reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
@PatPatPat Czasami potrzebna wieksza dawka leków. U mnie np dziś 7 dzień stymulacji.. a ja jeszcze w ogole nie miałam badania ani fsh ani lh anie estradiol nic... no poza tymi witlrusowkqmi.
Natomiast w poprzedniej klinice wizyty mialam co 3-4 dni i za kazdym razem badanie estradiolu i prog, a no i stymulacja trawala 15 dni. Jakoś bardzo długo, tak przynajmniej mi się wydawało.
To jest tak, ze lekarz na podgladzie ilosci pecherzykow antralnych moze tylko zalozyc ze jesli widzi 10 to te 10 wystartuje...ale wcale nie musi tak byc ze wszystkie zechca byc gotowe do wzrosru pod wplywem stymulacji

@sunshine97 Dawki leków rozpisywane są w zależności od np pcos endometriozy wieku pacjentki, od tego zalezy i oni wiedza juz jaka statystycznie możliwa jest odpowiedz na stymulacje
Umówmy się te leki nie pozostają bez wpływu organizm. U mnie tony leków wcześniej nie spowodowaly ze było duzo jajek.. więc teraz stwierdził że po co to pakować jak efekt moze byc taki sam.

Tak Was czytam i już spanikowałam. Ja mam krótki protokół ale leków mam bardzo mało i małe dawki. Dostałam tylko Gonal-f 1 x 150 i pozniej Cetrotide. Dziś mamy 6 dzień stymulacji. Jutro wizyta, obawiam się, że jakoś za mało tych leków 🫣
Spokojnie. Ja też mam rozpisany na najbliższą stymulację "tylko" gonal 150 i później orgalutran. Czekam na @ i startuje z takim zestawem. Poprzednio miałam elonve - tylko jeden zastrzyk na całą stymulację plus orgalutran i miałam 8 dojrzałych komórek.

Tak Was czytam i już spanikowałam. Ja mam krótki protokół ale leków mam bardzo mało i małe dawki. Dostałam tylko Gonal-f 1 x 150 i pozniej Cetrotide. Dziś mamy 6 dzień stymulacji. Jutro wizyta, obawiam się, że jakoś za mało tych leków 🫣
mi się wydaje, że to wcale nie są jakieś małe dawki a całkiem standardowe.
Daj znać po wizycie :)

Kurcze, mało... a miałaś badany wcześniej?
Podejrzewam, że po prostu pobiorą Ci tylko kilka komorek dojrzałych. Ale obym się myliła! W niektórych kilinikach w ogóle nie bada się estradiolu.
Nie badałam wcześniej.
Prog 0,13
4lata temu miałam 990 na tym etapie
😭 czuję że nic z tego
A to nasza ostatnia próba

Nie badałam wcześniej.
Prog 0,13
4lata temu miałam 990 na tym etapie
😭 czuję że nic z tego
A to nasza ostatnia próba
poczekaj, poczekaj, nie załamuj się. Zobaczymy jutro co będzie. Prog 0,13 więc szykuje Ci się świeży transfer, jesli będą zarodki. Mocno trzymam kciuki za Ciebie i żeby udało się pobrać dojrzałe komórki!

reklama
Do góry