reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Melduję, że zakupy wyprawkowe dla malucha w większości mam zrobione, ale już nie wiem czy dam radę tyle nałazić w jakikolwiek inny dzień to był zbyt duży wysiłek i teraz przez kilka dni muszę dojść do siebie... Zrobiłam listę podstawową z ilością ubranek i rodzajem i rozmiarem dzięki czemu uniknęłam nadmiarowych zakupów tylko rzeczywiście to co potrzebne. Mam jeszcze tylko dylemat nad firmą kosmetyków dla bobasa. Dużo ubranek udało mi się kupić w Pepco i z firmy Ewy Klucze w takim małym stacjonarnym sklepiku, które nie wychodziły bardzo drogo a jak się dotknęło materiału to naprawdę wydaję mi się jeden z porządniejszych. Resztę typu podkłady poporodowe i rzeczy dla siebie zamierzam zamówić przez internet. Z proszków do prania zdecydowałam się na Białego Jelenia. Zastanawia mnie jeszcze tylko firma kosmetyków dla małego. Myślę o Bambino, Dzidziusiu lub Hipp. Którą byście najbardziej polecały ?

reklama
Ja wczoraj ogarnęłam gemini ( jeszcze sie kolezanki dorzuciły ze swoim takze ładna sumka sie uzbierala)...ale to i tak nie wszytko jeszcze ....

Czy któraś z Was bedzie używała emoiientów typu Emolium ?

Przy pierwszje córceuzywałam bo - wszytkie kolezanki to uzywałay wiec my też ..i teraz powazne sie zastawaniam bo zadna z Was tego nie wymieniła...

u mnie wyprwkowy zastój i sama nie wiem na co czekam ...czytam co już macie...spisuje co muszę kupic..i na pewno ograne zakupy z firmy matehood, butelke z aventu :) i chciałabym podgrzewacz...i mam pytanie ..czy którs z was co ma podgrzewacz Avent orientuje sie czy bedą tam pasować inne buteki ??

Co do pasa to nic nie poradzę...bo sama nie uzywałam ...

Pumelova - dzięki ze sprawdzilas:p hmm to jak ja wczoraj rano dostalam ze w trakcie realizacji to dzisiaj powinnam dostac od kuriera chyba kiedy bedzie[emoji14]ale tez obstawiam ze pewnie poniedzialek[emoji14]chyba ze dostarczaja tez w soboty[emoji14]za to w tym samym czasie zamawialam koszule do szpitala na dolce sonno i dopiero dzisiaj rano zmienil sie status na zaplacone:o

Dziewczyny patrzcie jakie to fajne z tego ali [emoji173]
Link do: AliExpress Mobile - Global Online Shopping for Apparel, Phones, Computers, Electronics, Fashion and more

Dziewczyna na fejsie dodala zdjecie i filmik tego ze jej przyszlo i kroliczek gra melodyjke po wcisnieciu a gwiazdeczka piszczy [emoji41]

Linoone - ja tez wlasnie czekam na witaminki i kolezanka rowniez sie dorzucila ze swoimi witaminami[emoji14]mam nadzieje ze chociaz w poniedzialek bedzie [emoji33]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez mam wyprawkę ogarnieta, brakuje mi tylko gazikow, prześcieradła do małego łóżeczka i gondoli i chyba tyle, aaa i jeszcze z takich rzeczy "nice to have" [emoji6] to organizer na łóżeczko, tylko podoba mi się taki trochę drogi i cały czas się waham ,kura la millou i torba do wózka, ale po cichu liczę, że może coś z tego dostanę, wiec kupie jak cos jak dzidzia się urodzi

Kosmetyki mam bioderma, była super promocja w gemini, nie trzeba później juz niczym smarować dzidzi, zobaczymy jak się sprawdzi, polecaly mi to koleżanki

Link do: Atoderm, Huile de Douche (Nawilżający olejek do kąpieli i pod prysznic) - cena, opinie, recenzja

Ale chyba kupie dodatkowo jakiegoś hipp czy ziajke

3jgxhqvkn04csc4c.png

Aim też czekam na jakieś doświadczenia z pasem.
Jenny ja nie planuje używać emolientow bo sama nie lubię takiego uczucia na skórze. Ewentualnie taż na tydzień to małe opakowanie starczy ba długo.
Aha ja przyoszczedzilam na organizatorze i kupiłam biały z IKEA zobaczymy jak będzie pasował.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Aim uprzedzilas mnie bo wczoraj wieczorem myślałam żeby właśnie Was spytać o pas poporodowy ;) wiec z chęcią poczytam jak któraś używała :)
Mogę tylko powiedzieć, że moja siostra używała po dwóch cc od razu po porodzie i nic jej nie bolało nosząc a brzuch fajnie wrócił do siebie.

Megan22 fajna ta zabawka ale widziałam tez na olx to :) Wiadomo cena wyższa, ale jakbyś zamawiala na ali to daj znać :D

Melduję, że zakupy wyprawkowe dla malucha w większości mam zrobione, ale już nie wiem czy dam radę tyle nałazić w jakikolwiek inny dzień to był zbyt duży wysiłek i teraz przez kilka dni muszę dojść do siebie... Zrobiłam listę podstawową z ilością ubranek i rodzajem i rozmiarem dzięki czemu uniknęłam nadmiarowych zakupów tylko rzeczywiście to co potrzebne. Mam jeszcze tylko dylemat nad firmą kosmetyków dla bobasa. Dużo ubranek udało mi się kupić w Pepco i z firmy Ewy Klucze w takim małym stacjonarnym sklepiku, które nie wychodziły bardzo drogo a jak się dotknęło materiału to naprawdę wydaję mi się jeden z porządniejszych. Resztę typu podkłady poporodowe i rzeczy dla siebie zamierzam zamówić przez internet. Z proszków do prania zdecydowałam się na Białego Jelenia. Zastanawia mnie jeszcze tylko firma kosmetyków dla małego. Myślę o Bambino, Dzidziusiu lub Hipp. Którą byście najbardziej polecały ?
HiPP i babydream z Rossmana mają dobre sklady.

reklama
Ja wczoraj ogarnęłam gemini ( jeszcze sie kolezanki dorzuciły ze swoim takze ładna sumka sie uzbierala)...ale to i tak nie wszytko jeszcze ....

Czy któraś z Was bedzie używała emoiientów typu Emolium ?

Przy pierwszje córceuzywałam bo - wszytkie kolezanki to uzywałay wiec my też ..i teraz powazne sie zastawaniam bo zadna z Was tego nie wymieniła...

u mnie wyprwkowy zastój i sama nie wiem na co czekam ...czytam co już macie...spisuje co muszę kupic..i na pewno ograne zakupy z firmy matehood, butelke z aventu :) i chciałabym podgrzewacz...i mam pytanie ..czy którs z was co ma podgrzewacz Avent orientuje sie czy bedą tam pasować inne buteki ??

Co do pasa to nic nie poradzę...bo sama nie uzywałam ...
Ja z córa używałam oilatum, później emolium. Teraz kupiłam płyn z babydream i oilatum, będę pewnie używać trochę tego i trochę tego, zobaczę co lepiej będzie działać. Te emolienty mają podobno podobno nie za dobry skład dla dziecka.

Do góry