reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Morela haha wiem, ze mniejsza juz nie bede, przymierzylam na spokojnie w domu te spodnie i sa ok, dawno nie mialam jeansów, od 2 miesiecy getry i sie przyzwyczailam do mega wygody :D

Tea tez jestem ciekawa jak urzadziliscie takie mieszkanko z magazynu przerobione, ja w zeszłym roku byłam na topie urzadzania, teraz nam zostało kupic meble do gabinetu- szukam ładnych białych drewnianych i nie ma takich prawie nigdzie oraz pokoj dzidziusia. Nie mamy jeszcze tez sprzetów do siłowni, ale to pewnie dopiero za rok kupimy jak bede cwiczyła po ciazy.

Co do odgrodzenia sie od meza, my mamy bardzoo duze łozko, na szerokosc 2 metry, jak chrapie w nocy to nie mam go jak kopnac, musze sie turlac po całym łozku, bo kazdy tak naprawde spi na samym koncu :D:D takze w naszym przypadku to utrudnienie tylko ;p no i jeszcze kot spi z nami, akurat sobie wymyslil miejsce przy mojej głowie, ale nieraz przed snem go głaskam i jakos lepiej mi sie zasypia :)

reklama
Truskawka - my mamy obecne łóżko tylko ciut mniejsze od Twojego, ale mój chłop śpi praktycznie w samym środku, także jest problem [emoji1]

Musisz mieć sporawy ten domek. Ja o gabinecie mogę już zapomnieć. A siłownia to chyba wspólnie z pokojem zabaw, i to pewnie na maxa 2 urządzenia.

Tea - i ja sie dopisuje do listy ciekawych [emoji5].
Bardzo mi się podobają lofty zrobione w halach bądź na strychach kamienic.
Jest w nich mega potencjał.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Tea ja też chętnie popatrzę, lubię oglądać aranżacje i czerpać inspirację :)

Ja jak śpię z moim to muszę go chociaż tyłkiem, albo stopą dotykać :) Nie lubię tak zupełnie bez kontaktu :p

Co do aranzacji to mi dzis dzwonili ze meble do kuchni sa gotowe ...ale ublagalam ich by mi je tydzien przetrzymali bo kuchnia jeszcze bez kartongipsow,podlogi,nie umalowana..Pochwale sie jak bede miec juz gotowe doczekac sie nie moge:D

Truskawka Ty to chyba w palacu mieszkasz:p ze tyle.pomieszczen.Zazdroszcze!

Co do tej poduszki u mnie by nie przeszla my z R spimy na lyzeczke on tak musi ! Nie raz mnie plecy bola bo tak.sie na mnie ulozy przez sen! A chlop jak dab 110 kg.

010igov35ye70zfx.png

Maziajka jak spicie na łyżeczkę, to podusia też na zastosowanie [emoji3].
O tym kontakcie pisałam, że chłop szczęśliwy jak zmieniliśmy się miejscami - podusie ułożyłam od strony brzuszka, ale już tyl miałam wolny [emoji6].
Nie wiem jak dalej...Ale dla mnie póki co bomba [emoji3].
Jedziemy teraz na weekend do brata M i zastanawiam się czy podusi z sobą czasami nie zabrać [emoji1]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Tez czekam na zdjęcia, chwalić się :)

Ze spaniem mamy tak samo, łóżko King a i tak śpimy prawie na sobie, nie lubię sama..

Dobrze, że jesteście zadowolone z poduch, taki był plan.

Mi dziś przyszły 2 sukienki, dwie bkuzki i umarzone spodnie w zielonym ciemnym kolorze na brzuch. Pierwszy raz mam takie w formie jeansów. Jak dziwnie się to zakłada.. Pasują idealnie a już się bałam, że przez tycie się nie zmieszcze.
Zrobiłam zdjęcie gatek z jedną bkuzka, potem wrzucę.
Sukienki będę mierzyć potem.

Maziajka, Aga, domek mamy spory ale duzy plus, ze mamy piwnice i np. silownie mamy tam, cała graciarnie tez sie tam upycha. Pokoje mamy raczej małe i troche kiepski rozkład, ale maz wybierał projekt jak był samotnym kawalerem wiec kompletnie dom nie robiony pod rodzine ;p dzis bym inaczej wszystko zrobiła, ale tak chyba zawsze jest :)

Hej:)

Lilith jaki model masz tej gondoli? Podoba mi się :)

Powiedzcie mi bo czytałam o wyprawkach i tam piszą o koszu Mojżesza (wtf?) ?? To dziecko nie może od poczatku sobie spac w łóżeczku? Moge sobie postawić łóżeczko kolo lozka bo pewnie chodzi tu o to żeby byc blisko, tak? Docelowo mam drugi pokój ale dość daleko to będzie bo mam duże pokoje. Jak sadzicie?

Może spać w łóżeczku się ponoć na początku wola mniejsze przestrzenie :) ja właśnie będę ten kosz kupować :)

reklama
Kosze Mojżesza ( bez obrazy błagam, to moje i paru innych osób tylko a każdy lubi coś innego) są trochę hmm kieoskie.
Szczególnie przy jakichkolwiek futrzakach co się lenka np. Do tego są w pełni zakryte, nie móż a np z leżenia podpatrzec malucha, trzeba od góry. Z materiałem różnie bywa, i boki są twarde.. Ale są ekstra lekkie i można je przenosić.
Zależy po co to komu.
Jak crib to zwykły lepszy. Jak na salon, to ta wielka poducha albo ten leżaczek z fishera, choć ja się nim rozczarowalam.
A jak się podoba to brać i się cieszyć.

Gondole mam do ramy kupiona, to zestaw seri Gold M. Jak rama tak i spacerówka i gondola. To sztywny wózek, trzeba pamjetac ale gondola ma bujaka wbudowanego, co nie wyglusza i tak twardości.

Do góry