reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

1490015419-aaaaaa.jpeg

Moje dzisiejsze łowy w lumpku[emoji6]Sukienka w kratkę z mothercare, nówka z matkami[emoji4] Śliniak babybjörn również nowy, coś koło 4zl wyszedł[emoji16][emoji16]Za wszystko zapłaciłam niecałe 25zl, nie ma to jak lumpeksy[emoji23]

Mistrz drugiego planu kilka razy ukradł zabawkę, coś czuję że będzie wojna o zabawki[emoji64][emoji250][emoji250]

Ostatnia edycja:
reklama
Tiny Love jest super można rozłożyć na płasko, ale obciążenie ma chyba max 9 kg. Kupiłam siostrze jak rodziłyśmy 4 lata temu, posłużył jej, później mi, teraz ma do młodszego i chyba my w lipcu odziedziczymy tez :D super łowy, ja na razie mam rożek, mate nieprzemakalną do łóżeczka i pieluszki tetrowe, ubranka przejrzę dopiero w czerwcu :D. Poza tym wózek upatrzony- roan bass soft przypadł mi do gustu, ale obejrzę go sobie na żywo, musi być akceptacja całej rodzinki ;) :D

Tak, to mój mały. Uzyealismy to na początku przez kilka dni na dole jak spał i na ogród. Nie nadawało się u nas nawet do polsiadu czy karmienia, młody się jrytowal nachyleniem, szerokością dołu i ze coś mu wadzi w nogi. Na krótko bardzo :) ale zależy po co.. U nas do spania małe to tylko crib ( materac 40x90) a to jako dodatek raczej....

Lekki jak wiklina na pewno nie jest a.e stojaka nie musisz targac.

Maziajka, tez Lubie proste, bez jakiś wibracji czy cudów. Jest bardzo wytrzymały i estetyczny. Nie wiedzislsm, że taka cena ja placilam za uzywke, nic nie używana w dodatku, bo się dziadkom nie przydało :)

U nas tylko pampery i juz do rączka wymieniam na majty z reguły. Różnie. Oczywiście zawsze proboje inne ale i tak zostajemy z pampkiem.
Dade używałam w Polsce :)

Poczatkowo uzywalam pieluszek pampers, pozniej przezucilismy sie na dade i mnie dada wydaje sie delikatniejsza i bardziej naturalby material niz pampers. Nic nie przeciekalo (tylko jazmienialam zawsze pieluszke po kazdym siku, wiem ze nie wszyscy tak robia:)

Ja przy synku używałam pampersa i teraz także planuje pampersa..chyba że wyjdzie inaczej w praniu..Co do monitoru oddechu niezamierzam kupować. Chyba że sytuacja do tego zmusi..a nad nianią elektryczną się zastanawiam..przy synku nie miałam więc może i tym razem obędzie się bez..Wiele jest tych unowoczesnien bez których da się tak na prawdę obejść a które jednak sporo kosztują..a z drugiej strony chciałoby się to wszystko mieć..Proboje niedac się zwariować..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

IMG_5416.PNG
Nianie warto miec bardzo, zwlascza jak ktos mieszka w domu pietrowym i ma ogrod... ja u rodzicow tak uzywam. I to nie na okres niemowlecy, ale pozniej jak ma nawet i dwa lata i drzemke w ciagu dnia. A najbardziej przydawala nam sie w wakacje, weekendowe wyjazdy, wesla... My sobie siedzielismy na dworze a dziecko w domku/namiocie/pokoju. W wakacje moglisby spokojnie posiedziec nawet u sasiadow, pogrillowac.
My mamy pewnie jedna z tanszych firmy baby ono. Bez kamerki.
Z maluszkiem malutkim to nie mamproblemu spi wszedzie w gindoli jak stoi, ale pzy starszych nam sie bardziej przydwala. Jednym slowem na kazdy wyjazd jezdzi z nami

Załączniki

• IMG_5416.PNG
    IMG_5416.PNG
    55,6 KB · Wyświetleń: 348
Maziajka podzielam Twoje zdanie.i szanuje.zdanie innych co do monitora oddechu ale osobiscien.ie.kupuje przydwojce tez nie.mialam.bede kupowac natomiast nianie z kamera tylko.dlatego zeby nie ganiac po.pietrach na okraglo.
Lozeczko.mam graco country uwazam.ze jest ok.dokupilam tylko materac bo ten turystyczny to taka.szmatka i mlody spal do 1.5 roku a potem poszedl na lozeczko 140cm i spi.
A maluch bedzie spal u nas w sypialni wiec bedzie pod reka [emoji6]
Co do pieluch to ja zaczynam.od duzej paczki 1 i z reguly wystarcza. Potem przezucam sie na 2 i my tylko pampersy bo dady sa jak.dla mnie slabsze ale to jak.kto lubi za ro chustki dady sa.super.

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Ostatnia edycja:
Z tego co zauważyłam to różne dzieci różnie tolerują różne pieluchy. Jeszcze nie jestem w temacie więc może lekko pomieszam ale ostatnio u nas była matka której dziecko z dady bodajże dobrze tolerowało jeden kolor pieluch a drugi już totalnie nie (zielone/fioletowe?). Ciężko przewidzieć których dziecko nie będzie tolerować, od jakiś trzeba zacząć i sprawdzić, tak mi się wydaje z obserwacji :)

reklama
Wendy dzieki za info o lozeczku jutro go oplukam:p materac wlasnie wiem ze trzeba dokupic.

Kasiulka ja mam jesscze tansza nianke dalam za nia 30 zl! Za uzywke 7 lat temu i do teraz dziala bez zarzutu:D dlugo ja uzywalismy wlasnie np siedzac na ogrodku,czy np mamie dawalam na gore a my wychodzilismy z domu.Ale jakbym miala male mieszkanko pewno by to bylo tez zbedne.No na wakacjach tez sie super sprawdzala albo na weselu do glosnikow grajkow mielismy podlaczona:D

A kiedys w ogole sasiadow mi chwycila musialam 2 dni podluchiwac by sie zorientowac kto to jest.Ale smiechu bylo co nie miara.

010igov35ye70zfx.png

Do góry