reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy:-)

reklama
Kasiulka, Maziajka, paninka - i ja karmilam piersią 15,5 miesiąca [emoji5].
A nie do końca wierzyłam w swoje możliwości (mój mąż i jego brat wychowani na butli, ja w ogóle byłam słabo mlekowa, i ciężko mnie było karmić (mleko zaakceptowałam dopiero jak zaczęłam pić kawę [emoji1]).

Jeżeli chodzi o miejsca publiczne, zawsze miałam przygotowane na pierwszy rzut ściągnięte mleczko lub później butelkę z herbatka. Ale jeżeli młoda nadal domagała się cyca, to zawsze udawało mi się znaleźć bardziej ustronne miejsce, gdzie nikt mi w cyce czy przez ramię nie zaglądał. Zresztą..nigdy nie latalam z cycami na wierzchu, nigdy nikt mnie nie krytykował wzrokiem, i w ogóle bardzo szybko moje skrępowanie zmieniło się na naturalny odruch i generalnie miałam w dupie jakąkolwiek obczajowe - robiłam swoje. Pieluszka tetrowa w zupełności wystarczala, dodatkowo oddzielalam się od świata wózkiem [emoji6].

Także Laski, zobaczycie po porodzie co i jak [emoji6]. Nie ma co teraz gdybac.

Aim - popieram Twoja zawartość kosmetyczki [emoji106]. Ja oprócz kosmetyków, zabieram suszarkę i prostownice. Lubię czuć się dyskretnie "zrobiona" , i z całą pewnością doda mi to sił pomimo niedyspozycji i bólu z deka niżej ciała [emoji6]

Ostatnia edycja:
Kasiulka myślę że potem będę prac normalnie, teraz mam frajdę segregujac to wszystko :) buty też piore w pralce ale o zmywarce nie slyszalam, ciekawe:D

mam podobne odczucia, chciałabym karmić piersią ale wydaje mi się to takie strasznie dziwne. Trudno okreslic:D
Ciekawa jestem karmienia gdzieś poza domem, krepuje mnie sama myśl o tym.
Ale zrobię wszystko żeby karmic, nawet mogę z domu nie wychodzić :D

Morela ja kupiłam też takie małe buteleczki i mam jeszcze takie puste podróżne bo nie będę całych opakowań brac.

Ewella jeszcze się nie wzięłam bo dopiero wróciłam z wojaży z mamcia, popołudniu może puszczę:D jak tak wszystko będziemy razem robić to mam nadzieję że się spotkamy na porodowce :D

Pasty chyba jeszcze nie mam. Ale brakuje mi jeszcze kilku rzeczy, na dniach pozbieram:) ooo pastę sobie wycisne jak Kasia pisze :D
I do makijażu też biorę, nie ma opcji bez.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie minimum to puder , tusz i błyszczyk. Must have to normalnie kreska ale może w szpitalu sobie daruje, choć eliner wezmę. Tyle że do walizki głównej nie biorę suszarki. Ktoś mi przywiezie po porodzie :) mam taka ogromną, a mniejsza susze 30-40 minut. To tyle dzidź nie wytrzyma bez mamusi-lub mamusia bez niego :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a bierzecie suszarkę do włosów? Bo ja już nie pamietam czy do pierwszego porodu brałam? Czy była? Wiadomo, zależy pewnie od szpitala. A kosmetyki tez biorę do malowania, przy pierwszym tez miałam i lepiej sie czułam jak byłam umyta i podmalowana jak ktoś przychodził.
Co do karmienia piersią, moja córkę karmiłam 2 miesiące, ze stresu nie miałam pokarmu, ale jak Paninka pisze kiedyś nie było doradców laktacyjnych, a ja miałam 22lata i nie umiałam zawalczyć. Teraz napewno bardziej będę sie starać.
Ale odciągać tez będę, jak będę chciała wyjść, chociażby do fryzjera, to dziecko nie będzie głodować[emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Kurczę suszarki też nie spakuje od razu bo mam jedną taką wielką jak misia :D 2500W wiadomo:D ale prostownice mam też taka mała turystyczna więc sobie spakuje od razu:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry