reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Nie dzwonilam po wynik. Co ma byc to będzie. Dr mowi ze na wielu sympozjach temat prg jest walkowany i jesli endo jest prawidłowe to transfer się robi. Żeby mieć średnie stężenie prg to trzeba zrobić 3 razy na dobę badanie. Liczę na to ze najpóźniej 30 maja będę z maluchem a może i x dwoma. ...
Dobrej nocki

reklama
MAJ:

22.05.2014 Bibi wizyta pęcherzykowa
22.05.2014 Agaawa spotkanie z Panią embriolog i lekarzem
22.05.2014 medalikara podglądanko

24.05.2014 medalikara punkcja
24.05.2014 GizaS podglądanko
26.05.2014 Genna wizyta przygotowanie do crio
27.05.2014 Magda_7891 wizyta pęcherzykowa a może będzie już serduszko...?
27.05.2014 Bernadka wysoka beta
27.05.2014 Ewelina.br wysoka beta
27.05.2014 Anuszka wysoka beta
27.05.2014 GizaS punkcja
29.05.2014 Smerfeta wizyta u prof. Malinowskiego
29.05.2014 Bibi wizyta serduszkowa

CZERWIEC :

02.06.2014 Chloe wizyta start stymulacji
13.06.2014 Hania wizyta
14.06.2014 Anulla28 wizyta przed crio

dziewczyny kciuki za wasze dzisiejsze wydarzenia.
Infinity, piękne te Twoje maleństwo, 4cm szczęścia:)

Ja zaczęłam bieganie od wczoraj:) Tyle ludzi biega, że jestem w szoku. Człowiek kondycji nie ma i myślałam, że płuca wypluję:) Do kolejnego transferu mogę się pomęczyć, a potem zobaczymy.
Miłego dnia Wam życzę:)

Bibi miłego spotkania z fasolką :-)
Agaawa na Twoją relację czekam z niecierpliwością :tak:

Medalikara powodzenia na wizycie :-)

A ja rozpoczęłam dzisiaj kolejny cykl. W planach miałam rozpoczęcie stymulacji, niestety komórki nk pokrzyżowały plany. Tak więc czekam 1 cykl a może nawet 2 bo nie wiadomo czy się obniżą. Może się załapię w lipcu na refundację leków do stymulacji ;-) Tak sobie przypomniałam, że jak byłam u wróżki w Andrzejki (czyli 30 listopada 2013) to mi powiedziała, że widzi szansę na ciążę dopiero w drugiej połowie 2014 roku. Wtedy się załamałam bo w lutym miałam podchodzić do ivf ale teraz liczę, że miała rację ;-):-D

Dziewczyny wiecie może czy przy encortonie można brać coś przeciwbólowego? Moja @ jak zwykle daje w kość i bez silnych leków nie da się funkcjonować. Nie mam przy sobie ulotki encortonu ale pamiętam coś czytałam w przeciwskazaniach i teraz nie pamiętam dokładnie o jakie leki chodziło. Paracetamol chyba mogę wziąć?

Kasik , może właśnie masz jeszcze odczekać , ktoś to tobie juz przepowiedziała i tak ma byc dlatego wszystko die przesuwa :) pamiętaj pośpiech najgorszym doradcą!!! Grzecznie przyjmuj encorton i korzystaj z życia :)

Medalikara już mi się podoba Twoja klinika, indywidualne podejście do pacjenta a nie rutyna :-) Chyba bym się wolała przełamać i zrobić sobie sama zastrzyk niż iść do szpitala o godz 22 :szok: Zwłaszcza, że to zastrzyk podskórny więc pikuś ;-) No ale skoro nie możesz się przełamać to dobrze, że klinika Ci to załatwiła. Nie chciało mi się szukać ulotki w necie skoro Ty już masz to przetestowane, wzięłam paracetamol i nospę-max i jakoś funkcjonuję. Już od pół roku nie biorę ibuprofemu-max a on był dla mnie najlepszy, no ale skoro źle wpływa na komórki to się poświęcam :-) Zostajesz w Białymstoku do transferu?

Genna w coś trzeba wierzyć bo zwariować idzie ;-):-D

Dziewczyny z ta refundacja leków do stymulacji to pewne, że ma wejść w lipcu? A wiadomo coś więcej, np jakie leki i czy każdemu przysługują?

Na bieżąco czytam Wasze posty i strasznie się cieszę z każdej pozytywnej bety i trzymam kciuki za następne :-)

A ja odliczam dni do kolejnego podejscia, czekam na @ i od nowa wszystko.

reklama
Dw87 podobno Menopur ma być na liście refundowanych leków ale termin dokładnie nie ustalony, planują od lipca. Ja też nie wiem czy czekać czy nie ale chyba poczekam bo w czerwcu akurat stymulacja wypadałaby mi w długi weekend czerwcowy a wiadomo jak lekarze wówczas pracują (na pół gwizdka) ;-)

Do góry