reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

O tak mi odpisała jak się pytałam jakiś czas temu. Potem wylądowała w szpitalu na narodowym to już jej głowy nie zwracałam. -Zdecydowanie nie, jako zaraz matka i lekarz neonatologii juz. Dobra elektroniczna niania co najwyzej. Nie robmy z fizjologii patologii szczegolnie ze skutecznosc chujowa.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misia, Madziazt ja mam ten bujaczek z TT, młody kochał w nim spac i niestety w ogole nie chciał korzystac z łożeczka, dobrze czuł sie w tym, dlatego teraz kupuje wlasnie kołyske, bo wiem, ze dzieci lubia takie malutkie miejsca do spania. Lezaczek bedziemy akurat trzymac na parterze, jak bede w kuchni czy w salonie to dziecko tam bedzie sobie spało.
Co do monitora oddechu juz pisałam ze mam 2, jeden pod materac (nie wiem czy jeszcze działa) oraz drugi na pieluszke, mnie to osobiscie niesamowicie uspokajało, jakos nie wyobrazam sobie bez tego funkcjonowania przy niemowlaku.

Monti ja sie podpisuje pod tym co napisała Pola- nie kupiłabym fotelika bez atestów, lepiej na czyms innym zaoszczedzic.

W takim razie mam nadzieje ze i moje dziecię bedzie zadowolone. Ja się m.in. zdecydowałam na niego gdyż pierwsze tygodnie życia dziecka będę u rodziców w Polsce i nie chce składać u nich łóżeczka które mam zamiar kupic. Co prawda bedzie u nich łóżeczko turystyczne i w razie czego łóżeczko od mojej siostry. Ale tak sobie pomyślałam ze może trochę maluch pośpi tez w tej kołysce. I zawsze tez ja można zabrać do drugiej babci albo nawet na promie jak będziemy płynąc z powrotem do Szwecji.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

I ja juz nie wiem czy kupować ten monitor oddechu. Nie brałam go wogole pod uwagę, dopiero jak poczytałam ze Wy kupujecie, to zaczekam myśleć. Przy pierwszym dziecku nawet do głowy nie przyszło zeby coś takiego mieć. A teraz mam wrażenie ze głupieje od tych gadżetów na stare lata. Teraz te szumisie ( kupiony[emoji6]) i huśtawki, ale kiedyś się poprostu odkurzacz albo suszarkę włączało i dziecko zasypiali. A jak nie, to w fotelik i rundka po okolicznych ulicach.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Madzia to zalezy od Ciebie ja nie czuje takiej potrzeby i nie kupuje.I tak przy noworodku spi sie jak na szpilkach.Gdy bedzie wyrazna potrzeba maa bedzie wczesniakiem czy cokolwiek to po prostu dokupię.

dzieweczyny moze ktoras poleci fajne lozeczko turystyczne??

U nas monitor obowiązkowo dla mojego spokoju. Z synem był Angel ale wkurzal mnie, teraz mam kupiony juz binatone 5. Nianke mam motorole z kamerą, zwykle są dla mnie do niczego. Dopiero przy kamerce nauczyłam się nie biec na byle zawołanie, mogłam sprawdzić co się dzieje.

Chodzi wam o te bujaki:

tapatalk_1457277125590.jpeg

U nas posłużył tylko na początku. Potem nawet w tym siedzieć nie chciał. Spał u siebie w pokoju tez, wiec miał criba i te koszyki były zbędne, w dodatku nie licząc tych z claira lub z mamas co pokazywalam w kształcie łódki są po prostu badziewne..

Zależy jeszcze co komu i do czego potrzebne.. U nas np. Obowiązkowo fresco Bloom do odkładania na wysokość. Wiec bean bag, leżaczek, leniuchowisko, crib i krzesełko wystarcza plus łóżeczko.

Mazjaka ja mam takie i nie wymienilabym na inne, tylko mam materac dofatkowo kupiony:

Link do: Illusion Travel Cot | Joie

IllusionCapri-L1_grande.jpg

Załączniki

• tapatalk_1457277125590.jpeg
    tapatalk_1457277125590.jpeg
    24 KB · Wyświetleń: 304
  • IllusionCapri-L1_grande.jpg
    IllusionCapri-L1_grande.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 304
Dziewczyny a jakiej firmy polecacie pieluszki jednorazowe? I czy na początek kupować rozm 1 czy 2? Może głupie pytanie zadaję, ale jestem w temacie zupełnie zielona ;-)... przeglądałam sobie w Internecie i spodobały mi się z opisu Pampers Baby Care

reklama
Nika my uzywamy Dady. Czasem przewina nam sie inne. Nie lubie tylko happy. Inne bez roznicy, a ze Biedronke mam pod blokiem.. ale cena tez robi robote. Ja kupilam 2 op. 1

Do góry