reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Dziewczyny te rajstopy z rossmana są beznadziejne, mało elastyczne,zsuwają sie z brzucha i po jednym razie( wieczorze w domu) są zaciągnięte. Do gatty sie nie umywaja. Aaa i są krótkie od razu krok w kolanach

reklama
Dziewczyny te rajstopy z rossmana są beznadziejne, mało elastyczne,zsuwają sie z brzucha i po jednym razie( wieczorze w domu) są zaciągnięte. Do gatty sie nie umywaja. Aaa i są krótkie od razu krok w kolanach
Hmm, a na dzisiaj na łowy się wybrałam - byłam w 2 Rossmannach, i swojego rozmiaru nie znalazłam. Więc przy gattcie zostaje. (Z gatty miałam 3 pary jak byłam z J w ciąży i byłam z nich zadowolona).

Ja mam jedne z Rossmana rozmiar 3 i mam krok w kolanach. Musze zainwestować w gatte w takim razie;)

Ja również mam Gatte i sobie chwalę :)

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Nosidla nie używaj broń Boże..

Krótka. Polecam Ci minimum 5m a mąż nie będzie nosił? Ja kupuje 6m a też jestem malutka. Tkana zwykła na poczatej najlepsza, dopiero jak jej się nauczysz to możesz przejść na te z dodatkami np.
Wrzucę Ci później stronkę fajna.
Nie pkecam elastycznych, nadadzą się na krociotko.
I kup wczesnien byś mogła się nauczyć wiązać za wczasu, na misku ćwiczyć można.
Lenny lamb jest dobre i w sumie kilka firm, zależy i,e chcesz wydać.
Moja orzyjaciola ma chyba z 5 i sama liczę na jej pomóc

Nosidlo polecam tule np. Ja mam bondolino. Jest od urodzenia ale na lato się nie nada. I jest w innym rodzaju niż tula, ona jest jak Mai tei bardziej, szybsza do założenia.

Ja p,anuje chustę i tule Nosidlo ta od urodzenia ale pewnie i tak pouzywam dopiro od późniejszego okresu.

Truskawla ta Twoja ekstra wedle tej stronki. I długość tez idealna, ja musze mieć pod mojego w takim razie dłuższą. Mam stary notatnik i tam skadys wymiar ponad 5m jako idealny.

Pola no co Ty, one muszą być długie do motania, zawsze lepiej dłuższą. To się wydaje, że duzk ale pomysł ile tego zaplatasz i się gubinw rezultacie.

U mnie temat chusty za 1m a kupno za 2m. Tak sobie jakoś rozplanowalam, na razie nie mam głowy do kupowania tego, jak nawet szafki na rzeczy dla małej nie mam.. W środę jadę kupić i w końcu przeorganizowac.
Ale doinformowac i przypomnieć sobie musze wcześniej bo to trochę trwa.

Aaa ja kupuje uzywke jako 1 na bank, by była już wyrobiona, jak kupicie nowe to pamiętajcie,że są sztywne i trzebanje pierw urobic by się układały :)

Ja się podczepię pod temat laktatora. Właśnie mam ten sam dylemat, kupić wcześniej czy już po urodzeniu... Ja planuje często wychodzić i zostawiać męża z małym, a jednocześnie nie chcę żeby od razu mm jadł.. więc chyba się przyda. Na pewno chciałabym elektryczny. Tylko nie wiem czy lepszy podwójny czy pojedynczy.. Co sądzicie o laktatorach Medela? Czy któraś z was używała?
To ja odpowiem jak ja mialam w pierwszej ciazy. Po pierwsze sie witam, nie bylo mnie tu. Witaj Maziajko :)
Ja laktator w pierwszej ciazy kupilam przed porodem , wsumie dobrze zrobilam. Okazalo sie ze wrocilam z dzieckiem do domu a po dobie maly wrocil do szpitala - smierdzacy pepek i rosnaca zoltaczka. Tak oto w 5 dobie z nawalem pokarmu zostalam bez dziecka w domu. To byla jakas masakra, dzieki bogu mialam ten laktator. Avent reczny mialam wowczas, mam go i na teraz na druga ciaze (kurde tylko gdzie ja go wsadzilam??:) ). Karmilam 1,5 roku, chociaz po tym jak wzieli mi synka do szpitala z nawalem pokarmu straszyli mnie ze moge nie uciagnac. Dalam rare, budzik co dwie godz w nocy i sciaganie. Tu niezbedny byl maz, reka mi wysiadala. Moze co innego w duzych miastach, sa apteki calodobowe dobrze wyposazone lub sklepy typu tesco 24h. Ja nie mialam tego luksusu zeby jakby co kupic na ostatnia chwile wiec kupilam na necie i nie zaluje, zaplacilam troszke taniej wowczas.

reklama
Do góry