reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

AIM u nas szło duzo ciuszków, myslalam, ze mam duzo nakupionych, ale brakowało, szczegolnie rozmiaru 50, gdzie 3 lata temu nie mozna było praktycznie dostac, teraz jest to normalny rozmiar w smyku czy w H&M. U nas głownie trzeba było zmieniac przez ciagłe ulewanie.

reklama
Aha czyli pomysł że najmniejsze w sensie jako pierwsze 56 to trochę słaby pomysł i jak co której mieć trochę też mniejszych? Bo z USG wielkość dziecka wiem że jest wróżeniem jednak

Aha czyli pomysł że najmniejsze w sensie jako pierwsze 56 to trochę słaby pomysł i jak co której mieć trochę też mniejszych? Bo z USG wielkość dziecka wiem że jest wróżeniem jednak

Są rózne dzieci i rozne opinie, ja mialam wczesniaka wiec rozmiar 50 musiał byc, dziecko sie w 56 topiło. Ale czesto ostatnio czytam, ze normalnie donoszone dzieci tez sie nieraz noszą przez jakis czas 50. Wiesz jakis czas w szpitalu bedziecie, wiec zawsze mozesz wysłac chlopa jesli ogarnia takie rzeczy, zeby dokupił i przeprał tą 50tkę, jesli w ogole bedzie koniecznosc takich małych ubranek :)

Ciężko mnie zaskoczyć jakoś z tematu rozwoju dziecka ale udało ci się. Nie miałam pojęcia że to aż takie tempo 5cm na miesiąc. "Na oko" to inaczej wygląda a teraz w kontekście rozmiarów ubranek to zupełnie inaczej. No, dobrze widzieć xD
Aim - tak akurat było z moją córa. Każde dziecko rośnie swoim tempem. Moja poszła po mężu. Jak się urodziła miała 56 cm, w 4 miesiącu miała 75 cm. Później już troszkę zwolniła. Nie mniej ciuszki na pół roku nosiła w rozmiarze 80 cm. Teraz też jest jedną z 3 najwyższych dzieci w klasie, w tym najwyzsza z dziewczynek [emoji6]

Jako wstępne ciuszki proponuję mimo wszystko rozm 56. Z rozm. 50 bym nieryzykowala. Chyba, że cc się szykuje..

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga niezłe mleko masz hihi jak humana, moj pierworodny jak schudl na cycu to dostal wlasnie humane i tak nabral cialka ze szok ale Twoja córa to okaz zdrowia tylko pozazdroscic wartosci pokarmowych :)

A co do rozmiaru ubranek to aim uwazaj bo roz 56 rozmiarowi 56 nie rowny wiec nie ma co swirowac kupuj na oko zreszta bedzie lato i mysle ze poza body to noewiele sie nam przyda hihi i fakt dzieciaki mega szybko wyrastaja z pierwszych rozmiarow:)

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja narazie kupuje rozmiar 56 i wydaje mi sie to takie tycie ze az niemozliwe :D i tez raczej patrze pod katem tego ze to bedzie sam poczatek lipca takze bodziaki , jakies spodenki i .. Z reszta co ja pisze :D za duzo mi sie w tych sklepach podoba zeby myslec racjonalnie :D to moj pierwszy skarbek takze poszalec mozna[emoji14]a jeszcze jak za pare dni poznam płeć to juz nikt mnie nie zatrzyma :D jedyne co , to nie mam zamiaru kupowac wszystkich ubranek nie wiadomo jak drogich bo i tak zaraz wyrośnie[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Pieknie Ci rosła, jak moj pierworodny :D
Jutro mam bilans dwulatka...aż sie boje co powie na wagę młodszego. On taki mikro z waga i wzrostem

Powiem tak rozm z h&m 0-3 są większe niż np pepco. Pepco ma malutkie. Tesco czyli F&F tez większe. Kappahl ma mniejsze. Takie w miarę pośrodku rozmiarówki ma smyk

Wendy - no cyc był podstawa [emoji3]. Moja J do 4 miesiąca ciągle ulewala (wiem, że nie wyglądała [emoji23]). Rosła identycznie jak mój M (wzrostowo i wagowo porownywalam obie książeczki zdrowia... Mojej nie było co ruszać - urodziłam się jako wcześniak: 2100 g/50 cm, i dłuuuugo byłam malutka).
Po 2 latach zaczęła się mega wysmuklac i jeszcze bardziej wyciągać.

Ostatnia edycja:
Aga no powiem Ci ze kawał baby z Jagody :D obstawiam ze teraz jest pewnie szczuplutka :) ja tez jako niemowlak byłam grubsza, jadłam wszystko, a pózniej byłam wręcz wychudzona i zrobiłam sie niejadkiem. Moj Matik od początku niejadek i zawsze chudziutki, ale z waga jakoś nie odstawał od rówieśników :)

reklama
A teraz wracając do zakupów, to... Spodobały mi się te x-landery:

X-Move i X-Cite
1484073402467.jpg
1484073407277.jpg

Mają sporą gondole: 78 cm, choć wątpię, czy do zimy nam jakakolwiek posłuży (patrząc na wymiary Jagi, po 4 miesiącach będzie już po jabłkach [emoji3])

Załączniki

• 1484073402467.jpg
    1484073402467.jpg
    7,1 KB · Wyświetleń: 454
  • 1484073407277.jpg
    1484073407277.jpg
    6,4 KB · Wyświetleń: 453
Do góry