reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Kasiulka dziewczyny karmiące tylko piersią trochę marudzily na ta książkę, niestety nie odniosę się do niej w ten sposób bo nie karmiłam. I fakt, trochę tej spontanicznoscimodbiera, czasem wręcz przytłacza..wieje nuda ale ile to daje dla dziecka i nas samych gdy wszsytko jest uporządkowane.

Hahaha rozbawilas mnie tym yt. My mieliśmy aplikacje z szumami, nie miałam orginalnego szumisia i dla mnie to była hmm ulga ze była apka ale rozpacz jak coś się zwieszalo, wylaczalo etc. Często tablet zosfawialam włączony przy lozeczku, schodze na dół i cisza.. Coś się wylaczylo. Dlatego zdecydowalam, że chyba sprawie tego princa co ma bicie serca i szumy.

Nie neguje chustawek samych w sobie, po prostu ich nie rozumiem.. I jak mnie irytuje to juz mówiłam, ta lrzesadnosc.. Ale sama marzyłam o bujaczku z Nuny ktlry poniekąd chustaweczke boczna ma sam w sobie wmontowana.
Wybrałam za chustawke babybjorna Bujak.

Dziewczyny, możecie kupić używane chustawki. Takie maleństwo nie jest w stanie jeszcze tego zepsuć, tak jak I maty, czy karuzeli a warto wydać mniej.

reklama
tak to prawda Lilth jest pare porad ktore warto zapamiętać ;) mogłoby byc same streszczenie jak dla mnie :D

A na yt słuchaj, dźwięk suszarki i po naście godzin jest zapętlony :D

Ja też stosowałam metody z języka niemowląt i zdecydowanie widzę że i teraz powtarzalność i stały rytm życia ją wycisza a na ogół jest żywym dzieckiem. Przy drugim też będę stosować język niemowląt.

Lena z tych wszystkich gadżetów miała lezaczek bujaczek ,który z nią rósł i jak już miała 2 lata to siadała w nim jak w foteliku. To był chyba chicco. Ale nie pamiętam modelu.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Dla mnie czy to tam huśtawka czy leżaczek czy leżaczek bujaczku, kij, coś w ten deseń patrzę :D a że na szczęście nie musimy się liczyć z każdym groszem no to mniej się przejmuje czy się rzeczywiście przyda czy nie :)

Kasiulka hihi widzialam takie cuda kilkugodzinne. Kiedyś wystarczyło, jak wlaczylam swój odkurzacz, zmniejszylam moc i zostawiłam w pokoju. Taki domowy sposób.

Morela właśnie dlatego chcę bb. No i on jednak jest mega praktyczny, super się składa i jest giętki.. Dzieci go bardzo lubią. Potem jest jako krzesełko w użyciu. A tak to musze mieć Bujak czy inny odkladan na wysokości, wiec to jest dla mnie priorytet. Dodatkowo nie jak w starym krzesełko, kijowe jadalniane a jak najprostsze. Coś za coś.

Jeszcze przypomniał mi się odciagacz do noska, polecam. My mieliśmy ten zwykły, odkurzaczowy kłopotliwy w nocy np. Wiec teraz już 2 lata w użytku zwykły elektryczny odciagacz. Sprawdza się super.

u nas zamiast szumisia sprawdziła się apka w telefonie, ale można juz go dostać taniej o wiele na grupach mam na FB. Bujaczek tez jest super, a do do aspiratora to tylko Katarek! na początku się go bałam, ale mały dostal infekcji i nie spodziewałam się że tyle wydzieliny mioże być w tak małym nosku. totalny MUST HAVE!

Ja przy Jadze miałam aspirator z Fridy (chyba).
Leżaczek bujaczek miałam (i mam jeszcze na strychu) z FP, zwyczajny, ale byłam z niego mega zadowolona, i rósł z nią do 3 lat przyjmując formę fotela (no prawie... Szybciej go wynieslismy).

Kołyska w łóżeczku była zablokowana od samego początku - J źle na nią reagowała. Podobnie było z huśtawka - miałam taką wolno stojąca (nie pamiętam firmy). Kupiłam ja jak J miała 3-4 miesiące. I udało mi się jej pozbyć jak miała ok.roku. Przez ten czas każde wsadzanie J do huśtawki kończyło się histeria. Także teraz zanim coś kupię z tego typu gadżetów - najpierw przetestuje je z dzieckiem.

Ja również nie jestem zwolenniczką bujania dziecka czy to w wózku, czy też na rękach, więc.. W zupełności wystarczal nam leżaczek bujaczek z funkcją wibracji (wibracje wspomagaly nam pojawianie się kupek - szczególnie przy zastojach w tym temacie).

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Przenoszę pytanie z głównego wątku :)

Wiem , że już jakoś na początku zadawalam podobne pytanie,,, ale im więcej czytam- tym mniej wiem :)

Dziewczyny może Wy coś wiecie .. czytam o wozkach - już w zasadzie wiedzialam , że chcę bebetto ( luca sline , ewentualnie nico plus) a teraz czytam o anex sport i zgłupialam...
Wiem, czasu jeszcze duzo , ale ja musze wszystkie wydatki rozplanowac po trochu na całą ciążę ,, więc się rozglądam co i jak :)
Może coś wiecie na temat Anex??

Te Anexy i Bebetto mają słabe opinie wśród użytkowniczek na forum. Jeśli chcesz iść w tym kierunku to popatrz lepiej na wózki Roan, Jedo Fyn albo X-Landera (podobna półka cenowa). Te przynajmniej jakość mają odpowiednią. Ogólnie spacerówki w tych wózkach są mało praktyczne. Jeśli nie chcesz przepłacać, pomyśl może nad kupnem używanego takiego dla samej gondoli, a po 6-7 miesiącach zmienisz na jakąś lepszą spacerówkę.
Ogólnie jestem zdania, że lepiej kupić sprawdzony wózek dobrej klasy, ale używany, bo na nim niewiele się straci odsprzedając, a za te bebetto i inne weźmiesz grosze. Popatrz, jak szybko te wózki są odsprzedawane, właściwie tylko gondola są użytkowane przez maluszki. Poza tym odradzam zakup 3 w 1, foteliki w tych firmach są bez żadnych testów ADAC.
Ale to oczywiście tylko moja opinia :)

reklama
Ja dołączam do użytkowniczek x landera. Super wózek. Korzystało z niego 3 dzieci i jest jak nowy. Tylko fotelik do samochodu miałam maxi cosi, ale to juz jak pisałam tu przy pierwszym sie nie sprawdził (bo był duży a fotelik wąski) po 5 mcy sie nie mieścił. Za to drugi syn maluteńki i był bardzo długo ok.Wiec moja wersja 2 w1. Osobiście lubię czołg spacerówki w naszym przypadku będa jak znalazł. Bo dzieci do spacerówek zaczną przesiadać sie w zimę. A one lepiej chronia przed wiatrem niż np moja spacerówka typu parasolka maclaren xlr

Przy wyborze fotelików polecam Wam blog/fb osiem gwiazdek. Link do: Foteliki samochodowe oczami sprzedawcy

Ostatnia edycja:
Do góry