reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

O właśnie kupiłam ten leżaczek bujaczek kołyska 3w1 Tiny Love. Jeszcze go nie widziałam na żywo, bo na razie jest u moich rodziców, jak przyjadę na Wielkanoc to go obczaje. Dużo czytałam na jego temat i mam nadzieje ze się sprawdzi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny fajny ten bujaczek! Chyba muszę się zastanowic czy też takiego przypadkiem nie potrzebuje....:)

Monti nie ryzykowałabym z zakupem fotelika bez testów ADAC, to jednak chodzi o bezpieczeństwo dziecka, lepiej mieć pewnosc, że jest przetestowany. Też byłabym ostrożna z kupowaniem używanych, chyba że od znajomych. Wolałabym zaoszczędzić na innych elementach wyprawki.
Tak samo nie kupiłabym używanego monitora oddechu.

Ostatnia edycja:
Misia ja nie kupuje jesli mala sie urodzi jako wczesniak badz beda jakies problemy dokupie.Ja w sumie nie znam nikogo w realu kto by mial taki monitor.

010igov35ye70zfx.png

Moja przyjaciółka kupiła angelcare z niania i była zadowolona, tylko jak w nocy do synka wstawała, bądź mąż, to zapominałam wyłączyć i pikal budząc drugiego rodzica. Miała wczesniaka ale i tak kupili dużo wcześniej. No nie wiem. Chciałabym nianię najlepiej z kamerą, ale boję się czy nie będę bad łóżeczkiem stała jak głupia i patrzyła czy oddycha. Nie chciałabym brać dzidzia do łóżka w nocy, bo w środku nie położę bo mąż by nie usnął chyba że strachu, a od brzegu dzidzia nie położę.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze a ja się zastanawiam czy monitor wogole kupić. Koleżanka neonatolog odradza, sporo innych też. Ale są takie co są zachwycone.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Misia a dlaczego twoja kolezanka neonatolog odradza? Ze to niepotrzebny wydatek czy z jakis wzgledow np medycznych?
Ja nie mialam monitora oddechu z pierwsza coreczka, ale wlasnie budzilam sie non stop w nocy i wstawalam sprawdzac czy oddycha, wiec teraz stwierdzilam ze kupie, zeby miec spokojny sen;)

Misia, Madziazt ja mam ten bujaczek z TT, młody kochał w nim spac i niestety w ogole nie chciał korzystac z łożeczka, dobrze czuł sie w tym, dlatego teraz kupuje wlasnie kołyske, bo wiem, ze dzieci lubia takie malutkie miejsca do spania. Lezaczek bedziemy akurat trzymac na parterze, jak bede w kuchni czy w salonie to dziecko tam bedzie sobie spało.
Co do monitora oddechu juz pisałam ze mam 2, jeden pod materac (nie wiem czy jeszcze działa) oraz drugi na pieluszke, mnie to osobiscie niesamowicie uspokajało, jakos nie wyobrazam sobie bez tego funkcjonowania przy niemowlaku.

Monti ja sie podpisuje pod tym co napisała Pola- nie kupiłabym fotelika bez atestów, lepiej na czyms innym zaoszczedzic.

Ja nie miałam przy Lenie monitora oddechu, teraz maluch z nami będzie na początku w pokoju więc też nie kupuję.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Ten fotelik ma polskie atesty nie ma tego niemieckiego komercyjnego adac. nie jest tak ze jest zupełnie nie sprawdzony. Od osób które są wglebione w temat słyszałam opinie, że po pierwsze te testy adac robione są przy prędkości 50 km/h czyli tak naprawdę przy prędkości przy której odbywa się bardzo niewiele kolizji. Poza tym badają one trwałość komponentów co powoduje że najlepsze wyniki miało by np stalowe wiadro bo najzwyczajniej w świecie by nie pękło. Spotkałam się też z opinią że badają tylko uderzenia boczne i przód tyl, natomiast przy dachowaniu dzieci wypadały z fotelików które uzyskały 5 gwiazdek, bo właśnie przy uderzeniu w tył auta przy prędkości 50 km/h plastikowa bryła fotelika nie pękła. Fotelik który widziałam jest dokładnie identyczny jak maxi cosi jedyna różnica to oznakowanie firmy. Oczywiście nie biorę pod uwagę używanego fotelika bo to zbyt duże ryzyko.
Podsumowując po rozmowie z różnymi osobamii mam lekki metlik w głowie stąd moje pytanie o znajomość tej firmy[emoji16]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Jeśli chodzi o tiny love 3 w 1 wiele koleżanek mi polecało i u mnie też znajduje się liście. Słyszałam też, że dzieci wola bujania przód tył a nie boki bo to dla nich naturalniejsze [emoji6]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry