reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Kasiulka, ale spacerówka (i w ogóle design) X-Landerów to zupełnie inna bajka od wszystkich pozostałych wymienionych :) Tam przede wszystkim nie ma ograniczenia w podnóżku i jest szersza. Jedyne, do czego się można przyczepić, to praktycznie zerowa amortyzacja, a przy maleńkich bobasa to jednak ważne dla kręgosłupa. Później już mniej ;) Ja też lubię masywne spacerówki, córka w Jane Slalom miała 3 lata, jak go odsprzedawałam, i cała się mieściła wygodnie do spania :)

reklama
Nie wiem jak te nowe modele. Moj ma amortyzację, ale niektóre wózki maja duże sprężyny to ten w porównaniu ma mniejsza, ale sztywny nie jest

A tak w ogóle to szkoda, że tak wcześnie, ale moja przyjaciółka (Paryżanka ;)) ma na sprzedaż Bugaboo Cameleon 3, limitowany Andy Warhol, z parasolką i wkładką do spacerówki. Chce połowę ceny, ok. 2200 zł. Ja jestem trochę przesądna, nie kupię tak wcześnie wózka, poza tym mam już inny upatrzony :) Jak któraś coś wie, bo ktoś szuka, to mogę pośredniczyć ;)
Ma też huśtawkę 4mum, ale tej nie widziałam na oczy, więc się nie wypowiem. W zestawie pewnie by puściła za grosze, jakieś 2500 zł (sama huśtawka podobno ok 300 euro, ale to też nie sprawdzone - nie znam firmy :)).

Do nosa to katarek ekstra ale jednak elektyryk praktyczniejszy i nie halasuje plus nie trzeba wytargiwac odkurzacza.

Lilith ja wlasnie nie mam odkurzacza moze ten elektryczny kupie przy J mielismy zwykla fride i R sciagal.

010igov35ye70zfx.png

Z głupa wpisałam dziś w necie wyprawka ubranek dla dziecka i jestem w szoku jak tanio ludzie sprzedają dużą ilość ślicznych rzeczy że w ogóle nie widać że były używane. Ja jestem świeża w temacie, jak coś patrzyłam na strony z listami wyprawkowymi to ilość ubranek potrzebnych mnie przerażała ile to będzie kosztować a jak takie paki sprzedają tak tanio to teraz widzę nie będzie problemu mieć dwa razy więcej nawet :D no i myślę 2-3 paki i nie trzeba się przejmować czy ma się wszystkie elementy :D to takie myśli nowcjuszki :p

Aim - i dobrze, że znalazłaś te paki. Nowe ciuszki i tak goście będą Wam przynosić.
Moja J rosła miesięcznie po 5 cm - nie wyobrażasz sobie ile ciuszków z metkami mi zostało, bo nie zdążyłam jej założyć.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Aim oczywiście bardzo sie opłaca. Takie maluszki 0-6 to jak brudzą na stałe to tylko kupka, a wiadomo ze nikt takich nie sprzedaje.
Co do ilości jedna mama powie Ci ze mało z jednego rozm (zwłaszcza pierwszych dwóch ) potrzeba, a druga ze dużo. Niektóre dzieci fest ulewaja przebierać trzeba z 5-6 razy na dobę i ta kupka co bokiem wychodzi :)

Ale i na plamy po kupkach jakby co są sposoby [emoji6].
Kasiulka ma jednak rację - nikt takowych poplamionych ciuszków nie sprzedaje. Także tylko brać [emoji4]

reklama
Aim - i dobrze, że znalazłaś te paki. Nowe ciuszki i tak goście będą Wam przynosić.
Moja J rosła miesięcznie po 5 cm - nie wyobrażasz sobie ile ciuszków z metkami mi zostało, bo nie zdążyłam jej założyć.

Ciężko mnie zaskoczyć jakoś z tematu rozwoju dziecka ale udało ci się. Nie miałam pojęcia że to aż takie tempo 5cm na miesiąc. "Na oko" to inaczej wygląda a teraz w kontekście rozmiarów ubranek to zupełnie inaczej. No, dobrze widzieć xD

Do góry