reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
ja też się cieszę kwiatuszekq20 będziemy mogły wszystko przedyskutować:-), ja teraz czekam aż dostanę @ i mam się umówić do profesora na ten scratch i na tej wizycie ma nam przepisać leki no i od 21 dnia cyklu zaczniemy działać, na wizycie kwalifikacyjnej już nam powiedział, że będzie to długi protokół, mam 29 lat AMH 2,5 a Fsh 3,8 a ty?

Kachna, poprzednim razem szłam długim, a teraz idę krótkim protokołem.
Nie biorę zwolnienie, bo mam jeszcze wakacje. Ale generalnie zaleca się od punkcji do paru dni po transferze.
Chociaż to nie ma reguły na powodzenie. Jedne leżą plackiem, inne chodzą do pracy. Ja ma się udać, to się uda,
bez względu na tryb życia.

ja poproszę o zwolnienie lekarskie od punkcji ponieważ dojeżdżam do pracy pociągiem, mam nadzieję, że do czasu punkcji uda mi się pogodzić pracę z wizytami kontrolnymi

jak byliśmy na wizycie kwalifikacyjnej i lekarz powiedział, że dobrze żeby zrobić taki zabieg, który zwiększa szanse powodzenia to ja zapytałam go ile ten zabieg kosztuje a on mi odpowiedział, że wizyta kosztuje 180 zł czyli mam nadzieję, że nie weźmie więcej bo nie jestem przygotowana na dodatkowe koszty, na leki powiedział, że mamy mieć jakieś 3500 albo trochę mniej no bo jestem młoda ale to przecież nie wiadomo jak się będę stymulowała, do tej pory nigdy nie było z tym problemu

Dziękuje kochane za ciepłe słówka :-)
GIZAS-pisałaś coś na temat progesteronu czy dobrze by było abym zrobiła go sobie teraz czy powinno się go oznaczyć przed transferem?Ja Progesteron oraz estradiol miałam oznaczany co drugi dzień przy stymulacji czy o to ci chodziło?

ANGELLA-jak już wypoczniesz na wakacjach to odezwij się do nas od razu.A @ się nie martw ona zawsze się opóźnia jek jest potrzebna :-)

reklama
hej...
mówiłam lekarzom ze źle znosze stymulkę..miałam juz hiperstymulkę i prawie straciłam jajnik...
mam rózne leki...
czekam na jutro bo umrę ze stresu :-(
strasznie się boję.

GizaS- czytałam własnie ze scratching jest w pakiecie rzadowym...ale ja tez nie miałam..
za to embrioglue nie ma w rządówce a dokupić ponoć tez nie mozna...

Do góry