reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Pumelova, mój tata używa altaxa do odnawiania mebli (łóżeczko dla mojej bratanicy też nią malował) i jest zadowolony. Farba póki co dobrze trzyma, nie wyciera się, nie śmierdzi. Jest wodna (w sensie pędzel myje się woda) i ma atesty, więc spokojnie można dla dziecka stosować.

reklama
Monti mnie nie przekonuje taki daszek. Tyle że ja mam przedłużony w wózku i oryginalna parasolkę. Tak to mogę pieluszke przywiązać. Ale 15 PLN nie majątek.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Katja widziałam u mnie jakieś ostatki i były leginsy. Ale chyba same xl

Monti mnie się to nie podoba :D
Wierzę głęboko że wystarczy jak mocniej zasune gondole a z tylu pootwieram przewiewy:D

Patuszka dzieki:)) farbę znam bo malowalismy nią nie raz drzwi i framugi na biało, ale nie wiedziałam jak z łóżeczkiem. Dzieki :))

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Monti ja tez bym tego daszku nie kupowala, wydaje sie byc niepraktyczny. Juz chyba nawet wolalabym miec parasolke jak cos:) moze zreszta ta moja gdzies odkopie:)

Dziewczyny dwa pytania zakupowe.

Czy któraś z praktykujących już mam używała zamiast termicznego opakowania do butelki termosa, w którym trzymała mleko i w razie potrzeby przelewała je do butelki? Bo czytam o tych termoopakowaniach i w sumie nie mają zbyt dobrych opinii.....

A druga sprawa to parasolki do wózków. Model, który wybrałam nie ma tego w podstawowym wyposażeniu i zastanawiam się nad zakupem dodatkowej. I tu też widzę w internecie dużo negatywnych opinii. Że niestabilne, że wiatr je co chwilę wykrzywia i zgłupiałam już czy warto to kupić czy nie

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
U nas się bardzo przydala parasolka jak juz mała jezdzila w spacerowce. Bo do gondoli nie doczepialam tylko przyslanialam pieluszką ewentualnie.

Mysmy uzywali termosu z goraca wodą i to bylo ok. Nie znam w ogole tych termoopakowan...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do kąpieli - nie uzywalisny zadnych gąbek - sama ręką kąpalismy bo po co takiego malucha trzeć...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

My nie uzywalismy gabek do kapieli, jak juz cos to taka malutka mokra pielucha tetrowa jako gabeczka:)

My tez nie używaliśmy gabeczek, myjek itp.

Odnośnie ochrony przed słońcem to ewentualnie byla parasolka
I artykuł

Link do: Gorąco Ci? Dziecku również! | SOSrodzice.pl

Ja juz po galerii , padam z nóg , ale nie obyło się bez jakiegoś drobiazgu dla synka nowego

1495366109-aaaaaa.jpeg

Nie pamiętam już, która z Was polecała salon Change z bielizną w factory w warszawie ale kobieto dziękuję Ci [emoji1] byłam dziś o wyszłam z 3 stanikami [emoji38] dodam tylko, że mam duży problem z trafieniem w odpowiedni rozmiar. Jestem zakochana w tym sklepie [emoji2]

reklama
Dziewczyny ! Która z Was ma Klupś Piccolo Duo lozeczko w domu? Właśnie mąż złożył i nie daje nam spokoju co z tym opuszczanym bokiem - jakoś dziwnie to działa. Trzeba aż materac zruszyć żeby opuścić ten bok?

Do góry