reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Etsy.com

Tam minky. Kocyk będę ze Stanów ściągać bo w uk nie ma takich cudów jak u Was czy w USA.

Nasze turystyczne nie ma tych wad o których piszecie. Materac jest dyktowy a na niego mam kupny bardzo pozadny. Nic nie trzeszczy i nie skrzypi.

Każdy właśnie lubi co innego.
Łóżeczko drewniane miałam cudo ale mega wkurzające a nie chce takiego rosnącego. DEX mając 17m przeniósł się na dorosłe, samochodowe. Teraz tez tak będzie.

Nianke z kamerą mam z Motoroli polecam.

reklama
Lilith Minky kocyk tez mam na swojeje liscie:-)

I musze pezejrzec jakies otulacze/ spiworki na noc bo raczej w czerwcu / lipcu to kolderka dziecka przytulac nie bede...sama nie wiem.

Nianie mam po Jasiu jeszcze nie dawno dzialala najzwyklejsza dalam za nia chyba z 30 zl 7 lat temu i nigdy nas nie zawiodla.

010igov3fkey3mez.png

My niani nie mielismy przy młodym, ale teraz napewno kupie wlasnie taka z kamerką.

Kocyk minky mamy, ale szczerze to prawie go nie uzywałam, natomiast zwykle kocyki sie sprawdziły jak najbardziej i mysle, ze w lipcu w zupelnosci wystarcza do okrycia dziecka na noc.

Laktator elektryczny z lovi sie super sprawdził, kupowalismy na gwałt, bo dostałam nawał pokarmu a brałam silne leki i musialam odciagac i wylewac do zlewu, zeby podtrzymac laktacje.

Tez mamy ten bujaczek czerwony z tt co Lilith wrzucała.

Monitor oddechu mielismy angela pod materacyk i mielismy tez taki malutki przyczepiany do pieluszki Link do: SNUZA - pierwszy na świecie przenośny monitor oddechu z certyfikatem medycznym o tyle jest fajny, ze jak dziecko złapie bezdech to pika i chyba wibruje, wiec sam wybudza dziecko.

Rzecza niezbedna okazały sie pieluchy tetrowe przy ulewajacym dziecku, mialam ich chyba z 50 sztuk a i tak ciagle robilam pranie :)

Widze ze tylko mi sie podoba to krzeselko z chicco :D dostalam je po chlopczyku ktorym nadal sie zajmuje i jak dla mnie noł problem :D na poczatku nic sie nie brudzi bo tylko maluch w nim sobie lezy :D potem sie zaczyna karmic a dopiero jak dziecko samo je to sie troche brudzi :D ja tam po kazdym takim razie kiedy mały jadl w tym krzeselku samodzielnie bralam i czyscilam:p miedzy szparkami itd :D jedyne do czego moge sie doczepic to ze jest troszke ciezkie[emoji14]zobaczymy jak bedzie sie sprawdzac z moja dzidzią :D a co do zakupow bylam wczoraj w sklepie i nie moglam sie powstrzymac :D kupilam jeden zestawik i w pepco spodeneczki z czapeczką:D
1483529811893.jpg
a ta chmurka z metkami mega mi sie podoba[emoji14]musze poszukać czegos podobnego[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1483529811893.jpg
    1483529811893.jpg
    37,8 KB · Wyświetleń: 619
Truskawka czytalas coś obinatonie?? Musze nowa mate kupić. Piluchy u nas tez szal, juz pisałam.
Dobrze, zenapisalas o tym do pieluch bk chce kupić. Ja z tym zestresowanych i uspokajają mnie takie monitory. Musze mieć dwa jakmostatnio. Jeden do criba kolo łóżka i drugi do łóżka na spanie. Ważne jest bym jak w angelu mogła dokupić sama mate.

Pisalam o koszu z TT. Baaardzo polecam.

Megan urocze!!

Niedługo wyjme z łóżka stare po córeczce..
U mnie ciuchy muszą być z danej firmy i np body rozpinane z przodu Lubie etc. I spodenki wysokie, super komplety w h&m były.

Zapomnialam Wam polecić. U nas rzecz niezastąpiona!!
Podkłady. Wiecie takie np na materac. Kladlam je wszędzie, na przewijak głównie. Nie dość, że chłodno nie było maluchowi ani się nie przykepial to jak ulał od razu wsiakalo, podobnie z siuraniem. One są jednorazowe, nie mogę teraz sobie przypomnieć jak się to po pl nazywało aaaaa. Ze sobą tez brałam, dawalam na mate, kocyk i nigdy się woadka nie przejmowalam,

Z laktatorow polecam bardzo medela swing, szczególnie pomocny przy problemach z laktacja (jak mało mleka);) jest świetny i cichy.

Ojeju.. Zaś mi się przypomniało.. Musze się zabrać za soisanie tego..

Taka trojkatna poduszka. To się mówi, że z klinem?? Dobra na ukewanie.

reklama
Do góry