reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Pumelova, mój tata używa altaxa do odnawiania mebli (łóżeczko dla mojej bratanicy też nią malował) i jest zadowolony. Farba póki co dobrze trzyma, nie wyciera się, nie śmierdzi. Jest wodna (w sensie pędzel myje się woda) i ma atesty, więc spokojnie można dla dziecka stosować.

reklama
Monti mnie nie przekonuje taki daszek. Tyle że ja mam przedłużony w wózku i oryginalna parasolkę. Tak to mogę pieluszke przywiązać. Ale 15 PLN nie majątek.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Katja widziałam u mnie jakieś ostatki i były leginsy. Ale chyba same xl

Monti mnie się to nie podoba :D
Wierzę głęboko że wystarczy jak mocniej zasune gondole a z tylu pootwieram przewiewy:D

Patuszka dzieki:)) farbę znam bo malowalismy nią nie raz drzwi i framugi na biało, ale nie wiedziałam jak z łóżeczkiem. Dzieki :))

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Monti ja tez bym tego daszku nie kupowala, wydaje sie byc niepraktyczny. Juz chyba nawet wolalabym miec parasolke jak cos:) moze zreszta ta moja gdzies odkopie:)

Dziewczyny dwa pytania zakupowe.

Czy któraś z praktykujących już mam używała zamiast termicznego opakowania do butelki termosa, w którym trzymała mleko i w razie potrzeby przelewała je do butelki? Bo czytam o tych termoopakowaniach i w sumie nie mają zbyt dobrych opinii.....

A druga sprawa to parasolki do wózków. Model, który wybrałam nie ma tego w podstawowym wyposażeniu i zastanawiam się nad zakupem dodatkowej. I tu też widzę w internecie dużo negatywnych opinii. Że niestabilne, że wiatr je co chwilę wykrzywia i zgłupiałam już czy warto to kupić czy nie

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
U nas się bardzo przydala parasolka jak juz mała jezdzila w spacerowce. Bo do gondoli nie doczepialam tylko przyslanialam pieluszką ewentualnie.

Mysmy uzywali termosu z goraca wodą i to bylo ok. Nie znam w ogole tych termoopakowan...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do kąpieli - nie uzywalisny zadnych gąbek - sama ręką kąpalismy bo po co takiego malucha trzeć...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

My nie uzywalismy gabek do kapieli, jak juz cos to taka malutka mokra pielucha tetrowa jako gabeczka:)

My tez nie używaliśmy gabeczek, myjek itp.

Odnośnie ochrony przed słońcem to ewentualnie byla parasolka
I artykuł

Link do: Gorąco Ci? Dziecku również! | SOSrodzice.pl

Ja juz po galerii , padam z nóg , ale nie obyło się bez jakiegoś drobiazgu dla synka nowego

1495366109-aaaaaa.jpeg

Nie pamiętam już, która z Was polecała salon Change z bielizną w factory w warszawie ale kobieto dziękuję Ci [emoji1] byłam dziś o wyszłam z 3 stanikami [emoji38] dodam tylko, że mam duży problem z trafieniem w odpowiedni rozmiar. Jestem zakochana w tym sklepie [emoji2]

reklama
Dziewczyny ! Która z Was ma Klupś Piccolo Duo lozeczko w domu? Właśnie mąż złożył i nie daje nam spokoju co z tym opuszczanym bokiem - jakoś dziwnie to działa. Trzeba aż materac zruszyć żeby opuścić ten bok?

Do góry