reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Ja nic nie kupuje ;) mam chyba wszystko, łącznie z ciuszkami

Ale polecam Wam nie zwlekać za bardzo i zacząć po polowkowym. Raz, ze pózniej będzie duży brzuch (po 30 tc) i mało jest checi do kupowania. A dwa, ze pózniej czepiają sie rożne dolegliwości. Skrócenie szyjki, Gestoza, cholestaza (leżałam na patologii z laska która leżała 10 tc) wszystko kupował sam maz jej było przykro ze nie uczestnicy. Nie wybierała łóżeczka, wozka. Niczego nie mogła osobiście pomacać. A co za różnica czy te rzeczy bedą leżały 5 tygodni czy 15

reklama
Ja z racji że w domu mam parke to szalec nie bede bo wszystko mam, jedynie dla przyjemności ;)

Co do wiekszych zakupów to moim najwiekszym błędem bylo kupinie wozka 3 w 1..teraz szukam sposobnosci by go gdzies opchnąć..kolos straszny, gondola jeszcze ok ale spacerowka tragedia
Chuste polecam i nosidełko ergonomiczne przy córce były dla mnie wybawieniem, bo córka to był typ nieodkładalny

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też dziewczyny polecam nie czekać z zakupami na końcówkę ciazy, najmilej jest jak wspominam robić zakupy w drugim trymestrze, jak jeszcze brzuszek tak nie ciąży;)
Później ciężko się przemieszczać, a też zdarzają się takie przypadki, że trzeba leżeć, albo dzidziuś sie pospieszy i przyjdzie na świat troszke wczesniej.

Morela, Kasiulka dokładnie tak. Poza tym jest plus nie zwlekania a sensownego rozłożenia zakupów: ciągła radość z zakupu choćby drobnej rzeczy :)
My mamy juz wszystko wybrane, wiec sprawa jeszcze łatwiejsza.
Cześć kupuje używana.

Zamówię jutro po scanie :)

il_570xN.1133800449_i0qb.jpg

Załączniki

• il_570xN.1133800449_i0qb.jpg
    il_570xN.1133800449_i0qb.jpg
    87,7 KB · Wyświetleń: 673
Lilith matkowce fajna sprawa sa rozne sliczne :) pewnie to bedzie tez rzecz na.ktora sie skusze bo tak to tez mam wszystko ostatnio zabralam od przyjaciolki 5 kartonow ubran po corce jej a i po moim chlopaku mam pelno wozek,lozeczko,sterylizator polecam mi bardzo sie przydal matka natura nie stworzyla mnie do karmienia ;) podgrzewacz i cala reszta jest i czeka jedynie pampersy kupie no i kosmetyki na poczatek emolium plyn do kapieli bardzo dobry i mega wydajny.
Kasiulka fajna ta lezanka moze sie skusze :)
A noni oczywiscie w zwiazku z przeprowadzka musze koniecznie kupic nianie z kamera ale uzywana bo to i tak nie maly koszt :) i juz jej szukam.ostatnio okazja sprzed nosa mi.uciekla wrrr ale pilnuje tematu :)

Dziewczyny co do hitów to ja napewno tez kupie ta elektryczna hustawke z FP, znajomi mieli i rewelacja, dzieci od razu w tym zasypiały. Mam zamiar tez kupic kołyskę taka na kółkach zeby była koło łóżka, łożeczko juz mamy super porządne z meblika drewniane. Turystyczne jes tu moich rodziców, dla mnie osobiście turystyczne to porazka, ma tylko 2 regulacje wysykości, poza tym materac musi miec porządny podkład najlepiej z drewna a nie z kawałka szmatki, ale to tylko moja osobista opinia.
Tez mielismy ten nieszczesny fotelik z chicco i dokładnie tak jak lilith napisała- nie da sie tego wyczyscic, niemniej jako lezaczek taki wysoki się sprawdza.
Mebelki tylko meblik, młody ma cały pokój z tego i te meble są naprawde sliczne i praktyczne, jestesmy z nich bardzo zadowoleni.
Wózek mamy x landera, 3, 5 roku temu jak kupowalismy to był akurat na czasie, teraz tez sie nada, tak naprawde mieszkamy na wsi, głownie bedziemy jezdzic po ogrodzie, w miescie to zupełnie inna bajka bo sa chodniki i ciasne wejscia do sklepów, najczesciej zawsze sa jakies schodki, chocby 1-2 ale zawsze prawie sa.
Tak naprawde to ja wiekszosc rzeczy kupowałam z allegro, bo było duuuzo taniej niz w smykach, ale smyka tez napewno zalicze, bo jednak tam maja fajne ciuszki :):)

reklama
Truskawka pamietaj ze kazde dziecko inne i ta elektryczna hustawka nie zawsze tak dobrze sie sprawdza
Wozek mam tez x landera po mlodym i taki zostaje to czołg nie do zajechania ☺
A lozeczko mam turystyczne z dodatkowym materacem porzadnym i bylam bardzo zadowolona takze to kwestia wyboru przy starszym mialam drewniane i nie lubie szczebelkow ochraniaczy itp ☺

Do góry