reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

reklama
Dziewczyny, przetestowałam w nocy mój nowy kojec/poduszkę ciazowa z motherhood i u mnie niestety (przynajmniej na razie) nie sprawdza się. Mnie zależy przede wszystkim na podparcia brzucha, ud, łydek/stop (a nie kręgosłupa) i w tej pozycji, gdy poduszka jest położona od strony brzucha, nie dosięga go i nie podpiera (pewnie jeszcze za mały), a jest jak na mój gust mało elastyczna i twarda (lubię miękkie poduszki) i nie da się jej ułożyć tak ,żeby brzuch jednak podpierala. Jak jest ułożona od strony kręgosłupa, to nie sięga brzucha i też go nie podpiera.
To wszystko jest oczywiście kwestia gustu i tego, na czym nam zależy- ja kupię jeszcze taką poduszkę jak miałam w pierwszej ciazy, w ksztalcie "i" (taki walec), bo była dla mnie świetna i miekka (podpisała też łydki);)

Ps. Na pocieszenie przyszły ubrania z hm, które zamowilam, zaraz bede przymierzac;)

Kasiulka chyba kupię jednak dodatkowo poduszkę "i", one na allegro kosztują 50 zł, więc przeżyje taki wydatek, a wygoda bezcenna;)

Ale super, że zaczęłyście temat wanieniek. Ostatnio bardzo intensywnie o tym myślę. Mam malutką łazienkę z prysznicem i zastanawiam się jak to rozwiązać, żeby było przede wszystkim wygodnie. No i gdzie później dziecko ubrać. Mąż stwierdził, że na podłodze :) myslałam o czymś takim, ale boję się czy do końca łazienki nie zagracę...
Link do: wanienka z przewijakiem - Szukaj w Google

Lilith my podobnie terminowo jestsesmy ja licze jednak na CC ok 20.06 bo 17.06 mama robi 50 tke i wolalabym byc jeszcze w ciazy.Moze wytrzymam tymbardzeij ze wg om mam termin 1.07 ale caly czas to dziecie takie wielkie wychodzi ze ginka juz powiedziala ze raczej 24.06 musimy brac pod uwage.Moze przystopuje za niedlugo:p
Poza tym sliczne spioszki!!

Ja wanienke tez najzwyklejsza kupie a jak bedzie siedziec to w brodziku albo w takiej duzej misce w brodziku posadze i wykapie.Jasiu tez sie tak kapal.

010igov35ye70zfx.png

Ika ja mam dokładnie takie coś, dostałam w spadku. Używała juz piątka dzieci i jest ok :D. Co prawda z wanienki nie korzystaliśmy. Sam przewijak stał w pokoju dziecka. Myśle ze grubo ponad rok. Jak masz miejsce, żeby wcisnąć w łazience to wciskaj. Pózniej kupka jak nabiera woni ;) lepiej przewinąć w łazience niż pokoju

AIM tez mam maszyne, ale dawno nie uzywałam i nawet juz nie pamietam jak sie to obsługiwało.
Mnie przyszły te spodnie z gumkami i kurczaki lekko ciasnawe, jeszcze przymierze w domu, moze sie rozbija, bo tez nie chce mi sie bawic ze zwrotem ;p druga opcja to ograniczenie słodyczy, ale ta tym bardziej nie wchodzi w gre haha :D

Pola dobrze, ze napisałas, wlasnie sie zastanawialam nad zakupem tej poduszki, bo tez coraz gorzej mi sie ulozyc do snu, jak znajdziesz cos fajnego na czym sie mozna mieciutko ulozyc to poprosze o linka :)

reklama
Dla mnie odpada, chce kąpać w łazience i jak najmniej rupieci trzymać.
Na ziemi jak jest ciepło, przewijak kladziesz ten twardy imjuz.
My dajemy przewijak na wannę.

AIM to szkoda trochę ale trzeba liczyć, że może do niej podrosniesz akurat na ciepłe dni??

Pola i jak, zadowolona jesteś?

Do góry