reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Ja jestem za tym, zeby kupic wczesniej, u mnie po prostu nie zdarzyłam kupic, bo urodziłam wczesniej, a pozniej dostałam nawał, a nie moglam dziecka przystawiac, bo byłam na lekach, wiec musialam odciagac i wylewac do zlewu. No i maz w niedziele jezdził i szukał laktatora dobrego, kupił w smyku lovi za prawie 400 zł, a tak naprawde mogliśmy to kupic wczesniej na necie za nizsza kwote i napewno tez bym kupiła medele, choc z lovi byłam bardzo zadowolona.

reklama
Dziewczyny, mam pytanie o wózek - siostra koleżanki ma i jest zachwycona (używa rok), a ja nigdzie na naszym forum nie znalazłam nawet wzmianki - camarelo (obojętnie jaki model) - slyszalyscie cos o tych wózkach? Sa mega tanie w porównaniu do tych które ja wybralam, znalazłam na necie jedna recenzje i byla pozytywna akurat. Nie ma w nim nic co by mi przeszkadzało w teorii - tyle ze nikt go nie polecał tutaj, stad moje pytanie ;D (czytałam o modelu camarelo carera)

Dziewczyny a ja z kolei chciałam poruszyc temat chust do noszenia dziecka....bardzo mi sie to zaczeło podobac, w 1szej ciazy nie mialam, a teraz sie zastanawiam nad zakupem...ktos, cos wie, ma jakies sprawdzone chusty? jaki w ogole rozmiar? jakis splot itp...jestem zielona w tym

Truskawka też właśnie ostatnio nad chusta się zastanawiałam ale nic o nich nie wiem, zastanawia mnie też czy gorąco w niej dziecku nie będzie w lato i czy juz takiego maluszka od razu można w tym nosić ?

Truskawka ja miałam z Lena ale totalnie się do tego nie nadaje. nie potrafiłam dobrze tego zawiązać i zirytowana po kilku msc sprzedałam. natomiast teraz chce kupić nosidlo easyfit od chicco chyba.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

reklama
Dziewczyny ja jestem zaintersowana taka chusta: Link do: Chusta tkana Little Frog - Piaskowy Ammolit 4,6 m
natomiast zastanawiam sie nad długościa, ten jest chyba taki standardowy? ja jestem raczej mała, wiec sie martwie, zeby mi sie nie platały kawalki chusty gdzies miedzy nogami.

Morela my mamy nosidełko z babybjorn hmm...nosił w tym mój maz młodego, dla mnie to było za ciezkie wszystko, tym bardziej, ze kupislimy jak młody mial juz ponad poł roku, w chustach widze, ze dzieci są bardzo długo nieraz noszone, wiec moze ona jakos lepiej odciaza niz nosidełko, sama nie wiem...

Do góry