reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

U mnie kupiony avent 150mi. Z witaminami feminizm była jedna od 3miesiąca. I ostatnio mi koleżanka powiedziała że calme mi da. Jej córce nie pasowała ta calma. Chyba jej za wolno leciało :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czy pomimo tego że zamierzacie karmić piersią kupujecie jakiś zestaw butelek w razie gdyby karmienie piersią nie wyszło?czy tylko jedną butelkę na ten niewiadomy początek?

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom
Z 1.dzieckiem bawiliśmy się w butelki Tommee Tippee - ogólnie byliśmy im wierni do końca karmienia, ale początek był specyficzny bo co "okres" to kupowaliśmy nowe smoczki, a z niektórych niewiele korzystaliśmy - bo karmiłam piersią, więc były tylko na momenty, kiedy mąż zostawał z moim odciągnięty mlekiem.

Dla 2. kupiłam butelkę Medeli ze skoczkiem Calma. To nasze pierwsze doświadczenie z tym zestawem, ale przekonał mnie fakt, że wystarczy jeden smoczek na cały okres karmienia butelką (więc jak nie skorzystamy na początku, to na pewno przyda się w momencie, kiedy będziemy przechodzić na mm) i wiele pozytywnych opinii [emoji846]Macie jakieś doświadczenia z Calmą?

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Wszystko wyjdzie w praktyce :-)

Wczoraj rozpakowalam cała wyprawkę, posegregowalam wszystko co do prania na temperatury wg metek i leży i czeka na wiecej chęci:D może dziś zacznę pranie :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Monti ja sie nie łudzę :) jesli tylko bede miala pokarm, to zrobie wszystko, zeby karmić pol na pol (tzn przyzwyczaić dziecko do butelki), bo nie wyobrażam sobie karmić piersią w miejscu publicznym np. Nie mam nic przeciwko temu, ale sama tego robic nie chce.
Poza tym w ogole jakos karmienie piersią mi nie odpowiada... piersi sa dla mnie jednak obiektem seksualnym i nie bardzo mi to pasuje. No ale z racji nieocenionych wartości pokarmu chce podawać dziecku, to oczywiste.
Poza tym moj maz uznał, ze on te chciałby od poczatku karmić malego :D wiec jak bede odciągać, to bedzie miał szanse :D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola, ja mam tak samo. Planuję karmić piersią, ale chcę też odciągać, żeby mój mąż mógł np. w nocy wstać, wyjąć odciągnięte mleczko i dać bobasowi bez mojej ingerencji. Tak samo jak gdzieś sobie wyjdę. Ostatnio na szkole rodzenia puścili nam film z dostawiania dziecka do piersi.. i może jestem dziwna, ale mnie to przeraziło i trochę, nie wiem, obrzydziło..? Karmić i tak będę, ale nie nastawiam się że nagle stanę się miłośniczką kp.. ale kto wie, może mi się odmieni. Na razie mnie to przeraża..

Mam butelkę calma i dwie aventu różne pojemności, tak żebym nie musiała co chwilę wszystkiego myć.

reklama
Zastanawiałam się właśnie jak dużego procentu dziewczyn dotyczy ten problem z nastawieniem do karmienia piersią. Są też dziewczyny które nie chcą tego rubid ze względu na możliwy wpływ na wygląd piersi ale tu właśnie o czymś innym mówicie. Ja też jestem na bank nastawiona na karmienie naturalne ale jedynie ze względu na wartości zdrowotne tego, plusy medyczne. Emocjonalnie to właśnie jest dla mnie ciężkie, bo piersi są dla mnie ludzkim/kobiecym atrybutem seksualności i karmienie nimi kojarzy mi się z byciem zwierzątkiem. Absolutnie nie mam nic do mam które karmią tak i tak nie myślę o nich jak o zwierzątkach :D tylko jak pomyślę o sobie samej to takie mam średnie odczucia. Liczę na to że poród i hormony zmienią mi to bo nie chciałabym karmić dziecko z negatywnym nastawieniem, przecież ono w jakiś sposób odczuje moje emocje, tak myślę.

Myślę, że sporo kobiet ma opory przed karmieniem piersią właśnie ze względu na to, że wpłynie to na ich wygląd, a tym bardziej na seksualność.
Rzeczywiście, samo karmienie, to dziwne uczucie, ale nie ma nic wspólnego z tym jak są miziane w celach zabawy [emoji16]Chociaż są różne zboczenia, kto tam wie...
Jak dziwnie to nie zabrzmi gdzieś tam w głowie trzeba umieć sobie przestawić w jakim trybie się jest "zabawy" czy "karmienia" [emoji23]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Do góry