reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

reklama
Ja jestem duza przeciwniczka poduch, poduszek, poduszeczek, chyba ze jest jakies na prawde wyrazne napiecie miesniowe co powie rehabilitant i neurlog. Wtedy zalecane sa walki. Wszelkie unieruchomienia zabrzuja naturalny rozwoj, utrundniaja swobodne przekrecenie takze przy ulewaniu. Dziecko powinno machac krecic sie i cwiczyc miec do tego przeztrzen, a krzywizny ciala powinny sie ksztaltowac naturalnie. Wiec do poki lekarz nie powie zeby cos wprowadzic pierwsza podusia najwczesniej okolo roku, albo i pozniej

Misia ja juz kiedys pisalam, ze mojemu bratu ortopedzie te otulacze sie nie podobaja. Przez wzglad na ulozenie bioder i nog. Rozprostowuja troche pozycje zabki .
Aha no wiadomo ze otulacz nie spowoduje dysplazji, zwlaszcza jezeli chodzi o dzieci zdrowe. Ale w mysl zasady nie krepowac, nie blokować....

Ostatnia edycja:
Ja jestem duza przeciwniczka poduch, poduszek, poduszeczek, chyba ze jest jakies na prawde wyrazne napiecie miesniowe co powie rehabilitant i neurlog. Wtedy zalecane sa walki. Wszelkie unieruchomienia zabrzuja naturalny rozwoj, utrundniaja swobodne przekrecenie takze przy ulewaniu. Dziecko powinno machac krecic sie i cwiczyc miec do tego przeztrzen, a krzywizny ciala powinny sie ksztaltowac naturalnie. Wiec do poki lekarz nie powie zeby cos wprowadzic pierwsza podusia najwczesniej okolo roku, albo i pozniej

Misia ja juz kiedys pisalam, ze mojemu bratu ortopedzie te otulacze sie nie podobaja. Przez wzglad na ulozenie bioder i nog. Rozprostowuja troche pozycje zabki .
Aha no wiadomo ze otulacz nie spowoduje dysplazji, zwlaszcza jezeli chodzi o dzieci zdrowe.
Ale jak są komplety pościeli takie gotowe do kupienia to tam jest płaska poduszka - co z nią?
Otulaczy jeszcze do końca nie kumam, tzn rodzaji. Są takie jak lilith wyrzuciła z firmy np wombie i są takie na rzepy - które do czego? I jak ich zastosowanie różni się od zwykłego rozka? Jeśli męczy Was że już o tym pisaliśmy a ja znów pytam to mnie olejcie :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova nie nie dawac poduszek nawet nalesnikow :) z powodow o ktorych wyzej pisalam
Otulacz scislej opina niz rozek. Rozek mozesz zrobic ze wszystkiego co kwadratowe. Otulacz jest raczej workiem zwykle na zamek. Otulacze sa w mysl zasady ze dziecko czuje sie bezpiecznie bo jest tak ciasno jak w lonie matki.

Załączniki

• IMG_5250.PNG
    IMG_5250.PNG
    265,6 KB · Wyświetleń: 81
Pumelova tak na prawde nie musisz miec zadnego, mozesz miec jeden mozesz oba to zalezy od Ciebie , od dziecka.Ja otulaczka kupowac nie bede rozek mam bo siostra dostala dla synka a miala juz kupiony i mi dala tak pewnie bym nie kupowala..otulaczkiem moze byc pielucha wieksza ..w szpitalu polozne wlasnie tak zwiazuja dzieci.Tymbardziej ze wg mnie takie zwiazanie tez nie jest dobre i moze na 1-2 tygodnie po porodzie dla poczucia bezpoeczenstwa bede tak robic..ale specjalnie nie kupuje tego.

010igov35ye70zfx.png

Na prawdw nie mozna dac sie zwariowac wiem ze sprzedawcy teraz szalaj i wg nich wszystko jest nam pptrzebne i niezbedne a my mamuski przeciez dla swojego dziecka bysmy wszystko kupily ..ale trzeba wybrac zloty srodek i troszke sie nie dac temu szalowi.No chyba ze ktos tak lubi, ma kase i sprawia mu to przyjemnosc to nic mi do tego:p

010igov35ye70zfx.png

My rozki tez mamy wiec beda z reszta lubie, ale nie wiem czy przydaje sie to na miesiac nawet... na pewno jak kupowac to rozm najwiekszy.
Tak samo recznik z kapturkiem najwiekszy.

reklama
Maziajka pytam ponieważ chciałabym wiedzieć co do czego służy, czy do uspokajania czy do tulenia czy Bóg wie czego, nie mam zamiaru wszystkiego kupować dlatego chciałam się czegoś tutaj dowiedzieć stąd moje natarczywe pytania. Nie mam pojęcia o dzieciach. Dziękuję za informację.
To że zadaje pytania o wszystko nie znaczy że wszystko kupuje, tylko próbuje zrozumieć o co we wszystkim chodzi.

Dziękuję Kasiulka za wszystkie wyczerpujące odpowiedzi:) bardzo mi pomoglas:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry