reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Truskawka komplecik do wozka minky sliczny, chyba juz na jesien;)

Dziewczyny, moge jeszcze polecic pieluszki z biedronki "dada"- chyba ze cos sie zmienilo z ich jakoscia (cora ma juz 4,5 lat wiec troche czasu uplynelo odkad uzywalismy;)). My na poczatku uzywalismy najdrozszych i niby najbardziej super-hiper (no i oczywiscie tez najdrozszych;)) pieluszek pampers, do momentu jak znajomi podpowiedzieli nam, ze swietne sa pieluszki dada wlasnie;). Sprobowalismy (oczywiscie z obawa o delikatna pupke coreczki czy nie bedzie odparzen;)- i wedlug mnie faktycznie super, milsze dla cialka od pampersow i ogolnie wg mnie lepsze;)

reklama
ŻonaGraja też spoglądałam wstępnie na Anex ale w kilku miejscach spotkałam się z negatywnymi opiniami odnośnie trwałości. Ja interesuje się Roan bass soft lub adamex vicco, ale to mocno wstępne rozeznanie.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Co do wózka, dla mnie kluczowa jest lekkość i sprawny sposób składania wózka (nawet kosztem małych kółek, amortyzacji czy małej gondoli), bo mam 2 piętro bez windy/wozkowni i pewnie będę dawać wózek do bagaznika lub czasem wnosić gondole sama. Na razie moim typem jest bugaboo cameleon, widzialam też taki mini wózek babyzen yoyo 0+ z gondola (ale ten tylko na krótkie wypady:biggrin2:

Dziewczyny zobaczcie jaka fajna rzecz znalazłam na smyku, wrzucam linka moze komus sie przyda: Link do: MimiNu, Śpiworek z poduszką do wózka, fotelika, na sanki, miętowy + chmurki szare

Zonagraja ten aneks bardzo fajny i solidnie wyglada. Minus, ze nie ma koszyka pod spodem zeby nawet jakies zakupy upchnac. Ja polecam udac sie do wiekszego sklepu z wozkami i sobie obejrzec, nawet jak nie bedziesz tam kupowac. Pytanie tez gdzie mieszkasz, czy w miescie czy na wsi oraz czy bedziesz pozniej korzystac z wozka jako spacerowego czy kupisz sobie osobną spacerówke?
Zobacz Truskawka89 i reszta zainteresowanych, tu babka szyje bardzo podobne na zamówienie

https://m.facebook.com/handmadecalineczka/photos/p.754538214698063/754538214698063/?type=3&source=47

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam wózek Quinny buzz 4 po starszym i jak uda mi się to po 8 latach skompletować to będzie ok. Prosty w składaniu był ... i więcej nie pamiętam hehehe ale byłam zadowolona [emoji6]

W ogóle czeka mnie odgrzebywanie rzeczy po nim na strychach u rodziców, bo w sumie sama nie wiem co się będzie nadawało a co nie [emoji53]

Kasiulka, u nas na necie kupuje te podkłady. Są mega wytrzymałe. Kuoilam tylko raz wielka pake i starczyla mi na długo. Nie śmiej się ale podobne coś można kupić treningowo dla zwierzaków. Jakoś bardzo dobra bądź też w sklepie dla niepełnosprawnych.
W szpitalu nam wszystko dają. Nawet koszuli nie potrzebuje. Ale w domu do wietrzenia są super.

Bugabuu są fajowe ale mają nisko gondole, i co 3 babka z tym albo stokkiem tu łazi.

O wózkach nie pogadamy, mamy zupeknie co innego. Te 2 pierwsze, to co ja mam, quiny ( mala spacerówka) jole, mamasy, oystery, candy, graco, cosatto etc.
Fajne są Jane czy emmaljungi, zależy co się chce.

Fotelik.. Musi pasować do auta a nie brać byle co 3w1 bo to ma marne atesty i pewnie nie przechodzi nawet testów.

Zeny są super :)

Dziewczyny! Nie wiem czy może temat byl już poruszany. Macie jakies pojęcie o wózku Bebetto Luca s-line? Jesli był dajcie znak to poszukam:)

Był tu w pewnym momencie wątek o bujaczku fischer price na prąd że wielu dzieciom bardzo pasuje. Jak wklepałam w Google to są dość różne modele. Czy mogłabym prosić o link o którym to było tak dużo dobrych opinii od was/waszych znajomych? :)

reklama
Aim ja miałam i polecilam swoim 3 znajomym i tez sprawdził sie na medal model owieczka. Podobny chyba rainforest ma lekko inaczej ułożony "leżaczek" bardziej pionowo i u znajomych sie nie sprawdził. W owieczce fajny kubełek Link do: Fisher Price Huśtawka Kołyska Owieczka P0098 - Ceny i opinie - Ceneo.pl
Ten rainforest jest nieco tańszy
Filmik z owieczka
Teraz baaardzo popularny i wszyscy mówią ze rewelacja ten Link do: 4moms MamaRoo leżaczek Plush Silver - Ceny i opinie - Ceneo.pl
Filmik z yt

Ostatnia edycja:
Do góry