reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Melduję, że zakupy wyprawkowe dla malucha w większości mam zrobione, ale już nie wiem czy dam radę tyle nałazić w jakikolwiek inny dzień to był zbyt duży wysiłek i teraz przez kilka dni muszę dojść do siebie... Zrobiłam listę podstawową z ilością ubranek i rodzajem i rozmiarem dzięki czemu uniknęłam nadmiarowych zakupów tylko rzeczywiście to co potrzebne. Mam jeszcze tylko dylemat nad firmą kosmetyków dla bobasa. Dużo ubranek udało mi się kupić w Pepco i z firmy Ewy Klucze w takim małym stacjonarnym sklepiku, które nie wychodziły bardzo drogo a jak się dotknęło materiału to naprawdę wydaję mi się jeden z porządniejszych. Resztę typu podkłady poporodowe i rzeczy dla siebie zamierzam zamówić przez internet. Z proszków do prania zdecydowałam się na Białego Jelenia. Zastanawia mnie jeszcze tylko firma kosmetyków dla małego. Myślę o Bambino, Dzidziusiu lub Hipp. Którą byście najbardziej polecały ?

reklama
Ja wczoraj ogarnęłam gemini ( jeszcze sie kolezanki dorzuciły ze swoim takze ładna sumka sie uzbierala)...ale to i tak nie wszytko jeszcze ....

Czy któraś z Was bedzie używała emoiientów typu Emolium ?

Przy pierwszje córceuzywałam bo - wszytkie kolezanki to uzywałay wiec my też ..i teraz powazne sie zastawaniam bo zadna z Was tego nie wymieniła...

u mnie wyprwkowy zastój i sama nie wiem na co czekam ...czytam co już macie...spisuje co muszę kupic..i na pewno ograne zakupy z firmy matehood, butelke z aventu :) i chciałabym podgrzewacz...i mam pytanie ..czy którs z was co ma podgrzewacz Avent orientuje sie czy bedą tam pasować inne buteki ??

Co do pasa to nic nie poradzę...bo sama nie uzywałam ...

Pumelova - dzięki ze sprawdzilas:p hmm to jak ja wczoraj rano dostalam ze w trakcie realizacji to dzisiaj powinnam dostac od kuriera chyba kiedy bedzie[emoji14]ale tez obstawiam ze pewnie poniedzialek[emoji14]chyba ze dostarczaja tez w soboty[emoji14]za to w tym samym czasie zamawialam koszule do szpitala na dolce sonno i dopiero dzisiaj rano zmienil sie status na zaplacone:o

Dziewczyny patrzcie jakie to fajne z tego ali [emoji173]
Link do: AliExpress Mobile - Global Online Shopping for Apparel, Phones, Computers, Electronics, Fashion and more

Dziewczyna na fejsie dodala zdjecie i filmik tego ze jej przyszlo i kroliczek gra melodyjke po wcisnieciu a gwiazdeczka piszczy [emoji41]

Linoone - ja tez wlasnie czekam na witaminki i kolezanka rowniez sie dorzucila ze swoimi witaminami[emoji14]mam nadzieje ze chociaz w poniedzialek bedzie [emoji33]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez mam wyprawkę ogarnieta, brakuje mi tylko gazikow, prześcieradła do małego łóżeczka i gondoli i chyba tyle, aaa i jeszcze z takich rzeczy "nice to have" [emoji6] to organizer na łóżeczko, tylko podoba mi się taki trochę drogi i cały czas się waham ,kura la millou i torba do wózka, ale po cichu liczę, że może coś z tego dostanę, wiec kupie jak cos jak dzidzia się urodzi

Kosmetyki mam bioderma, była super promocja w gemini, nie trzeba później juz niczym smarować dzidzi, zobaczymy jak się sprawdzi, polecaly mi to koleżanki

Link do: Atoderm, Huile de Douche (Nawilżający olejek do kąpieli i pod prysznic) - cena, opinie, recenzja

Ale chyba kupie dodatkowo jakiegoś hipp czy ziajke

3jgxhqvkn04csc4c.png

Aim też czekam na jakieś doświadczenia z pasem.
Jenny ja nie planuje używać emolientow bo sama nie lubię takiego uczucia na skórze. Ewentualnie taż na tydzień to małe opakowanie starczy ba długo.
Aha ja przyoszczedzilam na organizatorze i kupiłam biały z IKEA zobaczymy jak będzie pasował.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Aim uprzedzilas mnie bo wczoraj wieczorem myślałam żeby właśnie Was spytać o pas poporodowy ;) wiec z chęcią poczytam jak któraś używała :)
Mogę tylko powiedzieć, że moja siostra używała po dwóch cc od razu po porodzie i nic jej nie bolało nosząc a brzuch fajnie wrócił do siebie.

Megan22 fajna ta zabawka ale widziałam tez na olx to :) Wiadomo cena wyższa, ale jakbyś zamawiala na ali to daj znać :D

Melduję, że zakupy wyprawkowe dla malucha w większości mam zrobione, ale już nie wiem czy dam radę tyle nałazić w jakikolwiek inny dzień to był zbyt duży wysiłek i teraz przez kilka dni muszę dojść do siebie... Zrobiłam listę podstawową z ilością ubranek i rodzajem i rozmiarem dzięki czemu uniknęłam nadmiarowych zakupów tylko rzeczywiście to co potrzebne. Mam jeszcze tylko dylemat nad firmą kosmetyków dla bobasa. Dużo ubranek udało mi się kupić w Pepco i z firmy Ewy Klucze w takim małym stacjonarnym sklepiku, które nie wychodziły bardzo drogo a jak się dotknęło materiału to naprawdę wydaję mi się jeden z porządniejszych. Resztę typu podkłady poporodowe i rzeczy dla siebie zamierzam zamówić przez internet. Z proszków do prania zdecydowałam się na Białego Jelenia. Zastanawia mnie jeszcze tylko firma kosmetyków dla małego. Myślę o Bambino, Dzidziusiu lub Hipp. Którą byście najbardziej polecały ?
HiPP i babydream z Rossmana mają dobre sklady.

reklama
Ja wczoraj ogarnęłam gemini ( jeszcze sie kolezanki dorzuciły ze swoim takze ładna sumka sie uzbierala)...ale to i tak nie wszytko jeszcze ....

Czy któraś z Was bedzie używała emoiientów typu Emolium ?

Przy pierwszje córceuzywałam bo - wszytkie kolezanki to uzywałay wiec my też ..i teraz powazne sie zastawaniam bo zadna z Was tego nie wymieniła...

u mnie wyprwkowy zastój i sama nie wiem na co czekam ...czytam co już macie...spisuje co muszę kupic..i na pewno ograne zakupy z firmy matehood, butelke z aventu :) i chciałabym podgrzewacz...i mam pytanie ..czy którs z was co ma podgrzewacz Avent orientuje sie czy bedą tam pasować inne buteki ??

Co do pasa to nic nie poradzę...bo sama nie uzywałam ...
Ja z córa używałam oilatum, później emolium. Teraz kupiłam płyn z babydream i oilatum, będę pewnie używać trochę tego i trochę tego, zobaczę co lepiej będzie działać. Te emolienty mają podobno podobno nie za dobry skład dla dziecka.

Do góry