reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Pumelova tak jak Pola napisala po jakims czasie Taki dzidz wychodzi z wyalienowanego swiata dla niego to mega szok wiec lepiej na raz mu nie fundowac:-)
Mozna spokojnie poczekac z kupnem albo moze ktos w prezencie kupic czesto sie pytaja czego nie ma co potrzeba.

reklama
Pola, jak dla mnie identyczny jak z Ikea, dodatkowo kolor i rodzaj materiału można wybrać, więc łatwiej dopasować do swoich potrzeb.

My butelkowi, używany zawsze sterylizator ale zwykły, elektryczne się psują.
Mam nawet z Miltona osobny, podręczny do smoczka bo brzydzi mnie wycieranie upadnietych czy używanych.

Podgrzewacz kupiłam dopiero teraz, dokładnie 2 z TT. Szybciutko podgrzewaja, potrzebuje do auta bo te wszelkie opakowania są do niczego.
Za to metalowa butla z tt jest ponic niezła jeśli chodzi o trzymanie ciepła.

Karuzela zależy.
Córka uwielbiala misie z fishera z projektorem.
Syn dostał taka sama i nieznosil. Kupiłam z Tiny lova i juz lepiej, lecz fanem tego wynalazku nie pozostał.
Nie spiesz się z zakupem rzeczy, które używa się później.
Czasem wychodzą fajne nowości a tu już mamy :p

Aa i patrz na mongowanie. Różnie się montują i np. Do trawela jest gorzej zaczepic.

Dzięki, to nie kupuje:) zostawię coś na prezenty[emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Mój podgrzewacz też szybko podgrzewa i w razie gdyby ktoś się decydował to polecam patrzeć na czas w jaki ma to robić bo przedział jest 20 min do 3-4 min. Te co robią 20 to w ogóle szkoda kasy nawet na używane bo rzeczywiście w garnku może być szybciej.

Co do karuzeli to była przy kołysce którą dostaliśmy ale bez zabawek także jednym z planów na to moje wolne jest uszyć 3 zwierzaki do niej :D

Widze dziewczynki ze temat butelki i stanikow i prania.
Wiec u mnie bardziej na luzie nie pralam wozka nowego mozna go przetrzec gabka troche albo wywietrzyc na materacyk przescieradelko to i tak buzia nie dotyka nie wiem ja z tych mnie strachliwych.
Staniki nosilam zawsze usztywniane tylko wieksze rozmiary a w domu przewaznie bez stanika ale ja mam mini rozmiar to wiecie mowi samo za siebie [emoji4] wiec mysle ze nie ma co sie bac kupic stanik po tyg nawet od porodu nic sie cycakom nie stanie do tego czasu [emoji6]
A butelki uzywalam tt i avent glownie ale teraz juz wiem ze karmienie od poczatku mieszane bedzir bo lakatacja moze byc slaba wiec inwestuje w calme zeby ssak prawidlowo ssal piers a nie sie rozleniwil [emoji4] alejak juz bedzie tylko butla to obojetnie czy tt czy avent.
Podgrzewacz tez mam.z aventu tylko stara wersja jakas bardzo sybko.podgrzewa ale butelka tt w niego nie wchodzi.
Sterylizator mam z tt i jest ok nie pamietam.ile ale kilka minut 3 czy 5 i wszystko wysyerylizowane bez niego jak bez reki.

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Ostatnia edycja:
A ja nam pytanko czy zamiast tych specjalnych pojemników na mleko mogą być takie na mocz (a prawidłowo na próbki biologiczne) Mam ich bardzo dużo z pracy, są chemicznie obojętne, można w nich mrozic do -50, do tego są szczelne. No i koszt 24 grosze sztuka aseptycznych, są autoklawowalne więc można sterylizowac, tylko po co jak takie tanie. Ewentualnie sterylne za 40 gr.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry