reklama
Hmm, a na dzisiaj na łowy się wybrałam - byłam w 2 Rossmannach, i swojego rozmiaru nie znalazłam. Więc przy gattcie zostaje. (Z gatty miałam 3 pary jak byłam z J w ciąży i byłam z nich zadowolona).Dziewczyny te rajstopy z rossmana są beznadziejne, mało elastyczne,zsuwają sie z brzucha i po jednym razie( wieczorze w domu) są zaciągnięte. Do gatty sie nie umywaja. Aaa i są krótkie od razu krok w kolanach
Morela_87
Fanka BB :)
Ja również mam Gatte i sobie chwalęDziewczyny te rajstopy z rossmana są beznadziejne, mało elastyczne,zsuwają sie z brzucha i po jednym razie( wieczorze w domu) są zaciągnięte. Do gatty sie nie umywaja. Aaa i są krótkie od razu krok w kolanach
Nosidla nie używaj broń Boże..
Krótka. Polecam Ci minimum 5m a mąż nie będzie nosił? Ja kupuje 6m a też jestem malutka. Tkana zwykła na poczatej najlepsza, dopiero jak jej się nauczysz to możesz przejść na te z dodatkami np.
Wrzucę Ci później stronkę fajna.
Nie pkecam elastycznych, nadadzą się na krociotko.
I kup wczesnien byś mogła się nauczyć wiązać za wczasu, na misku ćwiczyć można.
Lenny lamb jest dobre i w sumie kilka firm, zależy i,e chcesz wydać.
Moja orzyjaciola ma chyba z 5 i sama liczę na jej pomóc
Nosidlo polecam tule np. Ja mam bondolino. Jest od urodzenia ale na lato się nie nada. I jest w innym rodzaju niż tula, ona jest jak Mai tei bardziej, szybsza do założenia.
Ja p,anuje chustę i tule Nosidlo ta od urodzenia ale pewnie i tak pouzywam dopiro od późniejszego okresu.
Krótka. Polecam Ci minimum 5m a mąż nie będzie nosił? Ja kupuje 6m a też jestem malutka. Tkana zwykła na poczatej najlepsza, dopiero jak jej się nauczysz to możesz przejść na te z dodatkami np.
Wrzucę Ci później stronkę fajna.
Nie pkecam elastycznych, nadadzą się na krociotko.
I kup wczesnien byś mogła się nauczyć wiązać za wczasu, na misku ćwiczyć można.
Lenny lamb jest dobre i w sumie kilka firm, zależy i,e chcesz wydać.
Moja orzyjaciola ma chyba z 5 i sama liczę na jej pomóc
Nosidlo polecam tule np. Ja mam bondolino. Jest od urodzenia ale na lato się nie nada. I jest w innym rodzaju niż tula, ona jest jak Mai tei bardziej, szybsza do założenia.
Ja p,anuje chustę i tule Nosidlo ta od urodzenia ale pewnie i tak pouzywam dopiro od późniejszego okresu.
Lilith, dzięki za link, ja też planuje chustę, myślałam o elastycznej na sam początek takiej:
Link do: Chusta elastyczna Hoppediz Berry 4,6 m - Bondolino.pl
I dodatkowo tkana taka:
Link do: Chusta do noszenia dziecka, tkana splotem skośno-krzyżowym (100% bawełna) - NOC - rozmiar M
Obie na 4,6 m - nie za długie jak mam 162 cm wzrostu według Was?
Link do: Chusta elastyczna Hoppediz Berry 4,6 m - Bondolino.pl
I dodatkowo tkana taka:
Link do: Chusta do noszenia dziecka, tkana splotem skośno-krzyżowym (100% bawełna) - NOC - rozmiar M
Obie na 4,6 m - nie za długie jak mam 162 cm wzrostu według Was?
Truskawla ta Twoja ekstra wedle tej stronki. I długość tez idealna, ja musze mieć pod mojego w takim razie dłuższą. Mam stary notatnik i tam skadys wymiar ponad 5m jako idealny.
Pola no co Ty, one muszą być długie do motania, zawsze lepiej dłuższą. To się wydaje, że duzk ale pomysł ile tego zaplatasz i się gubinw rezultacie.
U mnie temat chusty za 1m a kupno za 2m. Tak sobie jakoś rozplanowalam, na razie nie mam głowy do kupowania tego, jak nawet szafki na rzeczy dla małej nie mam.. W środę jadę kupić i w końcu przeorganizowac.
Ale doinformowac i przypomnieć sobie musze wcześniej bo to trochę trwa.
Aaa ja kupuje uzywke jako 1 na bank, by była już wyrobiona, jak kupicie nowe to pamiętajcie,że są sztywne i trzebanje pierw urobic by się układały
Pola no co Ty, one muszą być długie do motania, zawsze lepiej dłuższą. To się wydaje, że duzk ale pomysł ile tego zaplatasz i się gubinw rezultacie.
U mnie temat chusty za 1m a kupno za 2m. Tak sobie jakoś rozplanowalam, na razie nie mam głowy do kupowania tego, jak nawet szafki na rzeczy dla małej nie mam.. W środę jadę kupić i w końcu przeorganizowac.
Ale doinformowac i przypomnieć sobie musze wcześniej bo to trochę trwa.
Aaa ja kupuje uzywke jako 1 na bank, by była już wyrobiona, jak kupicie nowe to pamiętajcie,że są sztywne i trzebanje pierw urobic by się układały
Katja.
Fanka BB :)
To ja odpowiem jak ja mialam w pierwszej ciazy. Po pierwsze sie witam, nie bylo mnie tu. Witaj MaziajkoJa się podczepię pod temat laktatora. Właśnie mam ten sam dylemat, kupić wcześniej czy już po urodzeniu... Ja planuje często wychodzić i zostawiać męża z małym, a jednocześnie nie chcę żeby od razu mm jadł.. więc chyba się przyda. Na pewno chciałabym elektryczny. Tylko nie wiem czy lepszy podwójny czy pojedynczy.. Co sądzicie o laktatorach Medela? Czy któraś z was używała?
Ja laktator w pierwszej ciazy kupilam przed porodem , wsumie dobrze zrobilam. Okazalo sie ze wrocilam z dzieckiem do domu a po dobie maly wrocil do szpitala - smierdzacy pepek i rosnaca zoltaczka. Tak oto w 5 dobie z nawalem pokarmu zostalam bez dziecka w domu. To byla jakas masakra, dzieki bogu mialam ten laktator. Avent reczny mialam wowczas, mam go i na teraz na druga ciaze (kurde tylko gdzie ja go wsadzilam?? ). Karmilam 1,5 roku, chociaz po tym jak wzieli mi synka do szpitala z nawalem pokarmu straszyli mnie ze moge nie uciagnac. Dalam rare, budzik co dwie godz w nocy i sciaganie. Tu niezbedny byl maz, reka mi wysiadala. Moze co innego w duzych miastach, sa apteki calodobowe dobrze wyposazone lub sklepy typu tesco 24h. Ja nie mialam tego luksusu zeby jakby co kupic na ostatnia chwile wiec kupilam na necie i nie zaluje, zaplacilam troszke taniej wowczas.
reklama