reklama
Teoretycznie te rożki i otulacze maja tez uzasadnienie, jesli chodzi o rozwoj i integracje sensoryczna. Trzebaby o tym poczytać albo zeby wypowiedział sie fizjoterapeuta i terapeuta SI. Ja nie mam az takiej wiedzy w tym temacie. Jedynie tyle, co posłuchałam pracując z dziećmi z zaburzeniami ze spektrum.
Natomiast ja osobiście bardziej jestem przekonana do rożka, bo ten otulacz wydaje mi sie taki zbyt ściskający.... ale znam przypadki, kiedy dziewczyny kupowały te otulacze, bo dziecko ciagle płakało, miało problemy ze snem, a w tym otulaczu problem znikał. Wiec duzo tez zalezy od dziecka.
Ja sie tylko boje czy jak bedzie upał, to tnę rożek to dobry pomysł [emoji848]
AIM - tka nie do konca w temacie [emoji6] - jestes zadowolone z tego urządzenia do redukcji cellulitu?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Natomiast ja osobiście bardziej jestem przekonana do rożka, bo ten otulacz wydaje mi sie taki zbyt ściskający.... ale znam przypadki, kiedy dziewczyny kupowały te otulacze, bo dziecko ciagle płakało, miało problemy ze snem, a w tym otulaczu problem znikał. Wiec duzo tez zalezy od dziecka.
Ja sie tylko boje czy jak bedzie upał, to tnę rożek to dobry pomysł [emoji848]
AIM - tka nie do konca w temacie [emoji6] - jestes zadowolone z tego urządzenia do redukcji cellulitu?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ola myslisz ze w tak wzesnym nowordkowym wieku ma to znaczenie dla Si pytam powaznie..
moj Grzes mial/ ma Si od byl podwrazliwy. Mielismy kolderke obciazeniowa, ale to jak mial ponad 3 lata
Pumelova jedno i drugie ma to samo zadanie okrycie. Rozek jest cieplejszy z wkladem (watolina). Ma to za zadnie kolderki/ kocyka. Tak samo jak spiworek. Wszystkie do tego samego ciepelko do tego otulaczem przypisuje sie wyciszenie dziecka i powrot do maminego lona.
moj Grzes mial/ ma Si od byl podwrazliwy. Mielismy kolderke obciazeniowa, ale to jak mial ponad 3 lata
Pumelova jedno i drugie ma to samo zadanie okrycie. Rozek jest cieplejszy z wkladem (watolina). Ma to za zadnie kolderki/ kocyka. Tak samo jak spiworek. Wszystkie do tego samego ciepelko do tego otulaczem przypisuje sie wyciszenie dziecka i powrot do maminego lona.
tea80
Fanka BB :)
No właśnie to jest ciekawy temat bo mnie z kolei fizjoterapeutka zleciła przy dziecku mocne otulanie,leżenie w rozku,zawijanie ciasno dziecka,synek nie cierpial więc nic takiego nie robiłam a pediatra nie zauważyła że ma napiecie mięśniowe i dysfazje.Ja jestem duza przeciwniczka poduch, poduszek, poduszeczek, chyba ze jest jakies na prawde wyrazne napiecie miesniowe co powie rehabilitant i neurlog. Wtedy zalecane sa walki. Wszelkie unieruchomienia zabrzuja naturalny rozwoj, utrundniaja swobodne przekrecenie takze przy ulewaniu. Dziecko powinno machac krecic sie i cwiczyc miec do tego przeztrzen, a krzywizny ciala powinny sie ksztaltowac naturalnie. Wiec do poki lekarz nie powie zeby cos wprowadzic pierwsza podusia najwczesniej okolo roku, albo i pozniej
Misia ja juz kiedys pisalam, ze mojemu bratu ortopedzie te otulacze sie nie podobaja. Przez wzglad na ulozenie bioder i nog. Rozprostowuja troche pozycje zabki .
Aha no wiadomo ze otulacz nie spowoduje dysplazji, zwlaszcza jezeli chodzi o dzieci zdrowe. Ale w mysl zasady nie krepowac, nie blokować....
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Kasiulka czyli mój mąż podświadomie poszedł w dobrym kierunku.
Mam takie pytanie, bo gdzieś o czymś takim wyczytałam, że zamiast poduszek lekko podnosi się jedna stronę łóżeczka, czy na to sens?
Pumelova ja tak myślę że będę otulac muslinem czy coś, bo jak będą takie lata jak ostatnio to będzie gorąco. Do jesieni pewnie dzidzia wyrośnie, jeśli wda się w rodziców a jak stwierdzę że jednak by się przydał to kupię wtedy.
Kasiulka ja narazić planuje kupować same duże rzeczy, nawet ubranka mam najmniejsze na 3-6 miesięcy to chyba 68, jak ewentualnie na usg wyjdzie że będzie mniejszy od rodziców to wtedy szybciutko coś dokupię.
Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam takie pytanie, bo gdzieś o czymś takim wyczytałam, że zamiast poduszek lekko podnosi się jedna stronę łóżeczka, czy na to sens?
Pumelova ja tak myślę że będę otulac muslinem czy coś, bo jak będą takie lata jak ostatnio to będzie gorąco. Do jesieni pewnie dzidzia wyrośnie, jeśli wda się w rodziców a jak stwierdzę że jednak by się przydał to kupię wtedy.
Kasiulka ja narazić planuje kupować same duże rzeczy, nawet ubranka mam najmniejsze na 3-6 miesięcy to chyba 68, jak ewentualnie na usg wyjdzie że będzie mniejszy od rodziców to wtedy szybciutko coś dokupię.
Tea bo to tak jest rozne osoby i opinie. Najwazniejsze jest zaufanie do lekarza i swoja intuicja.
Fizjo sa rozni czasami mowia (z tego co brat slyszy i mi opowiada) takie durnotki ze mu uszy puchna. Wiem ze nie znasz ani mnie, ani mojego brata, wiec ciezko "zaufac" bo to kolejna opinia z netu. Takze najwazniejsze znalezc kogos w realu komu sie ufa
Fizjo sa rozni czasami mowia (z tego co brat slyszy i mi opowiada) takie durnotki ze mu uszy puchna. Wiem ze nie znasz ani mnie, ani mojego brata, wiec ciezko "zaufac" bo to kolejna opinia z netu. Takze najwazniejsze znalezc kogos w realu komu sie ufa
No kupię kilka mniejszych ale jak się wda w tatusia to którejś z Was odeśle ja nie byłam aż taka długa raczej kluska, ale mąż jak się urodził to jak 3-miesięczny właśnie. Do tej pory nie wiem jak go teściowa urodziła 5300 i nie ma za bardzo problemów z nietrzymaniem moczu ( tzn do niedawna żadnych nie miała ale ma już 72lata to coś się pojawia)
reklama
ewcia3004
Nadzieja umarła...