reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Dziewczyny w Tesco bylam byly fajne ubranka:) szczegolnie dla dziewczynek Ewella w Tesco na Towarowej.
1494587460-aaaaaa.jpeg

reklama
Aim uprzedzilas mnie bo wczoraj wieczorem myślałam żeby właśnie Was spytać o pas poporodowy ;) wiec z chęcią poczytam jak któraś używała :)
Mogę tylko powiedzieć, że moja siostra używała po dwóch cc od razu po porodzie i nic jej nie bolało nosząc a brzuch fajnie wrócił do siebie.

Megan22 fajna ta zabawka ale widziałam tez na olx to :) Wiadomo cena wyższa, ale jakbyś zamawiala na ali to daj znać :D
Ja mogę napisać, że po CC mi lekarz odradził pas poporodowy (ze względu na ryzyko zakrzepicy)- więc nie używałam.

Ja jestem za babydream ale nie mam żadnego doświadczenia:D

Megan ale Fajne! Ale czytałam że dzieci słabo widzą pastelowe i bez sensu kupować - Kasiulka tu wyrzuciła coś o montesocostam (mam gdzies zapisane)i poczytałam o karuzelach. Ale za 3 dolary to ja mogę też chcieć [emoji16]

Też jestem ciekawa pasa!

Ewella byłam dziś w hm w Mysłowicach i są karmniki jak cos:)

Maziajka muszę się wybrać do Tesco! Ale ja mam takie male, duże jest w silesi:/

Ja dziś znów zakupy, kupiłam kombinezon z cocodrillo za 50zl, ubranka z pepco, smoczek z aventu, podkład pod prześcieradło w gondoli, butelkę calme (wieeem meczylam Was o to czy trzeba czy nie, kupiłam tt ale jednak chce też calme:p) i kocyk

1494590261-aaaaaa.jpeg
1494590272-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aim ja tez zadtanawiam sie nad tym pasem. Po opiniach w ineternecie jestem bardziej na tak.

Megan ekstra te misie z ali. Już są moje, tzn będą jak chińczyk mi je dostarczy [emoji12]

Jeśli chodzi o emolienty najlepszy skład według sroki ma oillan. Ja kupiłam ale nie zamierzam stosować przy każdej kąpieli, max raz w tygodniu.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli chodzi o kosmetyki, to na razie nic nie kupuję. Gdzieś czytałam że takie maluszki wystarczy na początku samą wodą myć. Jak się już urodzi, to pewnie kupię coś z babydream albo oillan baby.

A jeśli chodzi o pas, to ja planuję kupić. Nie będę nosić non stop, tylko po konsultacji z fizjoterapeutą.

Dziś przyszły kolejne zamówienia :D, rogal z motherhood, przewijak, pokrowce, pieluchy tetrowe, flanelowe + bambusowe, ręczniczki z kapturem, pojemniki na mleko, dwie butelki aventu, rożek, klin, podkłady bella. Jeszcze czekam na zamówienie z gemini i kocyki z allegro. No i jeszcze moje nieszczęsne zamówienie z H&M. Chyba już tydzień czekam na kuriera, niby 5.05 wysłane, ale jak na razie słuch o moim zamówieniu zaginął. Dobrze, że nie zapłaciłam z góry ;) Aaaa i jeszcze sukienkę do porodu muszę zakupić i ze 2 bluzeczki do karmienia. Szlafrok, klapki mam. Jeszcze kosmetyczka dla mnie do szpitala, ale to na dniach pójdę do Rossmana i się zaopatrzę. No i stanik do karmienia, ale to już za miesiąc. Aaa i Ikea, czyli łóżeczko, wanienka, lampki, pojemniki do komody i jakieś pierdoły jeszcze. I materac, ale to zamawiam internetowo, zdecydowałam że jednak kupimy lateksowy firmy Hevea, a nie z Ikei, jak wcześniej planowałam. Ufff i chyba będę miała wszystko.. :D

Pumelova ja bylam w Tychach i dosc teoche tego bylo szczegolnie dla dziewczynek.

A ten kombinezon na jaki rozmiar zamowilas?

Linoone widzę konkretnie idziemy z zakupami haha :D ja kupilam fajna rozpinana do porodu u justinex na allegro. Guziczki sięgają połowy brzucha więc będzie w sam raz na pierwsze 2h z malenstwem.
Też się naczytalam i wybrałam w końcu hevea lateksowy:)

Maziajka wzięłam 62, nie mam pojęcia czy dobry. To kupiłam w Fashion house w Sosnowcu - mają tam outlet cocodrillo i były te kombinezony pojedynczo w rozmiarach chyba 62, 68 i 74. Chciałabym kupić jeszcze jeden ale nie wiem czy warto na 62? Czy większy?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova a z mysla o jesieni czy co kupujesz?
Bo na 62 to na jesien chyba ciut male moze byc,choc zalezy od dzircka wiadomo.

reklama
Maziajka nie wiem, z mysla o tym ze przydalby sie taki kombinezon! jakby w lato padalo to zly bedzie? kurde. to jakby byl gdzies tego typu to 68 czy lepiej 74? jak szybko rosnie dziecko? o_O

Do góry