reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

AIM wiem, wiem.. Jak się spieszę to mi litery przeskakuja albo nie zaskakują. Czasem poprawiam czasem nie mam czasu. Jak napisze coś niedokładnie to piszcie :)

Wpadka miało być :p

reklama
Aim ja tego nie widziałam. Trudno doradzić bo mi poród szedł super wiec z mojej perepsktywy strata pieniądzy, ale na pewno jest grupa dziewczyn, której by pomogło

Lilth te podkłady to tez i u nas nazywają sie podkłady :). Ja polecam sobie samej kupić do szpitala pare 2-3 firmy seni. Pod tyłek jak obficie sie krwawi żeby nie brudzić prześcieradła. Są mocne, ale i drogie.
A dla dzieciątka 2 lata temu najtańsze były w rossmanie i na all firmy panda. Te pandy bardzo cienkie. Mało maja tej "waty" ale jeżeli maja służyć jako formę zabezpieczenia prawie jednorazowego to sie opłacają. Ja tez dużo używałam. Jak gdzieś szliśmy zawsze brałam jako przewijak. Nawet na trawę położyć jak trzeba było.

Medela swing musi byc super. Ja miałam electric. Jest bardzo fajna i tez polecam, ale działa jak traktor :D

Lilith przepraszam jeżeli uznasz to za czepianie się ale możesz starać się pisać z mniejszą ilością literówek? Bo czasem mam problem zrozumieć co piszesz a np woadka nie mam w ogóle pojęcia czym może być że się tym nie przejmowałaś..
To wkładka laktacyjna☺

Mam pytanie z troche innej beczki, tzn zakup dla nas nie dla maluchow. Dziewczyny, a czy któraś z was słyszała może o tym wynalazku:
Link do: SUPERMAMA AWARDS 2016 - 2016 produkt 17_2
Ja wiem, że to jeszcze kupa czasu ale bardzo mnie to zaintrygowało ostatnio.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie słyszałam nigdy o czyms takim, ale raczej bym nie kupiła, nie sadze zeby to tak naprawde jakos pomogło. Ze sposobów na rozluznienie krocza to w szkole rodzenia radzili robic masaze oliwką taka zwykła dla dzieci, niby cos tam pomaga zeby nie popekało, ale według mnie duzo zalezy od położnej, od wiekosci dziecka i od po prostu budowy anatomicznej. Czasem lepiej jest naciac niz bardzo popękac. A co do wzmocnienia miesni kegla to ja sobie zawsze cwiczyłam kładąc sie na plecach, nogi ugięte i pupa do góry i spiac poslady ze tak napisze ;p

Ehh no właśnie. Internet pełen jest zachwytów nad tym wynalazkiem, ale domyślam się, że w dużej części jest to marketing firmy. Chciałabym trafić na opinię kogoś kto przetestował to na sobie.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Przenoszę pytanie z głównego wątku :)

Wiem , że już jakoś na początku zadawalam podobne pytanie,,, ale im więcej czytam- tym mniej wiem :)

Dziewczyny może Wy coś wiecie .. czytam o wozkach - już w zasadzie wiedzialam , że chcę bebetto ( luca sline , ewentualnie nico plus) a teraz czytam o anex sport i zgłupialam...
Wiem, czasu jeszcze duzo , ale ja musze wszystkie wydatki rozplanowac po trochu na całą ciążę ,, więc się rozglądam co i jak :)
Może coś wiecie na temat Anex??

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny zobaczcie jaka fajna rzecz znalazłam na smyku, wrzucam linka moze komus sie przyda: Link do: MimiNu, Śpiworek z poduszką do wózka, fotelika, na sanki, miętowy + chmurki szare

Zonagraja ten aneks bardzo fajny i solidnie wyglada. Minus, ze nie ma koszyka pod spodem zeby nawet jakies zakupy upchnac. Ja polecam udac sie do wiekszego sklepu z wozkami i sobie obejrzec, nawet jak nie bedziesz tam kupowac. Pytanie tez gdzie mieszkasz, czy w miescie czy na wsi oraz czy bedziesz pozniej korzystac z wozka jako spacerowego czy kupisz sobie osobną spacerówke?

Do góry