatuszekq20
udana wizyta kwalifikacyjna

23 sierpień - Genna początek owocnej stymulacji (Invimed Gdynia)
23 sierpień - Malwisia
udana wizyta i USG

30 sierpień - @mika
początek owocnej stymulacji (Invicta Gdańsk)

sierpień - Angella,
oczekiwanie na wielmożną @; niech już przychodzi

koniec sierpnia - Anuszka
udanawizyta przedkwalifikacyjna do programu rządowego

WRZESIEŃ

2 wrzesień - Darka85 wizyta przed udanym IVF
4 wrzesień - Genna prawdopodobnie udane jajkobranie (Invimed Gdynia)

PAŹDZIERNIK

9 październik - Kasik36 udana wizyta kwalifikacyjna (Invicta Gdańsk)

Dziewczęta, jutro nasz Big Day

GizaS, kciuki za Ciebie. Razem nas uśpią, a tym czasie pobiorą wszystkie jajeczka:tak:

Ginna, może się miniemy w klinice, ale jeśli nie, to i za Ciebie kciuki zaciskam. Oby nic nie bolało.

Smerfeta, oby beta była przynajmniej dwucyfrowa. Kciuki &&&&

Blueskye, powodzenia na wizycie.

No i wszystkie podzielcie się wrażeniami po wizytach.

ja też się cieszę kwiatuszekq20 będziemy mogły wszystko przedyskutować:-), ja teraz czekam aż dostanę @ i mam się umówić do profesora na ten scratch i na tej wizycie ma nam przepisać leki no i od 21 dnia cyklu zaczniemy działać, na wizycie kwalifikacyjnej już nam powiedział, że będzie to długi protokół, mam 29 lat AMH 2,5 a Fsh 3,8 a ty?

Amh 2,14 a fsh 2,79 mi tez cos opowiadal o tym i o hsh ze jeszcze nie wiedza ale mam nadzieje ze mnie to ominie, my podchodzimy ze wzgledu na czynnik meski, ja mam 25lat strasznie sie denerwuje ta wizyta srodowa, napisze ci co i jak , emek tez ma oddac nasienie wiec mysle ze cos wiecej powie no i na bank skasuje za to badanie ale ogolnie aktualne mielismy ostatnio ale on woli zebysm powtorzyli u niego

Kachna a Ciebie badal kiedykolwiek bo mnie jeszcze ani razu tylko emka
jestes z Pznia czy okolic bo ja okolice Chodzieży
ja własnie dzis mam 1dc

laska i zrobilismy juz wirusologie mam nadz ze nie za wczesnie

Ostatnia edycja:
ja jestem ze Środy wlkp. ale pracuje w Poznaniu mam koleżankę z okolic Chodzieży a dokładnie to z Margonina. U nas czynniki niepłodności są z obu stron ja mam endometriozę a mąż obniżone parametry nasienia ale ostatnio nasienie się nawet poprawiło. Mnie prof. Jędrzejczak już kiedyś badał ponieważ leczyliśmy się u dr Moniki i chyba raz tak wypadło, że jej nie było i on mnie przebadał, ale jest ok.

kwiatuszeq20 to jak dobrze pójdzie to od 7 września zaczniemy już procedurę :tak: mam nadzieję, że nie będzie żadnych przeszkód

reklama
Do góry