reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Pola@

To jest ta torba, też mi się podoba, ale jest mega droga

Link do: PacaPod Torba do wózka OBAN Black

3jgxhqvkn04csc4c.png

reklama
Ola myslisz ze w tak wzesnym nowordkowym wieku ma to znaczenie dla Si pytam powaznie..
moj Grzes mial/ ma Si od byl podwrazliwy. Mielismy kolderke obciazeniowa, ale to jak mial ponad 3 lata

Pumelova jedno i drugie ma to samo zadanie okrycie. Rozek jest cieplejszy z wkladem (watolina). Ma to za zadnie kolderki/ kocyka. Tak samo jak spiworek. Wszystkie do tego samego ciepelko :D do tego otulaczem przypisuje sie wyciszenie dziecka i powrot do maminego lona.

Kasiulka nie chce mowic czy ma czy nie ma, bo ja nie jestem ekspertem od tego i nie wiem na ten temat wiecej od Ciebie pewnie :)
Wydaje mi sie, ze jakis tam wpływ moze miec. Ale zazwyczaj takie zaburzenia si sa diagnozowane pozniej z rożnych przyczyn. Chyba ze sa bardzo duże, to czytałam, ze i u niemowlaka mozna zauważyć cos co wskazuje na to, ze pozniej mogą sie pojawiać. Np wszelkie nieprawidłowe napięcia mięśniowe.
Ale nie twierdze, ze otulacz w tym pomaga lub nie. Napisałam tulko, ze jest to jedna z teorii. Ale nie ma reguły- wiele z nad było bez otulacze, bez rożka i jakos zaburzeń SI nie wykazuje. Wiec to na pewno nie determinuje niczego :)
Natomiast jestem zdania, ze warto sie zainteresować opiniami specjalistów na ten temat- ja sie w to jeszcze nie zaglebialam. Ale to tak samo jak z tymi poduszkami- sa produkowane i sprzedawane kompletu, a tymczasem fizjoterapeuci stanowczo odradzają

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiulka no niestety mam tylko łóżeczko, wózek x2, karuzele, Bondolino, zabawki duuzo, pościele x2 i chyba to wszystko.

Pola taka torba:
Link do: PacaPod Baby Changing Bags

Podoba mi się, bo jest megaa elegancka. Mogę ją używać na różne sposoby, także jako megaa pojemna elegancka torebkę.

Zazu ma więcej opcji. Nasz Dex lubił szumy głównie.

Otulacz fajny jest z tego Merino, wiadomo jaka to owieczka albo muslinowki.
Woombie mamy 2 dodatkowo na kryzysowki. Oo to mam po młodym.

Truskawka nie lubię tych koszy.. A to pierwsze dziwne.. Ogólnie nie przepadam za kolyskami w formie bujanych wiec ciężko mi doradzić. Lubię te zwykłe, drewniane prawdę powiedziawszy. Tak samo jak crib.
Wrzucę Ci zwykły drewniak plus taki znowu zwykły ale materialowy.

Z koszow kręcą mnie tylko te szare :)
Z Dexterem miałam ten 2 ale nie bujany teraz chce ten 3. Jest większy ale ekstra lekki, świetnie zrobiony i można go złożyć.

pod-3.jpg
CRBZ02700.jpg
crib.png
$_86.JPG

Załączniki

• pod-3.jpg
    pod-3.jpg
    30,7 KB · Wyświetleń: 299
  • CRBZ02700.jpg
    CRBZ02700.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 301
  • crib.png
    crib.png
    947,2 KB · Wyświetleń: 306
  • $_86.JPG
    $_86.JPG
    78,1 KB · Wyświetleń: 293
Ewcia polecam te szorty. Ja sobie kupiłam je za jednym zamachem z jeansami i czekają na ciepłe dni. Nie są bardzo krótkie więc bez obaw o wystające pupy[emoji6] ja jestem dość wysoka i zasłaniają mi tak 1/3 długości uda.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Torba fajna, ale strasznie droga, przy niej ten wypatrzony przeze mnie skip hop jest taniutki...Hihi;)

Morela , Lilith zakochałam się w tym Zazu, najbardziej w owieczce właśnie:) na allegro są po 99zl, to mógłby być fajny prezent od córeczki dla dzidziusia:)

Monti tych szortów rozmiar kupować taki jak zwykle noszę, czy większe trzeba?

Lilith no.super ale tego juz masz:-) ja znow minimalistka chyba jestem w tym wszystkim:D

Truskawka ja tez jestem za 2:-)

Pola.jak.znam.h&m to swoj rozmiar mam ciazowki rozne z h&m i zawsze swoj biore.

010igov35ye70zfx.png

Polecam Wam dziewczynki spodenki z pepco. Ja mam te ze zdjecia juz 2 lata (chyba niecale 20zl) mam tez inne kolory. Wydaje mi sie lepsze rozwiazanie bo w wakacje juz nie grzeje pas -guma. No i po porodzie ile przyjemniej chodzic w normalnch

Załączniki

• IMG_5273.JPG
    IMG_5273.JPG
    87,2 KB · Wyświetleń: 110
reklama
Aha mam dokladnie tak samo ale wiem,ze gro osob lubi miec wszystko zapiete na ostatni guzik.Ja tez mam o tyle komfort , ze moge mamie mala zostawic na godzine , dwie pojechac do centrum handlowego i wszystko kupic.

Kasiulka dzieki.za.info ja.juz nie.moge sie doczekac takiej pogody by w tych galotkach wyskoczyc.

010igov35ye70zfx.png

Do góry