reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Monti oj to ze 100 od nas. A w Płocku byłam. Bardzo mi się podoba, a najbardziej ten deptako coś nad rzeką ;) właśnie z moim K. To się zastanawiamy czy za 2 lata się do Płocka nie przenieść ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No ja się przeniosłam z Olsztyna kilka lat temu [emoji4]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja mojego byłego chłopaka miałam z Olsztyna, jak teraz sobie przypomnę ile kasy na bilety wydalam przez 1,5 roku to byłabym milionerka ;) hahaha

Nika a gdzie Ty z ta relacja lozeczka ? :) hihi. Pod moja nieobecnosc nad morzem doszly do domu komoda z przewijakiem , lozeczko chicco next to me dream oraz zestaw do pobrania krwi pepowinowej.
Lozeczko bellamy good night bedzie za 5 tyg :o masakra.
Po powrocie do kupienia
Wanienka z stojakiem
Nie mam przescieradel do lozeczek i wozka
Przewijak taki ten no.. miekki na komode zeby polozyc i na to pokrowiec / podobaja mi sie pokrowce w caramella ale znowu tyle kasy... pewnie kupie zwykle przescieradlo frotte
Do wyprania wozek i nosidelko

Kochane pytanie mam:
PIELUSZKI
W jakiej ilości się zaopatrzyć na start? Było już ile wziąć do szpitala-że jedno małe opakowanie (22 sztuki) jest ok.
Że potem idzie "jak woda" to potrafię się domyślić, ale co to w praktyce mniej więcej oznacza, jaki zapas sobie zrobić żeby nie musieć lecieć w pierwszy dzień na zakupy ale też z drugiej strony nie zrobić zapasu na miesiąc bo to też nie ma sensu :p orientacyjnie, plus minus, ile opakowań po ile sztuk powinnam się zabezpieczyć?

Ja mam duza paczke dady 2 chyba tam jest 70 sztuk jeszcze kupie duza paczke pampers 2.Na ile starczy nie wiem sama:D A jakby jednak byla z tych mniejszyc to jeszcze w szpitalu meza wygonie po duze 1.Pamietam ,ze z Jasiem juz w domu tylko 2 uzywalismy.Urodzil sie 3300 i 51cm

Dziękuję. I tak plus minus to starszy taki zapas na 2-3 dni, czy bliżej ponad tydzień? Wiem że to jest mega ciężko sprecyzować i to trudne pytanie xD

Ja mam naszykowane ta mala paczke 22 sztuki rozmiar 1 pampers do szpitala
Do domu kupilam ta normalna duza paczke rozm 1
Oraz mam prawie cala paczke przechowana jeszcze po synku 1
Potem juz zamierzam kupowac rozmiar 2. Mysle ze to starczy na tydzien napewno

reklama
Aim ja wzięłam 3 opakowania różnych firm. Do szpitala biorę po 10 z każdego opakowania. Jeśli małego uczyli będę miała alternatywę i nie muszę męża z pracy wyciągać. Baby dream żółte 28 sztuk. Baby dream fun&fit mają 30 sztuk i pampers Premium Care 22 sztuki. Czyli w domciu zostanie mi 50 sztuk. Licząc ze średnio dziennie mały człowiek zużywa 7-9 pieluszek mam zapasu na ok tygodnia po porodzie. Pwtedy już będę miała wiedzę jakie najbardziej mi odpowiadają i przerzuce się na jeden model pieluszek ;) mam nadzieję że pomoglam

Do góry