reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Pola, no niby tak, ale z drugiej strony nie wiem czy nie wolę nowego. To dopiero pierwsze dziecko, a chciałabym żeby mi ten sprzęcik przetrwał jeszcze na następnego bobasa. ;) poza tym to dla mnie coś tak osobistego, że chyba już wolę zapłacić więcej i mieć świeżutkie, prosto z opakowania.. mam bujną wyobraźnię ;)

Fajny ten swing, kompaktowy, między innymi nad nim wcześniej myślałam. Na razie jest moim faworytem. Mam jeszcze troche czasu, będę czekała na jakieś promocje ;)
Linoone rozumiem Cię doskonale, ja też kupiłam nowy (niestety już po urodzeniu córeczki, a powinnam mieć od razu żeby pobudzać laktację, ale to było moje pierwsze dziecko i nie wiedziałam takich rzeczy po prostu). Napisałam o tej możliwości, bo chyba można dokupić te wszystkie plastikowe elementy, membrany, rurkę itp. i używany zostaje ci tylko ten okrągły "silniczek"+ wtyczka do kontaktu;)

Ostatnia edycja:
reklama
Pola o jaki wyklad jak dla mnie ,sama zastanawialam sie nad laktatorem i chyba jednak kupie medele i to juz bo wiem ze pokarmu nigdy nie mialam wiec tym razem zabieram sie ostro za cyce woz albo przewoz ,honeopatkia herbatki laktator i jedziemy na cc

f2w3rjjgvtrkt7iq.png
Wendy hehe będę robić to samo, cały zestaw do torby mam zamiar spakowac ;) taki wykład strzeliłem, bo sama miałam hiper problemy z laktacja (CC+ żółtaczka córki i dokarmianie przez to mlekiem modyfikowanym, a w szpitalu nie miałam laktatora-musialam być tam 2 tyg, położne laktacyjne nie informowały że powinnam pobudzać laktację:( ) i wiem, że gdyby ktoś mnie wcześniej poinformował co robic od początku w takiej sytuacji (albo gdybym sama dokładnie to sprawdzila przed porodem, a ja myślałam że jakoś to bedzie) to byłoby lepiej z laktacja. A tak od początku karmiłam mieszanie naturalnie + mleko modyfikowane (pół roku), bo do końca nie udało mi się mieć wystarczającej ilości pokarmu (a żeby go mieć robiłam wszystko, łącznie z metodą odciągania 753 po każdym karmieniu, nawet w środku nocy, czy system wspomagania karmienia SNS medela;)) Może komuś się przyda (oby nie;)), chociaż większość będzie pewnie walczyć z nawalem.

Ostatnia edycja:
Liluli, a będziesz miała ten elektryczny? Dzieki za opinie! Super, że siostra zadowolona, to niemały wydatek, więc chcę wziąć coś sprawdzonego.. a wiadomo jak jest z opiniami w internecie, nie wiadomo do końca kto je pisze ;)

Linoone tak elektryczny,model swing. Tak jak napisaly dziewczyny wszystkie czesci do niego sa wymienne.

xnw43e3k256g9p2p.png

Ja zdecydowanie jestem fanka laktatora ja mam medele mini elecktric ale jak ktoś moze to swing będzie jescze lepsza. Moj jechał przez 10 miesięcy non stop w zasadzie przy pierwszym dzidcku, przy drugim dużo mniej ale tez służył. Teraz oczywiście tez będzie spakowany w torbę do szpitala. Tak jak piszecie jak kupuje sobie świeże części przelewowe za każdym "nowym" dzieckim

Ja laktator kupiłam po porodzie jak musiałam Mikołaja zostawiać, a że już pozniej był, to i parę razy się przydał choć nie lubiłam ściągać, bo potem piersi mi się rozregulowywały :p
Tamten oddałam, a teraz wcale nie zamierzam kupować :p

reklama
Kasiulka czasem czulam sie jak jakas krowa dojna:D moglabym pol oddzialu wykarmic:D

A dodam ze tez mialam cc wiec teoretycznie laktacja powinna byc opozniona a ze mnie sie lalo.Moze dlatego tez siare mam tak wczesnie.

010igov35ye70zfx.png

Do góry