reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

reklama
Kasiulka może i tak ;) ale nie wiem czy wlasnie tam na NFZ nie przyjmują :)

Pumelova mało ale dużo rzeczy nie kupuję. Nie kupuje bujaczkow ani zawieszeń nad łóżko. Po prostu uważam to narazie za zbędny wydatek. Szum to puszcze z Youtube jak będę musiała. A z takich do godności tak jak gdzieś pisałam chcę matę wesoły samochodzik, mr B i kurę do karmienia z la millou.

Jest to moje 1 dziecko, mam 21 lat i ale nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto bo niewiadomo jak wiele nie zarabiam. I jeśli okaże się że coś jest potrzebne to po porodzie kupimy. I tak miesiecznie przeznaczamy 500 zł na dzidziusia a do tego gin 500-600 zł miesięcznie bo chodzę prywatnie( wystawiane zwolnienia) i na NFZ do tego samego lekarza. A wózek nam kupią rodzice ;) taki 3w1. Commi naxter. Zobaczymy jak się sprawdzi

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

A dlaczego? W sensie- co on negatywnego może zrobić ze jest odradzany?
Podobno może spowodować powikłania poporodowe, zakrzepy bo tam wszystko jest scisniete. Pas nie powinno na pewno ubierać przed 6 tygodniem po porodzie.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova a to luzik moze ze 2 razy zalozys:p miejny nadzieje ze lato bedzie upalne i sloneczne i kombinezony nam beda zbedne:p
Jakos na zdjeciu mi sie mega gruby wydawal.

Pumelova te majtasy zielone cuuudo!

Wczoraj przyszedł, dokładnie takijak chciałam :) jeszcze pierdoly dla siebie. Teraz prasuje mała a za tydzień pakowanie aaaa :)

_20170512_192850.JPG
_20170512_192910.JPG

Załączniki

• _20170512_192850.JPG
    _20170512_192850.JPG
    902,4 KB · Wyświetleń: 445
  • _20170512_192910.JPG
    _20170512_192910.JPG
    594,9 KB · Wyświetleń: 443
Ja wczoraj ogarnęłam gemini ( jeszcze sie kolezanki dorzuciły ze swoim takze ładna sumka sie uzbierala)...ale to i tak nie wszytko jeszcze ....

Czy któraś z Was bedzie używała emoiientów typu Emolium ?

Przy pierwszje córceuzywałam bo - wszytkie kolezanki to uzywałay wiec my też ..i teraz powazne sie zastawaniam bo zadna z Was tego nie wymieniła...

u mnie wyprwkowy zastój i sama nie wiem na co czekam ...czytam co już macie...spisuje co muszę kupic..i na pewno ograne zakupy z firmy matehood, butelke z aventu :) i chciałabym podgrzewacz...i mam pytanie ..czy którs z was co ma podgrzewacz Avent orientuje sie czy bedą tam pasować inne buteki ??

Co do pasa to nic nie poradzę...bo sama nie uzywałam ...
My uzywalismy Emolium i właśnie mysle nad tym, zeby i teraz się zaopatrzyć. [emoji4]

Co do Aventu to mam taki podgrzewacz i z tego co pamietam to np butelki TT wchodzily tylko po wyjeciu takiego niebieskiegp wkladu w srodku. A używałam tylko butelek Avent i TT [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Aim - ja co prawda bylam po cc ale używałam przez jakis czas pasa. I mysle ze byloby si ale musi byc dopasowany rozmiarowo. Ja mialam od kolezanki i byl troche jednak za maly bo się rolował (to byl taki pas w calosci, nie zapinany w zaden sposób )

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka bo jest gruby ale bez polarka[emoji16] rozumiem że drugiego nie kupować[emoji16]

Emol rozumiem[emoji106]karuzel misiów też nie kupuje, a jednak mam dużo na liście ale pewnie część się nie przyda;)

Lilith jest ten sławny bujaczek:D super że się juz pakujesz ! Z górki juz:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na pewno totalna różnica jest między tym czy się miało CC czy poród sn jeżeli chodzi o pas. W przypadku CC argument zakrzepicy nie jest z tyłka wzięty. Przy psn rany na mięśniu macicy nie ma. Dzięki za zwrócenie uwagi na pewne rzeczy, na pewno będę się orientować w temacie :)

Do góry