reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Raczej 2 lepsze chyba ze bedzoe faktycznie malutkie dziecko.Nam najlepiej pasowaly biedronkowe Dady teraz siostra i bratowa tez ich uzywaja i mowia ze ok.Ale najlepiej wyprobowac by znalezc ideal.

Lilith znalazlam jednak w Pl ale cena zabojcza 900 zl..

010igov35ye70zfx.png

reklama
Nika - ja Jagode głównie na pampersach wychowalam. Przewinelam się przez prawie wszystkie marki pieluch (poza Rossmannem i lidlem). Dla nas Pampers były naklepsze. Zaczęłam od rozm.1 (na każdym opakowaniu masz wskazany zakres wagowy dziecka).

Kurcze a mi właśnie koleżanka z pracy mówiła że dada u niej i kilku znajomych uczulała... ale kojarzę że męża siostra z najmłodszym też dade kupowała...
Moja siostra 5 lat temu leciała na Pampers, ale szwagier pracuje w P&G i kupowali w bardzo dobrych cenach dla pracowników.

Bo z pieluch ami jak ze wszystkim. Trzeba spróbować czy ta firma a nie inna. Jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedziała , które uczulały, które nie. Lena nie jest alergikiem i nic ją nie uczula ale pieluchy inne niż pampers jak dla mnie są po prostu sztywniejsze i przeciekały w nocy - przynajmniej 7 lat temu :)

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Ja z córką używałam pampersow 2. Ważyła 3250g jak się urodziła i były ok. Ale gdzieś czytałam ze niektóre 1 są dobre, nie pamietam firmy (może tez pampers) bo maja takie wycięcie z przodu na pępuszek. Tez podobno 1 bardzie miękkie i chłonne, ale sama nie sprawdzałam. Z tym ze cenowo pampersy górą. W smyku online sprzedają takie mega paki zapas na miesiąc, coś koło 230 pampersow (ilość zależy od rozmiaru) za ok. 100 zł. Tylko tyle razy zawiodłam się na smyku, ze się waham czy zamawiać, ale może się skuszę jak juz będę w Polsce w oczekiwaniu na porod w czerwcu. Chyba ze zdecyduje się na jakieś inne. Pamietam ze synek mojej siostry nie tolerował pampersow, jedynie pieluchy z rossmana mu odpowiadały, ale muszę dopytać o jakie chodziło.
Lilith właśnie o taki bujaczek mi chodzi, tylko ja zamówiłam inny kolor. Liczę się z tym ze pewnie przyda się tylko na początek, ale trudno. Na pózniej kupiłam huśtawkę hybrydowa bright stars. No i zakupie jakieś maty edukacyjne, zeby dziecko jak najwiecej stymulowało się na podłodze i próbowało przesuwać, przekręcać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam pytanie odnośnie noszenia bujaczka Tiny love. Czy ma rączki do noszenia? Ciężki jest? Minimum dwa razy dziennie będzie wędrował między piętrami. Czy dziecko może w nim normalnie spać przez cały dzień czy bardziej jest na 1, max 2 godziny dziennie? Mieszkamy w kamienicy i rodzice mają osobne mieszkanie piętro wyżej w drugiej klatce schodowej, dlatego myślałam o koszu żeby swobodnie go nosić.
Co do monitora oddechu to tylko jedna znajoma ma i kupiła dla świętego spokoju, reszta mówi że jak dziecko terminowe to szkoda kasy. Nianie polecają ta co Lilith[emoji6]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry