reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Maziajka, mam nadzieję, że i tym razem też tak będę mieć :p

Ja mogę dodać, że mi się bardzo w szpitalu przydały kapturki na piersi jak miałam sutki pogryzione i krem bepanthen i tym razem tego nie może zabraknąć w torbie

reklama
Kasiulka, zapamiętam :-) bo to zmywanie było denerwujące choć maść naprawdę rewelacja i na sutki i na dupcie malucha

I ja po cesarce nie miałam problemu z karmieniem ;-)

Bułkaasiu - cudny wozeczek [emoji5]

Ja z początku miałam mało pokarmu, więc się wspomagalam laktatorem, a jak już rozchulalam proces, to..było cacy przez 16,5 m-ca.
Fajnie jednak mieć laktator pod ręką. Mi się przydawal, gdy wychodzilam na dłużej z domu.
Miałam taki ręczny z Tommee Tippee.

Ja przy pierwszym synu miałam miazgę (mial za krótkie wędzidełko dopiero w 3 dobie podcięto). Serio nie było widać brodawki tylko wielka rana i strup. Drugi był ssakiem mistrzem i były lekko podrażnione, pękły oczywiście i tez strupki sie robiły, ale to pikus

Ja nie mialam zadnych strupkow ani niczym.nie smarowalam sutkow ale duzo tak jak Kasiulka pisala zalezy od dziecka mam nadzieje ze mloda bedzie takim ssakiem jak jej brat.

010igov35ye70zfx.png

hej dziewczyny,

a czy któraś z Was miała badź ma laktator elekrtyczny Avent Natural ? Kolezanki miały i sobie chwalą ..ale sama nie wiem co wybrać.( w domu mam ręczny z tej serii ...ale to odciaganie ..metoda 7-5-3 ,..asakrycznie długo ...ale czego sie nie robiło dla dzieci :)
U mnie przy córce z karmimieniem nie było wiekszych problemów ..tylko bardzo słabo przybierała na wadze ...po 3 miesiącach włączyliśmy karmienie mieszane .

reklama
Ja karmilam 9 mies ani razu nie uzylam laktatora ale wiem ze jestem wyjatkiem:p

Bulkasia super!!

010igov35ye70zfx.png
Ja także do tych wyjątków należę..2 lata karmiłam syna i nigdy laktatora niemialam..ale wiem że na to niema reguły i ze tym razem może być inaczej..choć laktatora niepracuje kupować..chyba że po porodzie okaże się niezbedny

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry