reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

reklama
Morela u mnie też miniaturki zawsze, choć ja zostaje dużo krócej. One starcza na kilka użyć.

Moja dwójką butlowa, to butelki przeszliśmy chyba wszystkie. Te z mam są fajne, tylko bombelkuja głośno.

Morela tez biorę te miniaturki z rossmana :) jak braknie to można donieść, ale liczę że dwa-trzy dni tam spędzę wiec starczy ;)

Pumelova pranie się robi? :p ja właśnie włączyłam pierwsze ;)

Dziewczyny myślicie , że takie miniaturowe żele pod prysznic i inne tego typu kosmetyki wystarczą na pobyt w szpitalu po porodzie? Jestem właśnie w Rosmanie i zastanawiam się czy muszę pakować duże butle :/

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Morela ja mam miniaturki, nawet miniaturowa paste do zebow;) u nas w szpitalu po cc jsk wszysto jest ok jest sie w sumie 4 doby.

U nas po cc juz po 48h wypisuja wiec sie nie nastawiam na dlugie siedzenie;p

Probek pasty do zebow mam ciul bo na kazdej wizycie u dentysty dostaje kilka :D

Dzięki dziewczyny - wzięłam te miniaturki. Pastę do zębów też kupiłam taką miniaturę:) noo to chyba już ostatnia pozycja z mojej listy do torby.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

ja mam takie mini pojemniczki do samolotu, takie jakby na krem to tam sobie troszkę pasty wycisnę :) no i kremik do twarzy też. Na liście rzeczy do szpiotala pisze też żeby wziąć kosmetyki do make-up :D:D Już to widzę, w najgorszych momentach będę prosiła mojego R żeby mi podał mascarę :D:D Już prawie jestem spakowana :D

Ja tam biorę najbardziej podstawowe rzeczy do makijażu :p nie twierdzę że w trakcie porodu bym się malowała ale te kilka następnych dni które spędzę na oddziale-a i owszem, tak samo jak biorę szampon żeby nie siedzieć w tłustych włosach bo to dla mnie dyskomfort tak samo biorę 3 podstawowe dla mnie rzeczy do makijażu żeby właśnie czuć się komfortowo :)

reklama
Kasiulka Maziajka jestem z Wami :) pierwsza karmilam 2 mies. Miałam 20 lat zero pojęcia zero wsparcia zero wiedzy... nie było doradców laktacyjnych. Przy drugiej zupełnie inne podejście wszystko ze spokojem, wróciłam do pracy po pół roku i nadal karmilam, raz w dzień dostawala z butli modyfikowane żeby ją oswoić ale tak cały czas cyc aż do roku... moja sis karmiła 3 lata ale to juz była przesada, młody w ogóle nie chciał butli. Ja odciagalam jak musiałam wyjść gdzieś ze starsza córka albo jak mieliśmy zaplanowany wyjazd, karmienie publiczne mi nie przeszkadza... a ile oszczędności :p

Do góry