reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

BLUE-w sobotę już nie brałam leków stymulujących ostatnie brałam w piątek.Ja miałam leki przepisywane co drugi dzień na wizycie po odebraniu wyników oraz po podglądzie.W sumie brałam je przez siedem dni a w ósmym dniu już miałam sobie podać ovitrelle a w 10 dniu punkcja.Encorton mam tylko brać do tej pory ale dawka podwyższona przy stymulacji miałam 5 a teraz 10.Miałam tak od 1 dnia stymulacji do 3 dnia stymulacji(przepisane dłużej bo na trzy dni) później wizyta w 4 dniu stymulacji i znów leki od 4 dnia do 5 dnia 6 dnia wizyta i od 6 dnia do 7 dnia leki a 8 już koniec(sobota) podanie ovitrelle.
A ty jak masz w piątek również masz wziąść?Ja leki do stymulacji miałam brać wieczorem

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczynki chyba będę musiała się wybrać do lekarza bo jest mi niedobrze po którymś lekarstwie.Wogóle jestem cały czas wzdęta a do ubikacji chodzę normalnie.Te mdłości najbardziej mi doskwierają i brzuch tak dziwnie pobolewa nie wiem czy to jest po luteinie czy też czymś innym.:-(

Agusiapela, wzdęty brzuch, to normalka. Bóle, kłucia również. Ale mdłości, to nie wiem, skąd się wzięły.
A może Ty właśnie w ten sposób reagujesz na stymulacje?! Koniecznie skonsultuj się z lekarzem.

Zaczekam do soboty po transferze na pewno pójdę do lekarza.Może Luteina tak na mnie działa lub zastrzyki które biorę.
:-)

Ostatnia edycja:
Agusiapela, no wiem :tak: Ale to może jest skutek uboczny stymulacji, te mdłości.
Bo wzdętym brzuchem i pobolewaniami, nie masz się co przejmować. To normalne. Czasami jest tak wzdęty, że wygląda się jakby naprawdę byłoby się w ciąży.

No dokładnie wyglądam jakbym była w drugim miesiącu :-) Ale te mdłości najgorsze.Kiedyś tak miałam jak brałam tabletki na kręgosłup to lekarz kazał mi je odstawić.Ach cóż zrobić taki już nas los ale pocieszam się tym,że maleństwa na mnie czekają przy tym mogę wszystko znieść :-)

Witam, ja znowu kończe kawkę i jadę do kliniki na moniotring. Ale tak strasznie boli mnie brzuch a dokładnie lewa strona co dziwne bo lewy jajnik mam strzępkowy i nie produkuje pęcherzyków. Aż mnie zgina wpół i co chwilę muszę siadać:zawstydzona/y:

Witam, ja znowu kończe kawkę i jadę do kliniki na moniotring. Ale tak strasznie boli mnie brzuch a dokładnie lewa strona co dziwne bo lewy jajnik mam strzępkowy i nie produkuje pęcherzyków. Aż mnie zgina wpół i co chwilę muszę siadać:zawstydzona/y:

Gizas-kochana trzymam za dzisiejszą twoją wizytę.Powiedz lekarzowi,że bardzo cię boli no bo dziwne to trochę aby cię tak bolało a tym bardziej,że jajnik masz strzępkowy.Daj kochana znać jak wrócisz.

reklama
Do góry