reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Ja poscieli nie kupuje na poczatek moze jak.mala.bedzie miala roczek.Na poczatek spiworki sa super dziecko sie nie rozkopie, nie nakryje nim sa rozne grubosci na cieplejsze i chlodniejsze noce.

010igov35ye70zfx.png

reklama
Maziajka, a masz jakieś sprawdzone? I z ciekawości można pod taki śpiworek kupić ochraniacz na szczebelki? Tzn.chodzi mi o wzór ;-)

Pola, jak te śpiworki się sprawdzały? Bo szczerze? Teraz właśnie zastanawiam się czy w ogóle z pościeli na początku nie zrezygnować...
Ewcia bardzo się te śpiworki sprawdziły, bo córeczka wiercila się strasznie. Mieliśmy śpiworki m in. Ferretti (bardzo miła i miękka bawełna), tez że smyka. Teraz widziałam w sklepie takie cieniutkie jakby z kocyka polskiej firmy, tylko zapomniałam nazwy.
Edit: z tej firmy ferretti są ochraniacze, przyborniki, rozki (mieliśmy rożek z tej firmy i tez-fajny, lekki) pod wzor spiworka.
Ja pościeli w ogóle na razie nie kupuje, dopiero jak córeczka będzie miała ok rok.
Ochraniaczy na początku też nie daje, dopiero jak będzie się bardzo obracać i uderzac o szczebelki. Chcę żeby dziecko miało więcej powietrza (będzie lato, gorąco), poza tym dziecko wtedy widzi cały świat, co się dzieje (jak już zaczyna widziec), a nie tylko ochraniacz.

Ostatnia edycja:
Pola, po szukaniu "kompletów" też już doszłam do wniosku, że i ochraniacz na początku jest zbędny :-)
Kolejne dziecko, a człowiek nadal się uczy :-)

Pumelova, dochodzę do wniosku, że właśnie to tylko kupię do łóżeczka ;-)

Jeny chyba moja córka jako jedyna nie lubiła śpiworków. Nie chciała za cholere w tym spać. Pościeli też nie daje na razie ale kupuje bo za jedną przesyłką z lozeczkiem z kompletu.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Pumelova tak jak napisala Maziajka spiworek, przescieradlo, otulacz (rozek), ja bym do tego jeszcze dodala klin pod glowke (takie podwyzszenie zamiast poduszki, dobre jak sie dziecku ulewa).

reklama
Jesteście niezastąpione dziękuję!

Rozmawiałam akurat z przyjaciółką i powiedziała że złożą się że znajomymi na komplet do łóżeczka handmade (Manufaktura Retro Home polecam, znajomej :D) więc kupię to co napisalyscie!:)

Edit
Wg mojej magicznej listy są jeszcze niezbędne podkłady nieprzemakalne - to też kupić od razu, nie??
I w mojej liście jest jeszcze poduszka stabilizacyjna dla niemowląt - co o tym myślicie????
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry