reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Tez bym chciała karmić piersią . . Ale jak to wyjdzie?? Ja.już swoje biusty traktuje jak dwa zbiorniki na pokarm. Okropnie sie zniekształciły i zmieniły kolor. Wygladają jak opalone. Chyba pigmętacja mi się zmieniła i brzydko to wygląda.
Zastanawiam się nad tym laktatorem. Kupić nie kupić? Moze wypożyczyć? Nastawiam się tylko na karmnienie piersią. Zobaczymy jak będzie w praktyce.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Osobiście uwazam, ze nie powinno byc problemu z dawaniem dziecku butelki o ile bedzie do tego przyzwyczajone od poczatku. Jakos kobiety, ktore nie maj pokarmu sobie radzą :)
M.in dlatego chce naprzemiennie. Zeby potem nie plakac wszystkim dookoła jaki to ja mam problem, zeby przejść na butelkę.
Wiadomo, ze nie ma reguły, ale jestem zdania, ze lepiej sprobowac wczesniej, co moze ułatwić niz potem sie meczyc.
No ale to moje zdanie i ja tak zrobie :) dla mnie nie ma nic fajnego w karmieniu piersią. Mowie szczerze, ze uwazam to za obrzydliwe. Tak samo jak poród. Te wszystkie poetyckie okreslenia o nowym zyciu... No ok, to piękne, ze zycie sie tak tworzy, ale sam proces jest obrzydliwy i nikt mi nie wmówi, ze jest inaczej :)
Niestety natura tego nie przemyślała ;p

No a poza tym ja tez bede chciała wyjsc z koleżanka bez dziecka. Nie wyobrażam sobie syt, ze przez pol roku siedzę w domu albo wychodzę i wracam biegiem z wywalonym językiem, bo "wlasnie powinnam nakarmić"

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Z pierwszym synem mialam pod gorke z karmieniem i myslalam o tym tak jak Wy. Ale udalo sie pociagnac rok. Pociagnac bo to byla maskara. Odciaganie i podawanie w butelce jest beznadziejne, a jak nie w butelce to z nakladkami tez beznadziejne.

Drugi syn juz pierwszy zasys mial lepszy niz kiedykolwiek pierwszy. Cudowny ssak. To byly piekne chwile, pelne czulosci, bliskosci i milosci. I to takie proste, chcial jesc to rach, ciach. Bez butelek, laktatora i nakladek!

Jezeli chcecie karmic, a uwazacie ze to za duzo jak na miejsca publiczne kupcie sobie fartuszek-plachte czy jak to tam zwal. Wtedy nie widac zupelnie nic. Tak mozna tetra sie przykryc, ale to juz bardziej widac ze mama karmi. Choc ja uwazam ze jak dziecko lezy wtulone a koszulka jest opuszczona do twarzy dziecka ciezko sie zorienotwac ze mama karmi

Ja w 100% zgadzam sie z kasiulka zreszta my z cycowaniem chyba zawsze sie zgadzamy:D

Nie wyobrazam sobie karmic butelka odciagnietym mlekiem dla mnie to mordercza praca i w ogole zbyt leniwa jestem.... ale zycze Wam powodzenia tak szczezrze mam nadzieje , ze Wam to wyjdzie.

My ktore juz troche mamy doswiadczenia inaczej na to patrzymy.Dla mnie nigdy nie bylo problemu karmic publicznie a bylam wtedy bardzo mloda jak urodzilam syna mialam 21l...zakrywalam sie pieluszka i tyle...w zyciu nikt mi nic nie powiedzial, krzywo nie popatrzal.

Zreszta szczerze to jest to uczucie nie do opisania i serio ma sie gdzies to ze ktos jest obok bo ja daje jesc swojemu dziecku...a nie ostentacyjnie swiece sutem:D jak mlode sie zassa to nic nie widac ...uwierzcie na poczatku to jest hardcore ale potem wszystko sie normuje i spokojnie mozna gdzies wyjsc:-)

Ola zgadzam się z Tobą w 100 procentach. Mam dokładnie takie samo zdanie, ale z uwagi na to że to moje pierwsze dziecko biorę pod uwagę, że mój genialny plan może się jednak w praktyce nie sprawdzić [emoji6] dlatego nie fiksuje się na nic. Jak się uda zrobić jak sobie to wymyśliłam to będę super szczęśliwa, jeśli nie to też spoko.

Wiem od doświadczonych koleżanek, że nie wszystkie dzieci są tak elastyczne i przyzwyczajają się do jednej metody mimo najwymyślniejszych butelek i smoczków, lub odwrotnie jak polubia butle to już nie lubią piersi. Poza tym wszystkie odciagające zgodnie twierdzą, że jest to bardzo czasochłonne.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiulka pierwszy raz słyszę i zmywarce. Tak normalnie z kostka? Piorę w pralce ale w sumie niewiele bo sportowe a tych nie mam za wiele :) męża częściej ale ledwo się mieszczą :)
A propo karmienia piersią, to ja bym chciała z wygody, ale nauczyć też młodego z butli. Boję się tylko, że nie będę umiała go przystawic lub mały nie będzie ssać. Wydaje mi się że u większości z nas hormony pozmieniaja postrzeganie piersi. Moje po chwilowym wzroście w pierwszym trymestrze są normalne. Czasem bardziej swędzą i pociemnialy otoczki. I tyle.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny myślicie , że takie miniaturowe żele pod prysznic i inne tego typu kosmetyki wystarczą na pobyt w szpitalu po porodzie? Jestem właśnie w Rosmanie i zastanawiam się czy muszę pakować duże butle :/

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ale ja oczywiscie biorę pod uwage, ze nie wyjdzie :) po prostu mam swój plan bazowy, bo uwazam ze taki trzeba miec. No i najwyzej bede modyfikować.
A jesli młody wybrałby jedzenie z butelki zamiast z cycka, to szczerze w ogole by mi to nie przeszkadzało. Baerdziej w druga stronę by mi przeszkadzało.
Ale cholera wie, moze mi sie to jeszcze zmieni ;)
Każda ma inne podejscie i prawo do tego.

Mi nie chodzi o to, ze ludzie beda sie patrzec czy cos mi powiedzą. Ja po prostu nie chce karmić publicznie i tyle. Mi to nie odpowiada i nie zgadza sie z moimi odczuciami :) ale jK mowie - inne kobiety mi nie przesKadAja.
Troche tak jak z ciuchami - pewne rzeczy mi sie na kimś podobają na maksa albo nie robi mi różnicy, ze ktos tak wyglada, ale ja sama bym nie chciała. No i tyle :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry