reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

nie bedę miała antagonisty...
w ogóle to sie zastanowic czy nie zadzwonic do lekarki...bo jeśli w niedzielę rano wezmę ostatni lek i w poniedziałekdostanę ovitrellę...to we wtorek będzie z rana 24 godz..a w środę juz 48 godzin...coś nie tak....nic z tego nie rozumiem:/

se zadzwoniłam..a co...
lekarka jest w Czechach..za godzinę oddzwoni...

musze wiedziec coby mi nic za szybko nie popękiwało ;)

Gizas..ja wczesniej brałam menopur-i chyba lepiej jednak szłam na gonal teraz. sama nie wiem...po gonalu w dwa dni poszło szybko.
menopuru brałam duzo...
stymulacja menopurem wyszła mnie 4500.
tutaj na razie koło 3tyś.

Ostatnia edycja:
reklama
A! właśnie!

pytałam o mrożenie komórek bądź zarodków!
o cenę w sensie..i pani mi powiedziała tak:
ze mrożenie jest w cenie...i dopóki będzie trwał program..czyli do 2016roku gdyby były zarodki-mogą być zamrożone..po tym czasie bedzie trzeba uiścić zapłatę zgodnie z cennikiem kliniki.

Blue najważniejsze ze sie ruszyło, a po to mamy kontrolne wizyty zeby modyfikować leki:) ale ty bardzo dobrze o tym wiesz:) co do mrożenie zarodkow, to tak są onebezolatnie mrożone do końca trwania programu ale to są te mrożone co mozna do 6 zaplodnic (jak jeden podadzą to 5 idzie na zimowisko) a nie ta reszta co bedzie jej ponad liczbę pobrana.

Blue wyczytałam, że pracujesz na nocki, a powiedz mi czy po transferze bedziesz na L4 czy wracasz do pracy.
Bo ja tez sie zastanawiam, co prawda jeszcze nie zaczęłam stymulacji, ale mam dylemat, bo mam pracę zmianową. A reszta kobitek, bierzecie L4?
Pozdrawiam

Darka-ja nie mogę iśc na l4...pracuję na umowę zlecenie:no:
muszę iśc potem do pracy niestety...nocka mi wypada w środę..czyli po punkcji...moze jakoś dam radę.

pani doktor oddzwoniła..i ma być własnie tak...
w poniedziałek na usg.
tu tez mam problem..bo w poniedziałek pracuję od 8-15.30:baffled:
i jeszcze nie wiem jak to zrobię zeby byc w tym samym czasie w pracy i na usg:eek:

nie mam zbyt wielkiej nadziei i za dobrego przeczucia...ale moze tak ma być..nie wiem...

Dziewczyny, czytam was od początku i już powoli mogę się chyba dołączyć:) Krótko: starania od 3 lat, fatalne wyniki męża, moje ok. Zakwalifikowaliśmy się do programu w Gdańsku. Od razu też chcę zapytać bo nie mam z kim o temacie pogadać... Jestem umówiona na poniedziałek na wizytę ale wredna @ przyszłą za szybko...Czy myślicie, że uda mi się jutro umówić od razu do lekarza na jutro albo na sobotę? Mam skierowanie żeby w 2-3dc zrobić podstawowe badania i to ma być początek stymulacji. Więc pewnie w poniedziałęk 5dc to już trochę późno żeby zaczynać, co sądzicie?

Blue to faktycznie nie zaciekawie, ja po inseminacjach tez chodziłam do pracy i raz nawet właśnie od razu na nockę, ale IUI to nie IVF.
A tak wogóle to masz byc dobrej myśli a nie jakieś pesymistyczna nastawienie, chociaz wiem, że lepiej być mile zaskoczonym niż zawiedzionym. No ale mimo wszystko masz być dobrej myśli, bo bedzie dobrze:tak:.
lawendowy sen dziekuje za odp.

reklama
Do góry