reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Kasiulka, czyli na początek nie kupować noc poza laktatorem? Bo jakbym chciała zostawić na jedną porcję to mogę w butelce z laktatora. Sterylizator i podgrzewacz są zbędne, tzn można się bez nich obejść? Aim dzięki za info też jakoś niepotrzebnie zapisałam ten sterylizator :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie no to zależy od indywidualnego podejścia, są osoby dla których będzie to niezbędne, tak jak wyrzucenie ubranek po szpitalu żeby nie brać zarazków do domu :)

Pumelova w mojej opinii przy kp wystarczy tylko lakator. Chyba ze planujesz dosc szybko jakies dluzsze wyjscia ponad 6h to kup sobie pojemniczki. Pojemniki przydawaly mi sie bardzo przy wprowadzaniu pokarmow stalych przy pierwszy dziecku (przy drugim bylo blw wiecej niz papek) robilam przerozne miksy warzywne i warzywno miesne raz na dwa tygodnie i reszte mrozilam w porcjach. Takie male porcje mialam w pojemnikach Tt

Aim nie chce już przesadzać ze wszystkim:D

Kasiulka Dziękuję!

Pola, ten jest z OLX za 650zl, w Ikea 899 więc różnica jest duża.

Laktator mam od koleżanki jakiejś polskiej firmy użyty ze 3 razy, kupiłam za 50zl. W razie czego będę spokojniejsza.

Bratowa jak miała zastój pokarmu w nocy na oddziale to położna kazała kupić do domu laktator elektryczny i podgrzewacz do pokarmu. Pojemniki na mleko dostała ze szpitala, małą butelkę też dostala na oddziale. Przez jeden dzień już w domu w jednej piersi nie było prawie wcale pokarmu, więc doradczyni laktacyjna kazała stymulować laktatorem (żeby nie męczyć za bardzo dziecka jak nie chce jeść) i pić herbatki na laktację. Później zrobił się nawał w nocy i musiała ściągać nadmiar. Ściągnięty pokarm kazali przechowywać w lodówce, bo w temperaturze pokojowej może się zważyć.
Położna mówiła, że wystarczy dobrze umyć i wyparzyć butelkę, sterylizator zbędny wydatek wg nich.

Kasiulka, czyli na początek nie kupować noc poza laktatorem? Bo jakbym chciała zostawić na jedną porcję to mogę w butelce z laktatora. Sterylizator i podgrzewacz są zbędne, tzn można się bez nich obejść? Aim dzięki za info też jakoś niepotrzebnie zapisałam ten sterylizator :)

Pumelova ja karmiac mm nie mialam steylizatora tylko gotowalam (wyparzalam) buteliki i smoczki, nie mialam tez podgrzewacza (teraz kupilam jednak podgrzewacz)

Pola, ten jest z OLX za 650zl, w Ikea 899 więc różnica jest duża.

Laktator mam od koleżanki jakiejś polskiej firmy użyty ze 3 razy, kupiłam za 50zl. W razie czego będę spokojniejsza.

Bratowa jak miała zastój pokarmu w nocy na oddziale to położna kazała kupić do domu laktator elektryczny i podgrzewacz do pokarmu. Pojemniki na mleko dostała ze szpitala, małą butelkę też dostala na oddziale. Przez jeden dzień już w domu w jednej piersi nie było prawie wcale pokarmu, więc doradczyni laktacyjna kazała stymulować laktatorem (żeby nie męczyć za bardzo dziecka jak nie chce jeść) i pić herbatki na laktację. Później zrobił się nawał w nocy i musiała ściągać nadmiar. Ściągnięty pokarm kazali przechowywać w lodówce, bo w temperaturze pokojowej może się zważyć.
Położna mówiła, że wystarczy dobrze umyć i wyparzyć butelkę, sterylizator zbędny wydatek wg nich.
Patuszka, to bardzo duza roznica, a to jest taki oryginalny ikeowy?

Wg mnie sterylizator zbedny jesli dziecko nie butelkowe tak jak i podgrzewacz.Zakladam pumelova ze nie bedziesz wychodzic na Bog wie ile wiec na 2-3 h wystarczy Ci laktator z butelka.

Podgrzac mleko mozna w kapieli wodnej a wysterlizowac tez w garnku .

Zreszta mona siostra ma podgrzewacz chyba z TT i dupa i tak w garnku podgrzewa bo szybciej.

Super to odpada mi wydatek, przekonalyscie mnie:D nie kupuje :D kupię za to co innego:D dziękuję Wam bardzo za pomoc :)

Kolejna rzecz na mojej liście której nie rozgryzlam... karuzela do lozeczka. Polecacie? Od urodzenia potrzebna?

reklama
Super to odpada mi wydatek, przekonalyscie mnie:D nie kupuje :D kupię za to co innego:D dziękuję Wam bardzo za pomoc :)

Kolejna rzecz na mojej liście której nie rozgryzlam... karuzela do lozeczka. Polecacie? Od urodzenia potrzebna?

Karuzele bardzo polecam,ale nie od urodzenia tylko tak gdzies od drugiego miesiaca (muzyczke mozna puszczac od razu, zeby dziecko uczylo sie przy niej zasypiac

Ostatnia edycja:
Do góry