reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Monti oj to ze 100 od nas. A w Płocku byłam. Bardzo mi się podoba, a najbardziej ten deptako coś nad rzeką ;) właśnie z moim K. To się zastanawiamy czy za 2 lata się do Płocka nie przenieść ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No ja się przeniosłam z Olsztyna kilka lat temu [emoji4]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja mojego byłego chłopaka miałam z Olsztyna, jak teraz sobie przypomnę ile kasy na bilety wydalam przez 1,5 roku to byłabym milionerka ;) hahaha

Nika a gdzie Ty z ta relacja lozeczka ? :) hihi. Pod moja nieobecnosc nad morzem doszly do domu komoda z przewijakiem , lozeczko chicco next to me dream oraz zestaw do pobrania krwi pepowinowej.
Lozeczko bellamy good night bedzie za 5 tyg :o masakra.
Po powrocie do kupienia
Wanienka z stojakiem
Nie mam przescieradel do lozeczek i wozka
Przewijak taki ten no.. miekki na komode zeby polozyc i na to pokrowiec / podobaja mi sie pokrowce w caramella ale znowu tyle kasy... pewnie kupie zwykle przescieradlo frotte
Do wyprania wozek i nosidelko

Kochane pytanie mam:
PIELUSZKI
W jakiej ilości się zaopatrzyć na start? Było już ile wziąć do szpitala-że jedno małe opakowanie (22 sztuki) jest ok.
Że potem idzie "jak woda" to potrafię się domyślić, ale co to w praktyce mniej więcej oznacza, jaki zapas sobie zrobić żeby nie musieć lecieć w pierwszy dzień na zakupy ale też z drugiej strony nie zrobić zapasu na miesiąc bo to też nie ma sensu :p orientacyjnie, plus minus, ile opakowań po ile sztuk powinnam się zabezpieczyć?

Ja mam duza paczke dady 2 chyba tam jest 70 sztuk jeszcze kupie duza paczke pampers 2.Na ile starczy nie wiem sama:D A jakby jednak byla z tych mniejszyc to jeszcze w szpitalu meza wygonie po duze 1.Pamietam ,ze z Jasiem juz w domu tylko 2 uzywalismy.Urodzil sie 3300 i 51cm

Dziękuję. I tak plus minus to starszy taki zapas na 2-3 dni, czy bliżej ponad tydzień? Wiem że to jest mega ciężko sprecyzować i to trudne pytanie xD

Ja mam naszykowane ta mala paczke 22 sztuki rozmiar 1 pampers do szpitala
Do domu kupilam ta normalna duza paczke rozm 1
Oraz mam prawie cala paczke przechowana jeszcze po synku 1
Potem juz zamierzam kupowac rozmiar 2. Mysle ze to starczy na tydzien napewno

reklama
Aim ja wzięłam 3 opakowania różnych firm. Do szpitala biorę po 10 z każdego opakowania. Jeśli małego uczyli będę miała alternatywę i nie muszę męża z pracy wyciągać. Baby dream żółte 28 sztuk. Baby dream fun&fit mają 30 sztuk i pampers Premium Care 22 sztuki. Czyli w domciu zostanie mi 50 sztuk. Licząc ze średnio dziennie mały człowiek zużywa 7-9 pieluszek mam zapasu na ok tygodnia po porodzie. Pwtedy już będę miała wiedzę jakie najbardziej mi odpowiadają i przerzuce się na jeden model pieluszek ;) mam nadzieję że pomoglam

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry