reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

co do pieluszek to ja do rozmiaru nr 3 kupowałam i używałam Pampers premium care i tym razem też na pewno zaczniemy do nich...pozniej przeszlismy na pampersy zwykłe, a pod sam koniec Dada. Tu tez jest jakas wersja premium i nie możemy narzekać na jakość. Swoją drogą tyle co "wyszlismy" z pieluch i na wakcje powtorka z przewijania :)
Co do chusteczke - polecam Nivea baby crem soft - zwłaszcza jak można kupić na promocji ...4 -pak za 19,99 zł (bo normalnie kosztują ponad 26 zł za 4 opakowania). My na samym poczatu w domu to i tak głownie przegotwaną wode do przecierana pupy uzywalismy a na wyjsce chusteczki były w torebie. ( polecam w mjescu gdzie sie ma przewijak szklaną miseczkę i wodę przegotowaną w termosie - zawsze jest ciepła pod ręką)

reklama
Mnie przerażają chusteczki nawilżane od dnia, kiedy przesadziłam z olejowaniem łańcucha w rowerze i oblepił się strasznie piachem. Myślałam że mi się coś popsuło i poleciałam do serwisu, bo strasznie "grzechotał" a tam pracownik stwierdził że na moją awarię pomogą chusteczki... poszlam do biedry, kupiłam i jak czyściłam, smar się bez problemu rozpuszczał...

Pomarańczowe pampersy są najgorsze. Najlepsze są hmm jeśli mamy te same to zielone. Bo fioletowe to activy. Na początek niby białe ekstra.
Chusteczki tez używamy tylko pampery, potem z aldiego są super, cienkie, delikatne nie alergizuja.
Ale polecam Wam wodne. Są najlepsze, dla Nas oczywiście :)

Co do spania, wole jak maleństwo śpi u siebie w cribie czy łóżeczku. Tylko pierwsze dni synek spał przy nas na dole, w Tiny czy gondoli. Stąd zupełnie inne podejścia :)

WaterWipes-baby-EU-pack.png

Załączniki

• WaterWipes-baby-EU-pack.png
    WaterWipes-baby-EU-pack.png
    40,5 KB · Wyświetleń: 346
hejka :)

ja nadal planuje łożeczko dostawkę drewnianą ale nie z klupsia :D właśnie się zastanawiam. jak to jest z tymi pierwszymi miesiącami dziecka? wszystkie śpicie z małym? jak to wygląda w praktyce? chodzi mi oczywiście o spanie nie w łóżku tylko zaraz obok łożka w swoim łożeczku,koszu itd. ja na początku myślałam że dziecko będzie od razu w swoim pokoju spać ale poczytałam i wszędzie piszą że jednak często śpi bliżej. no to mówię mężowi a on że przecież on by się chciał wyspać jak będzie pracował. no to mu powiedziałam że ma mi kupić łożko do pokoju dziecka i wróciliśmy do opcji że śpi z nami :p . to teraz pytanie, jak długo takie małe dziecko śpi koło Was a kiedy przenosicie go do osobnego pokoju? to pewnie lepiej mieć przewijak też blisko? my zakupiliśmy komodę z przewijakiem więc ciężko ją będzie przenieść potem chociaż w sumie jak się wyciągnie szuflady..

co do pieluszek to tylko opinie wśród znajomych znajomych słyszałam że dada :) pewnie będziemy próbować wszystkiego jako niedoświadczeni.

dostaliśmy wczoraj od koleżanki z pracy mojego męża krzesełko do karmienia:) nie wiem jakiej firmy bo tylko na nie zerknęłam, nie chce nic za nie więc mąż zaniósł do piwnicy i kiedyś odkopiemy jak przyjdzie czas :)

LiLith czytałam o tych waterwipes, genialne są, skład zajebisty, ale pewnie będą tylko jak będą w promocji :D

Nika dlatego warto poczytać o składach chusteczek bo jedne drugim nie równe, podesłałam linka do recenzji :)

inne rzeczy które tu przedyskutowałyście.. monitor oddechu - kupiłam od koleżanki babysense 5, po okazyjnej cenie więc już nie ma tematu :D nianię chcemy kupić używaną - mąż się tym zajmuje, chyba oglądał te Twoje Lilith ale obojętnie jaką kupi bo na telefonie można uruchomić tryb z kamerką w apce więc awaryjnie możemy używać. nie mamy więcej niż jednego piętra ale stary dom to i mury grube, jak się jeden pokój zamknie to nic nie słychać więc pewnie wolałabym mieć nianię jakby siedzieli znajomi, żeby nie chodzić tam co 5 minut. no i jakbyśmy na ogródku siedzieli :D

ale prawdą jest co mówicie, że nie mam pojęcia jak będzie na prawdę :D:D:D:D

My używaliśmy pampersów, dady nam przemakały, wiec szybko z nich zrezygnowałam. Najlepsze sa białe (ale drogie, jest sens tylko na poczatku na taka delikatna pupcie), a pozniej zwykłe zielone.

Pumelova ja na poczatku wlasnie spalam z dzieckiem w jego pokoju, pozniej po prostu wrociłam do siebie. Teraz meza eksmituje z sypialni (mamy pokoj goscinny), a sama bede spała z malutka, ja w lozku ona w kołysce, w ostatecznosci ze mna w lozku, a kiedy sie przenosi dziecko to zalezy od dziecka, napewno jak juz dluzej przesypia noce, bo inaczej trzeba latac w nocy do pokoju dziecka.

reklama
Przyszła pierwsza dostawa opasek z ALI [emoji4] czekam jeszcze na czarną i biała w złote grochy.

1490094856-aaaaaa.jpeg

Opaski nie mają absolutnie żadnego zapachu i są mega miłe w dotyku. Nie można jednak regulować ich rozmiaru a jedynie odwiązać kokardy tak aby zrobić z tego zwykłą szeroką opaskę. Bez naciągania będą pasować na obwód główki 38 cm. Ogólnie polecam, szczególnie za te pieniądze [emoji5]
1490094961-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry