reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

reklama
Może głupie pytanie, ale co mi tam :) Mam dwie pieluszki z Dady, bo tyle akurat zostało szwagierce. Myślicie, że jakby miały uczulić małą, to już po tych dwóch sztukach będzie coś widać?

Oka chyba trochę mało, ale na pewno będziesz musialanobserwowac czy pula nie robi się czerwona, pierwszy objaw odparzen ;) tak mi się wydaje

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

To jak już pytamy. Jak jest z tą witamina D po porodzie? Podajemy dziecko, czy nie, ile mg, są jakieś formy podawania? Czy tylko tabletki?

Po porodzie trzeba podawac k+d Przez 3 czy 4 mce. Kupuje sie w kapsulkach. Mozna oddzielnie d i k. Ale sa tez takie polaczone.
Nie pamietam dawki K a d 400mj. W kazdej aptece wiedza jak poprosisz o witaminy dla noworodka. Po tym czasie sama D

Emol są kapsułki które się rozwala i podaje w formie płynu albo krople od razu bez wyciskania, a tu zalecenia aktualne

Załączniki

• Screenshot_20170522-132128.png
    Screenshot_20170522-132128.png
    69,9 KB · Wyświetleń: 88
To jak już pytamy. Jak jest z tą witamina D po porodzie? Podajemy dziecko, czy nie, ile mg, są jakieś formy podawania? Czy tylko tabletki?

Podajemy Kochana codziennie k+d, polecam wersje do wyciskania z kapsulki :) wtedy to jest tak jakby troszke oleju odrazu do buzialka.

No i witamina k, sorry że to jako zdjęcie ale jeśli potrzeba to znajdę żeby było źródło podane. Nowszych nie ma z tego co wiem.

Załączniki

• IMG_20170522_132025446.jpg
    IMG_20170522_132025446.jpg
    268,3 KB · Wyświetleń: 89
No ja kupiłam tych pieluszek po paczce ale 2. Dady, pampersy premium, tujour i baby dream. Zobaczę co małemu podpisuje.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pieluszek pampersow mam narazie ok 20szt bo one były w takim torcie pieluszkowym, który dostaliśmy.Ale kilka dni temu kupiłam takie pieluszki z Tesco rozm1 25szt.Czy na aplikacji można wstawiać zdjęcia?

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry