reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Czesc Dziewczynki tu link do wniosku o refundacje menopuru:
http://www.aotm.gov.pl/bip/assets/f..._4350_30_MENOPUR_hiperstymulacja_jajnikow.pdf

a tu Gonal F
http://www.aotm.gov.pl/bip/assets/f...l_F_75_900_stymulacja_owulacji_2014.05.09.pdf

i takie info znalazłam:
GONAL
Komunikat - 18 posiedzenie Rady Przejrzystości | AOTM

Menopur
Komunikat - 7 posiedzenie Rady Przejrzystości | AOTM

Ania, Twoje dzieciaczki są piękne .. Takie już duże. Cudowny widok.
Infinity, dziękuję za foteczke.... Twój kropeczek też sporo urósł i już ma etap małego ufoludka. Jest przepiękny...a że niewyraźny to trudno.... pewnie dziewczynka i trochę wstydliwa ;-)

Bibi, trzymam kciukacy za wizytkę... też się pochwal foteczką :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Kotuska wniosek wnioskiem ale czy przeszedł, od kiedy i jaka będzie odpłatność to nie wiadomo? Ciekawe czy leki będzie można wówczas też kupować w klinikach czy tylko w aptekach:confused: Gonal jest rekomendowany a menopur nie?

Ostatnia edycja:
Kasik, a ja myślę że jest coś na rzeczy skoro wcześniej opiniowali menopur, teraz gonal. I jak już publicznie powiedzieli ze prawdopodobnie będzie to myślę ze będzie bo wcześniej była cisza. I myślę ze w aptekach bo to na ryczałt.
Dopisałam jeden link ze monepur tez.

Kotuska napisałam zanim wrzuciłaś link o menopurze :sorry2: Super by było gdyby i Gonal i Menopur były refundowane. Mam nadzieję, że w tej sytuacji apteki będą lepiej zaopatrzone i leki będą dostępne od ręki. Jak jestem na wizycie przed stymulacją w Invikcie w Gdańsku to od razu dostaję zastrzyk a tak będę jeszcze biegać po aptekach i szukać leku. Może ta apteka na dole w Madissonie wyspecjalizuje się w tym bo to w końcu niezły biznes dla nich będzie.

20140522_174537.jpg
Hej Dziewczynki
a więc tak bhcg w 17 dpt 1166:-)
Pęcherzyk piękny i na swoim miejscu a córka moja ma 4,2 mm
teraz oby serduszko zabiło za tydzień :-)

Załączniki

• 20140522_174537.jpg
    20140522_174537.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
reklama
Hejka!
Kasik zazdroszczę @ hahaha :-D Coś nowego nie? ;-)Mam nadzieję że wkrótce też dostanę, bo znowu będzie trzeba kombinować z wizytą w Łodzi. Jak czujesz się po encortonie?
Infinity ale masz już dużego dzidziolka, tak że już na usg fajnie widać:tak:
Bibi dla mnie to cały czas takie niesamowite, że to taki malutki Kropeczek a już wiadomo, że to tak właściwie Ona - Kropeczka
Medalikara, Gizas trzymam za Was mocne kciuki za udaną stymulkę&&&&&&&&&&&&
Anulla teraz nastała chyba moda na bieganie bo moja siora też skarżyła się na zatłoczone chodniki :blink:

Dziewczyny też mam nadzieję, że i Gonal i Menopur uzyskają refundację. Niech choćby w niewielkim stopniu to i tak będzie już duża ulga dla portfela.
A jak czujecie się w upały? mi dziś głowę rozsadza ale to chyba przez ciśnienie bo u nas w sumie jest przyjemnie za sprawą chłodnego wiatru

Do góry